Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност и страхове! Как се справихте?

  • 916
  • 4
Здравейте, мами Simple Smile Темата може да изглежда малко.... смешна и....но....смятам, че доста майка минават през това. та...закъснява ми вече 5 дни, няколко теста за бременност, всичките положителни, записан час за преглед на 26.11. Силно желана, планирана, втора бременност, с живо и здраво 3-годишно дете от първа бременност. ДО тук всичко ок. И тук идва големия проблем.... болезнена липса на търпение и постоянни страхове! Днес ходих на преглед естествено нищо не се видя, защото е много рано. Имам две миоми от предната бременност, които за щастие не са се уголемили. И АГ-то каза ела след 10 дни. Ама как ще минат тези 10 дни - страх ме е да не е извънматочна, страх ме е да не е кухо яйце, страх ме е миомите да не се уголемят, защото предния път бяхме на косъм и аз и бебето. Нямам търпение да чуя сърчицето, че бие, че е закрепено, където трябва. Толкоз! Нетърпеливите мами, как се справихте с това нетърпение, все бързам да знам резултата и все повече, ме е страх, точно защото не го знам!
Виж целия пост
# 1
Фокусирах се върху дъщерята и ето ме на във 8 месец.
Виж целия пост
# 2
Цялата бременност е едно голямо притеснение, особено ако дълго си чакал. Просто нямаш избор, примиряваш се и чакаш. После пак ще се притесняваш, яде ли, не яде ли, здраво ли е, добре ли се развива. А, разсъждавам така, ако има нещо да става, ще стане, вероятността аз да го предвидя и променя е минимална. Затова се опитвам да не мисля за стаховете си. Ето, родих, сега за отново нови притеснения, добре ли е, здраво ли е, наддава ли.... После страховете ще са други.... Разболее се, висока температура, после пък ще стане по голямо, умее ли да се справя само, ще успее ли да се опази ако има проблем. Опитай се да приемеш че животът е низ от проблеми и радости и се фокусирай върху радостите. Не можеш всичко да знаеш, не можеш всичко да предотвратиш, даже мисля че почти нищо не можеш. И чакай. Нещата идват едно след друго.
Виж целия пост
# 3
Притеснението с нищо не ти помага. Вече имаш едно дете и знаеш, че тревогите не се изчерпват с раждането му. Вярвай, че всичко ще бъде наред и имай позитивна нагласа. Това е, което зависи от теб.
Аз също имам по-голямо дете, а скоро родих и второ. Много го исках, но от момента, в който започнах да подозирам, че съм бременна започнаха всякакви мисли, които само ме натоварваха емоционално. Казах си, че в крайна сметка ми се е случило нещо прекрасно и то за втори път и ще се наслаждавам на бременността си на макс, защото трета едва ли ще имам.
Желая ти всичко да се развие по най-добрия начин и след няколко месеца да прегърнеш едно здраво и пухкаво бебче!
Виж целия пост
# 4
И аз бях така в началото, но дори и сега все още си имам едно едно известно притеснение.

Първите седмица-две бяха голям стрес и не знаех какво да направя, за да се успокоя - имах чувството, че правя всичко грешно, което една бременна не трябва да прави. А според ММ съм изглеждала повече нещастна, отколкото щастлива, че ще имаме бебе. (Не беше така, бях много щастлива, но от всичко ме беше страх.)

С времето поотшумява, но не минава напълно. За твое успокоение, на такъв ранен етап, можеш да си пуснеш ЧХГ през 2 дни да видиш как нараства - спомням си, че това на мен ми донесе известна доза успокоение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия