Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неприятна миризма след изпиране

  • 457
  • 10
Здравейте.
Предварително се извинявам, ако има такава група. Търсих, но не открих решение на моят проблем.
Случаят е, че с приятелят ми си купихме жилище и се преместихме преди месец. Всички мебели и техники са ни нови.
До свга бяхме на квартира и когато пера винаги съм ползвала течен препарат с омекотител и като е студено времето простирам вътре в стаята на подвижен сушилник.
Свга в новият ни апартамент правя абсолютно същото. Когато изпера дрехите, миришат уникално като ги простирам, но на другия ден като ги проверя миришат ужасно-като мухлясали. Не знам какво не е наред, при положение, че пералнята е чисто нова и простирам и правя всичко както до сега съм правила. Не е от материята на дрехите, защото всички дрехи миришат.
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, моля пишете.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Това се получава може би защото в новото жилище имате повече влага у дрехитр не могат да изсъхнат добре. Обръщайте дрехите често и оставяйте разстояние между тях.
Не е зле да помислите и за влагоабсорбатор. Вклччвате го под дрехите и готово.
Виж целия пост
# 2
Да, на мен ми се случва това редовно, но само при някои дрехи, което е много странно. Например дънки, дънкови поли, тениски с якичка - по-дебели материи. Явно от по-бавното съхнене придобиват неприятна миризма - като простирам вътре например.
Тъй като имам сушилня, ако нещо ми се вмирише така - изпирам го и го пускам там - съответно няма миризма. Въпреки че така си съсипах едни дънки, но...
Доколкото разбирам при теб обаче са всички дрехи, не само единични, което е проблем. Моят съвет е да си смениш препарата, с който переш - най-добре прахообразен и след това като сушиш вътре, отваряй прозорците да има повече проветрение. Другото важно нещо е да има отстояние от дрехите, но това се постига със сушене на по-малко дрехи.
И последно - Grinning ако имате възможност, вземете си сушилня. Супер удобно е, особено пък когато имаш дете и трябва да переш по-често.
Виж целия пост
# 3
Ако не  отваряш вратичката на пералнята след като свърши, а също и ако не вадиш веднага дрехите от пералнята се получава така.
Виж целия пост
# 4
Купи си сушилня. Явно имате повече влага в жилището, ако продължаваш да сушиш вътре скоро ще имате и мухъл.
Виж целия пост
# 5
Пери с прах.
Виж целия пост
# 6
Ако причината беше пералнята ило препарата, щеше да мирише лошо още при вадене от пералнята. Щом се получава на следващия ден, значи причината е влагата у вас... Проветрявате ли достатъчно? Получава ли се и при включено отопление?
Сложете наистина влагоабсорбатор, а при възможност и сушилня щом е толкова зле положението.
Виж целия пост
# 7
Много благодаря на всички. Възможно е да има влага в апартамента. Ще купя влагоабсорбатор.
Благодаря още веднъж!
Виж целия пост
# 8
Аз от течни препарати не съм доволна. Вероятно отоплението е различно в ра, личните жилища, затова има разлика. Ако в предното е било на парно, което и, сушсва въздуха, проблем е нямало. Ако сега е на климатик, дрехи и влага вътре, ето проблема.
Виж целия пост
# 9
От влагата е, препарата няма значение. Суши навън, ако можеш, или в сушилня. Иначе ще си стоиш.с дрехи с мирис на блатo, няма спасение.
Виж целия пост
# 10
От влагата е. Вероятно старото ви жилище е било по-сухо.
При нас го има проблемът, защото сме много хора и постоянно имаме пране, а балкончето ни е малко и остъклено. Колкото и да отварям, не е като да съхнат на открито.
Ползвам и сушилня.  Според сезона и материите, въпреки предпочитанието ми към естествено сушене.
Реших проблема с простиране за ден навън и преди прибиране - в сушилнята на програма "Проветрение" с ароматни кърпички.
И редовно проветряване както на помещенията, така и на гардеробите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия