Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ревност между деца

  • 2 144
  • 26
Здравейте. Накратко - имам дъщеря на 6.5 г. и бебе момченце на 5 месеца. Откакто малкият се роди дъщеря ми много се промени- затвори се, стана агресивна, на всичко което я помолим отговора е не. Ясно е че ревнува. Тъй като малкият доста плаче, а и го кърмя по-голяма част от времето ми е заета с него и на нея почти не обръщам внимание. Кърмя го на поискване и напоследък е почти по цяла вечер на гърдите ми. Когато малката се прибере привечер той започва с нервниченето и желанието да суче. Съответно не мо остава физически време да й обърна внимание. Аз виждам, че тя страда. Ние с нея бяхме неразделни преди да се появи малкия.  А сега основно с нея се занимават баща й и баба й. От три вечери тя плачейки ме моли да спра да кърмя бебето и да му давам от шише, за да може аз да съм с нея и баща й да храни бебето.... И в градината споделят, че де е променила, станала е раздразнителна, разсеяна. Честно казано не зная как да постъпя. Когато седнем с нея да правим нещо и оставя бебето на мъжа ми след половин час настава рев, защото или иска да суче или иска да заспи, а той заспива само в мен....
Виж целия пост
# 1
Докато кърмиш, не можеш ли да правиш нещо с дъщеря си? Примерно, да четете книга, да гледате филмче, да си говорите? Слагаш детето на гърдата и общуваш с каката. Пък и наистина не пречи да се изцеждаш и едно от храненията да го прави таткото или дори самата кака, докато ти се занимаваш с нея, за да е наясно, че бебето не я изтласква от любовта на мама, но не може да се нахрани само.
Виж целия пост
# 2
Споменаваш, че дъщеря ти ходи на градина. Наистина опитай вечер да изкараш няколкото часа между връщането от градина и лягането за сън с нея. Изцеждай се, нека таткото храни бебето. Ще пореве, то е ясно, но накрая ще свикне. Тъкмо ще имаш време с дъщеря си, а и синът ти постепенно ще се научи да не е само на твоите ръце. Постижимо е.
Виж целия пост
# 3
Скрит текст:
Здравейте. Накратко - имам дъщеря на 6.5 г. и бебе момченце на 5 месеца. Откакто малкият се роди дъщеря ми много се промени- затвори се, стана агресивна, на всичко което я помолим отговора е не. Ясно е че ревнува. Тъй като малкият доста плаче, а и го кърмя по-голяма част от времето ми е заета с него и на нея почти не обръщам внимание. Кърмя го на поискване и напоследък е почти по цяла вечер на гърдите ми. Когато малката се прибере привечер той започва с нервниченето и желанието да суче. Съответно не мо остава физически време да й обърна внимание. Аз виждам, че тя страда. Ние с нея бяхме неразделни преди да се появи малкия.  А сега основно с нея се занимават баща й и баба й. От три вечери тя плачейки ме моли да спра да кърмя бебето и да му давам от шише, за да може аз да съм с нея и баща й да храни бебето.... И в градината споделят, че де е променила, станала е раздразнителна, разсеяна. Честно казано не зная как да постъпя.
Когато седнем с нея да правим нещо и оставя бебето на мъжа ми след половин час настава рев, защото или иска да суче или иска да заспи, а той заспива само в мен....

Ами, ще бъдеш по-настоятелна. Дори да кърмиш на поискване, не е нужно да ти седи и спи на цицата с часове. Ако е гладен, ще суче, а ако не, защо го свикваш да я ползва вместо биберона?
Същото е и със заспиването- защо си го научила да заспива в теб, вместо в креватчето? Остави баща му да го приспи-ще пореве известно време и ще спре.
Рискуваш да си травмираш голямото дете и да се чудиш какво да правиш!

ПП. От друга страна, голямата наистина се чувства отхвърлена- преди да се роди бебето е ходела на градина, защото си била на работа. Сега си си вкъщи, но тя пак ходи на градина и на всичкото отгоре, все в бебето си вторачена......
Виж целия пост
# 4
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте. Накратко - имам дъщеря на 6.5 г. и бебе момченце на 5 месеца. Откакто малкият се роди дъщеря ми много се промени- затвори се, стана агресивна, на всичко което я помолим отговора е не. Ясно е че ревнува. Тъй като малкият доста плаче, а и го кърмя по-голяма част от времето ми е заета с него и на нея почти не обръщам внимание. Кърмя го на поискване и напоследък е почти по цяла вечер на гърдите ми. Когато малката се прибере привечер той започва с нервниченето и желанието да суче. Съответно не мо остава физически време да й обърна внимание. Аз виждам, че тя страда. Ние с нея бяхме неразделни преди да се появи малкия.  А сега основно с нея се занимават баща й и баба й. От три вечери тя плачейки ме моли да спра да кърмя бебето и да му давам от шише, за да може аз да съм с нея и баща й да храни бебето.... И в градината споделят, че де е променила, станала е раздразнителна, разсеяна. Честно казано не зная как да постъпя.
Когато седнем с нея да правим нещо и оставя бебето на мъжа ми след половин час настава рев, защото или иска да суче или иска да заспи, а той заспива само в мен....

Ами, ще бъдеш по-настоятелна. Дори да кърмиш на поискване, не е нужно да ти седи и спи на цицата с часове. Ако е гладен, ще суче, а ако не, защо го свикваш да я ползва вместо биберона?
Същото е и със заспиването- защо си го научила да заспива в теб, вместо в креватчето? Остави баща му да го приспи-ще пореве известно време и ще спре.
Рискуваш да си травмираш голямото дете и да се чудиш какво да правиш!
Съгласна съм с тези предложения плюс предложението за изцеждане от Хай.
Включи и бащата да помага – той може да приспива, той може да храни с изцедена кърма, да полага други грижи за бебето... Излиза, че другото ти дете е наказано, заради бебето, без да е виновно. Не може така. Вечер ангажирай бащата да се занимава основно с бебето.
Виж целия пост
# 5
Ние гледахме снимки, когато големият е бил бебе, как сме си прекарвали времето, как е имал нужда от мен, обяснения, обяснения - бебето сега е малко, скоро ще играете заедно, сега има нужда от мама, както ти си имал нужда.
После обаче малката поотрасна и стана още по-зле-караници за играчките, караници за стола, за чашата, за какво ли не.
Ще мине, де, като пораснат

А ти не отбивай, защото пак ще плаче малкото за теб, ама освен с всичко, ще се занимаваш и с шишета....
Виж целия пост
# 6
моят син е малко по-голям от дъщеря ти, бебето е на същата възраст.
аз имах късмет да е в лятна ваканция, когато се роди малката, та през ваканцията предприехме много неща за него и той видя, че не е "изоставен". аз бутах количката навсякъде, бяхме в музей, в увеселителен парк и т.н.

после като започна училище вече беше свикнал с бебето и сега следобед му отделям време: играем на карти или на някоя настолна игра, бебето го подпирам да гледа, все едно и то играе.
или излизам с количката, а той с колелото и отиваме някъде. също ги водя на басейн, той вече е голям и сам се забавлява, аз с бебето се занимавам. той започна да й показва как се плува. още от самото начало бебето е навсякъде, единствено големият сега се нерви, че трябва да пази тихо когато тя спи.

днес ще ходя с него на някакво мероприятие от училище, щях и бебето да взимам, но мъжът ми предложи да я гледа, че навън е доста студено при нас.
това с реването го разбирам, сега правят скок и са прилепчиви и при нас е така.
отделно, че момчетата са още по-прилепчиви  Rolling Eyes, но няма начин, трябва и на дъщеря ти да отделяш внимание. вземи си слинг или раница за бебето и го носи навсякъде, а прави нещо с нея. не е лесно, но е начин.
Виж целия пост
# 7
уф, сили нямам вече. Щели да порастат. Дали?
Моите уж са по -големи. Докато малката малка, голямата голям рев, голяма ревност, обвинения и въпроси що съм го родила това малкото диване.
Сега , обратно. Малката на 6г. вече, ами само гледа сестра си и се сравнява, Каката една дреха не може да облече, без малкото да я дръпне за нея си. Край няма. Поканим ли у дома приятелка на каката, няма спирка, малкото пищи и ходи да им разваля играта на големите. Обвинява ги че не играят с нея. Иди й обясни. Anguished
Виж целия пост
# 8
Ревността между децата съществува,и никак бързо не отшумява.Майката е тази,която трябва да положи усилия,голямото дете да не се чувства изоставено.За съжаление има случай по-голямото дете да се опитва да навреди на по-малкото,коетому е "отнело" мама.Дано успеете да преодолеете,но са нужни много усилия.
Виж целия пост
# 9
Трудно е, но наистина вечер и през почивните дни таткото повече да се занимава с бебето, а ти да имаш време за самостоятелни занимания с каката.
Освен това можете да играете на майки и деца. Докато гледаш бебето, каката прави същите дейности като теб, но с кукла - къпане, хранене, приспиване, разходки.
Виж целия пост
# 10
Много неприятно , трябва да си имате време само двете , включвай я да помага , да подава памперси .
Мойте деца пък са обратното , голямото само при малкото се бута и на друг не дава да го пипа , казва че е на мама .
Предполагам ще свикне , пък и са разнополови , досега е свикнала да е само тя .
Виж целия пост
# 11
Синът ми е на същата възраст и честно да ти кажа в момента също се държи безобразно. Аз го отдавам на започването на училище, ти на раждането на бебето, а реално като нищо може да си е и от възрастта.

Съветите за цедене и отделяне на бебето за мен са неадекватни, съжалявам. Жената и без това си няма друга работа, ами да си създава допълнителна, докато слуша как й се дере детето. Да не говорим, че бебето вероятно няма да иска да пие от шише. Използването на майката за биберон не е по желание, някои деца са такива, ама като не ви се е случвало и хабер си нямате какво е. Бебето няма да е все залепено за теб, просто периода явно е такъв. Аз лично си купих ерго раница, за да мога да нося бебето (и уж по-лесно да го приспивам), докато се занимавам с баткото. Може след градина да се разхождате някъде заедно, да си говорите, това си е време само за вас. От друга страна, събота и неделя може да й обръщаш повече внимание сутрините. Още няколко месеца и бебето ще проходи и ще ти е по-лесно. Дай време на дъщеря си да свикне с положението. Мислех си, че момичетата са по-майчински настроени, ама явно не е така Sad.
Виж целия пост
# 12
Съветите за цедене аз ги разбрах като да се цеди за едно-единствено хранене - това, което идва в интервала между връщането на голямото дете от градина и лягането му да спи. Колко е това, 3-4 часа? През това време бебето едва ли ще яде повече от веднъж. Какъв е проблемът тогава да го храни таткото с шише, а през останалите 20 часа, в които голямото дете спи или е на градина, майката да си кърми на поискване.

И какво означава майчински настроени? Тя трябва да е майчински настроена само към бебето, но не и към дъщеря си ли?
Виж целия пост
# 13
Имах предвид, че си мислех, че малките момиченца повече се радват на бебетата от момчета, демек че им е заложен някакъв майчински инстинкт от раждането. Аз обожавах малката си сестра (да се отбележи обаче, че имам и голяма), постоянно исках да я нося, да я приспивам, да я целувам и прочие.

Бебето е голямо, според мен няма да иска да пие от шише и то точно вечер, когато е най-уморено и иска да заспи сучейки. Не си заслужава нервите.
Виж целия пост
# 14
Ние сме по същият начин, като каката е на 7,5 г а бебето на 9м. Записах я на акробатика, като ходи 3 пъти през седмицата. След като се прибере ляга да спи, а през дните в които не ходи я карам са чете аз докато кърмя. Иначе и тя ми повтаря, че вече не я обичам а само бебето. Кърмим се на поискване, не иска да играе с таркито а само с мен.
Запиши голямата на някакво занимание след градината да ходи, или й дай задачки за смятане.ще е й са в полза в 1 ви клас
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия