Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Може ли да да е магия

  • 1 572
  • 5
Здравейте мами,знам,че темата не е за тук но има доста активност от хора тук.На 20г съм.Преди година оперираха сестра ми ,малко след това като я видях припаднах. Когато отворих очи буквално ми се промени живота. Преди всичко да се случи бях щастлив човек,бях постоянно на някъде не се задържах особено много вкъщи. След всичко което се случи започнаха едни болки в корема,отпадналост, задушаване и т.н . Искам да започна да работя да помагам на нашите,да излизам както преди. Те също ме натискат да започна да работя което е нормално ,искам го също но сякаш нещо ме спира не мога да обясня дали от нещо съм получила страх или ... нямам обяснение. И така 1 година до днес се затворих буквално в себе си... дори когато отида до магазина получавам сърцебиене и страх да не припадна. Нямам обяснение за всичко това не знам към кого да се обърна или как да си помогна.. Майката на бившия мъж на сестра ми се занимава с лоши неща “магий” а те в този период се разделиха. Дали е възможно тя нещо да ми е направила? Нямам обяснение и решение за цялата ситуация, когато кажа на нашите,че нещо ме боли вече мислят,че ги лъжа или казват,че съм нямала движение.... а всъщност наистина не се чувствам добре. Искам да си върна стария начин на живот Моля ако някой се е сблъсквал със същия проблем или има решение да го сподели с мен. Благодаря
Виж целия пост
# 1
Не, няма магии, всичко е в главата ти.
Стегни се, порасни и потърси решение на проблема, ако не успееш сама, има лекари които ще ти помогнат. Млада си, животът е пред теб, не се вкарвай във филми.
Виж целия пост
# 2
Това ми звучи като с-ptsd. След силен уплах се появява пост травматично разстройство, твоето е ситуационно. Симптомите са като твоите - сърцебиене, нерационален страх, самозатваряне.
Виж целия пост
# 3
Страхова невроза (Паническо разстройство) . Уплашила си се от станалото със сестра си и си го отключила .  По това което описваш, звучи като паник атака , но пък тя е непредвидима , а ти казваш , че е когато ходиш до магазина ( знаеш кога би могло да се случи). Според мен не е магия . Най-добре се консултирай с психолог , ще ти назначи някаква терапия , ще ти покаже техники за справяне , когато се почувстваш така и ще се оправиш до месец два . Но отиди да се консултираш за твое спокойствие . Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Имам нуждата да поясня, т.к. на всичко се лепва паническа атака напоследък, а хората все повече и повече срадат от тревожност, не от паника.  По описаните симптоми това е пристъп на безпокойство, не паническа атака, нищо че и двете са видове тревожности.

Терапия (CBT, работа с травми) е препоръчителна, също йога, ведическа медитация (повтаряне на една дума или няколко думи, мантри, около 20на мин), водене на дневник за да се види какви мисли отключват такива реакции.

Ако се отиде на психиатър, той по-може да диагностицира, дори може и да препоръча анти-депресанти за известно време. Не съм фен на  хапчетата, но не отричам и че има хора, които имат нужда от тях. Лично за мен народни методи като мента-глог-валериан, мляко с какао, лавандулово масло са добри за временна регулация.
Виж целия пост
# 5
Не е задължително да е магия, но е факт, че имате енергиен проблем. Енергията е основата на всичко. Материята се съставя от енергия и, ако човек има енергиен проблем започва да има подобни или по-лоши проблеми. Лекарите и медицината или 99% от тях не могат да помагат за такива проблеми, защото смятат, че тези неща не съществуват, но в същото време не могат и да се справят с такъв проблем. От друга страна хора като баба Ванга, Петър Димков и други, които нямат медицинско образование и не са лекари са ги разрешавали именно чрез билки, природни методи или енергийни методи, не с лекарства. Разбира се, че може да пробвате с лекари и лекарства, но има не малко случаи, когато не само, че лекарствата не помагат а хората продължават да имат същите проблеми и стават зависими към някой антидепресант или по-силно лекарство със зелена рецепта и така от един проблем се получават 2. Всеки един човек живее в 3 свята едновременно - Божествен свят където е главата и мислите и словото, духовен където са дробовете, сърцето и диханието и физически свят от стомаха надолу. Лекарите и медицината работят само с най-нисшия свят тоест физическия. А за да има проблем във физическия свят, това означава, че има причини и Божествения и в духовния. Проблема с тези 2 свята е, че те не са материални  а само енергийни и тях с лекарства не може да им помагаш. Мислите и чувствата не са материални. Те имат проявление в тялото като химични процеси, но не идват от тялото. И именно поради тази причина хора като баба Ванга, които могат да видят нещата и в тези 3 свята могат да разрешат проблема. Докато медицината и лекарите виждат едва 30% от проблема. Освен това, те не търсят причината а се занимават само със симптомите и така не може да се очаква от тях да се разреши проблема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия