Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Болни

  • 757
  • 10
Здравейте,миналата седмица имаше вирус повръщане и растройство,както винаги не ни подмина ,излекувахме се явно не съвсем.покашляше се, пак се почна сега  няма сополи явно като легне се запушва носа и почва да кашля чак до повръщане немога да си обясня,видимо и няма нищо нито температура да вдига.ходихме на лекар предписа антибиотик сироп пием за кашлица но няма никакъв ефект вече 3 ден успокоява се малко като дам нурофен или панадол .някой сблъсквал ли се е,миналата година постоянно болни бяхме от градината надявах се тая да сме малко по добре но уви .отделно ползваме хомеопатия ,витамин ц давам ампули,зелена енергия ,коастра,есенциални мастни киселини
Виж целия пост
# 1
Не се ли престаравате малко в даването на всевъзможни илачи?
Виж целия пост
# 2
Само за детето ли става въпрос или повече хора сте болни в семейството ви? Ако е второто, може да се заразявате взаимно.  При мен и сина ми се получаваше така, когато беше в 1 гр. в ДГ. На какво основание е предписан антибиотикът? Нурофен или панадол защо даваш? Нали няма т. или бъркам?
Прекаляваш с препаратите, които му даваш. Ще му докараш някое автоимунно заболяване. Това извън конкретния проблем.
Виж целия пост
# 3
Това с липсата на видими сополи, но за сметка на това закашляне при лягане, ме навежда на мисълта за задна хрема, когато секретите не излизат през носа, а се стичат в гърлото, дразнят, детето не може да диша и съответно кашля до повръщане. Моето дете беше така.
Виж целия пост
# 4
Аз също си мисля за задна хрема, но пък антибиотик, нурофен, панадол само за това...
Виж целия пост
# 5
еми уж да я опазим и гледаме да пробваме от всичко.нурофена го даваме за успокояване болката така каза докторката,а антибиотика предписа пал детската докторка защото предният път като бяхме с разтройството не ни изписа ли дедазнам да се застрахова ли.то ние сме от малък град няма много лекарки детски,има две възрастни какво да кажа нз .чудим се да я заведем то постоянно боледува.миналата година буквално през седмица беше на антибиотик не преувеличавам,наистина така си беше
Виж целия пост
# 6
Ама антибиотик не се дава просто така. Close
За каква болка говориш?
Нурофен и Панадол се дават когато има болка и/или температура. Нурофенът вреди на черния дроб. Ще разболеете детето с всички тези лекарства, които давате без основателна причина.

Трябва да проверят дали има задна хрема. Ако има такава, кашля от нея. Тя трябва да се лекува. Отхрачващи сиропи трябва да се пият, за да не слезе кашлицата, но последната доза за деня се дава най-късно в 18.00 ч., за да може детето да спи сравнително спокойно. Отделно можете да повдигнете леко матрака откъм главата и да спи така. Правехме и инхалации с физ. р-р – няколко на ден, обикновено 3.
Виж целия пост
# 7
Ама антибиотик не се дава просто така. Close

В момента върлува много гаден вирус, който води до бактериологични усложнения. Мои близки го караха наскоро и пак пиха антибиотици, ама и с бронхити за разкош.
На мястото на майката бих се доверила на преценката на лекаря и бих давала изписаните лекарства, вместо да лекувам детето по интернет.
Виж целия пост
# 8
Аз бих следвала предписанието на лекаря ама всички тия странични неща, с които го тъпче това дете... Количеството не винаги означава качество. И като се дават три различни илача това не означава, че детето е три пъти повече предпазено. Освен това в градинска възраст си боледуват и това е. Няма измъкване.
Виж целия пост
# 9
Моят съвет е да отидете на снимка за пневмония. В момента вируса с повръщането и ларингитите обръщат на пневмонии. До вчера с детето ми бяхме в болница. Пневмониите са скрити и не се чуват на слушлка. Цялото отделение беше с скрити пневмонии.11 стай и всичките с пневмонии. При нас случаят беше следният грип,уж се излекува и на трети ден от спирането на антибиотика дигна млко темп без никакви други симптоми.Педито я слуша на слушлка и не я хвана. Смея да твърдя, че педито ни е много добра с около 30 години стаж и не един път е чивала и бронхит и пневмония на слушлка.
Виж целия пост
# 10
Много се извинявам, но с това даване на антибиотик през седмица миналата година сте сринали тотално имунитета и организма на детето... може и от там да идват проблемите. Няма ли възможност да го заведете на добър педиатър в по-голям град?! Спрете панадола и нурофена, може да докарате и алергия така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия