Торта "Наполеон"

  • 51 640
  • 106
# 30
Ох нямам време за да преведа рецептата от руски:(
Ще го направя задължително.
На Ванчето БРАВО smile3501
Много се радвам че ти хареса тортата. Heart Eyes
Виж целия пост
# 31
На Ванчето БРАВО smile3501
Много се радвам че ти хареса тортата. Heart Eyes
На теб браво,winter,че ме посвети в рецептата.  bouquetХиляди благодарности. Hug
Виж целия пост
# 32
Хайде и аз да се похваля, направих тортата, стана много вкусна само дето на вид не я докарах много много, защото прегорих два от блатовете, но пък на вкус е много по- добре от Наполеон-четата от магазина. Направих я със сметана(течна) и не съм слагала захар, защото беше сладка самата сметана. Май направих грешка като сложих две нишестета"Ванилия", защото самият крем стана доста гъст макар, че сметаната вместо общо 900мл, беше 1 литър. Въпреки всичко съм доволна, една приятна тортичка, която не изисква твърде много работа и готвене smile3521 newsm68 smile3501
Виж целия пост
# 33
дано да е вкусно защото от отдавна искам да си направя домашна Наполеон.
Виж целия пост
# 34
Обещах пълната рецепта и ще си изпълня обещанието като ми оправят компютъра.
Виж целия пост
# 35
Аз не разбрах трябва да се разточи готовото бутер тесто ли newsm78
Виж целия пост
# 36
Точно така трябва да се разточи иначе става дебело и не се изпича обаче опитвайсе да го точиш само в една посока иначе има опасност да  не стане на пластове.
Ако го направиш пиши да се похввалиш. Hug
Виж целия пост
# 37
ле ле,че вкусно
копвам си я таз рецептичка Simple Smile
Виж целия пост
# 38
А не разбрах как разделяте кората на 5 блата??? Нали стажа много тънка??? newsm78 Тук продават многолистното тесто на една навита руло кора по 250 гр. Трябва ли да купя 5?
Виж целия пост
# 39
А не разбрах как разделяте кората на 5 блата??? Нали стажа много тънка??? newsm78 Тук продават многолистното тесто на една навита руло кора по 250 гр. Трябва ли да купя 5?
а това ми беше и следващия въпрос,иначе аз мисля да е пратя рецептата на мама,щотот тя много обича наполеонки Heart EyesБлагодаря ти сега ще я зарадвам  bouquetИ като направи ще я похваля  chef
Виж целия пост
# 40
Ами в рецептата е дадено 1 кг бутер тесто Белла-т.е.те са 2 кори по 0.5 кг.От всяка кора излизат 2 кори и половина .Половинките пека заедно(това ми е 5-тата кора) и ги ползвам за отгоре.
Незнам winter какво ще каже по въпроса newsm78,аз така действах.И стана чуден "Наполеон" Hug
Виж целия пост
# 41
А не разбрах как разделяте кората на 5 блата??? Нали стажа много тънка??? newsm78 Тук продават многолистното тесто на една навита руло кора по 250 гр. Трябва ли да купя 5?
Не едно такова руло взимаш то го има от 1 кг и го точиш със съвсем малко брашно в една посока да стане дебелината на дебела хартия около 3-5 милиметра. Разрязваш полученото на 5 равни части, това е.
Виж целия пост
# 42
Аз ползвах 1 кг тесто от по 2 половин килограмови рула.Пак стана де... Peace
Виж целия пост
# 43
Ами в рецептата е дадено 1 кг бутер тесто Белла-т.е.те са 2 кори по 0.5 кг.От всяка кора излизат 2 кори и половина .Половинките пека заедно(това ми е 5-тата кора) и ги ползвам за отгоре.
Незнам winter какво ще каже по въпроса newsm78,аз така действах.И стана чуден "Наполеон" Hug
По добре не бих могла да обясня
Виж целия пост
# 44
Пак направих тортата! LaughingМммммммм(аз се облизвам,ама ме попитай дали ще ям с това НВД...,добре ,че си облизах пръсчето с крема,поне него пробвах,върха е   Crazy)
В момента е в хладилника.Снимчица довечера.
winter   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия