Хапнах, хареса ми, препоръчавам! *бял списък на ресторантите в България*

  • 35 441
  • 36
Темата е провокирана от :
Ако има тема с бял списък на ресторанти в България, дайте линк да похваля едно място, което обаче ми е далеч Sad
Търсачката не показа такава и реших да стартирам

Да ни е сладко
Виж целия пост
# 1
Близо до Калофер на главния път София-Бургас има един огромен рибен ресторант "Бяла река". Не за него говоря Grinning
На няколко км източно има по-добър, с много любезен персонал, нарича се ресторант "Прохлада". Храната е чудесна, а има и малък зоокът. Предлагат предимно риба и досега всичко, което сме опитвали, е било на ниво.

Копирам си поста от другата тема. Благодаря, Кактусче, Flowers Hibiscus, надявам се често да пиша тук Heart
Виж целия пост
# 2
Щастливец Велико Търново
Виж целия пост
# 3
Харесвам местенца, където посрещат с усмивка и храната е вкусна. Интериорът не ми е толкова важен. Преди години, разочаровани от снобарското отношение в мидената ферма "Дълбока" (няма свободни места за нас, но за румънците се намериха) до Калиакра, се озовахме в кръчмето "Морско конче" в село Българево. Заведението се намира малко след центъра, завой наляво към село Свети Никола и Камен бряг. Там предлагат разкошни миди, сервират ги с черупките, подправени с лющян (девесил). Имат и вкусни супи. Обстановката не е нищо особено, но си заслужава. Цените са съвсем прилични и в сравнение с тези в мидената ферма направо смешни.
И като съм тръгнала на рибна вълна,
Ресторант "Пъстърва" в Габрово, по-точно по пътя към Узана. Забутано е мястото, но има табели. Това е действащ развъдник. Обстановката е съвсем непретенциозна, но храната е прясна и много вкусна. Там обаче не отивайте без резервация, защото е силно посещавано и е много вероятно да няма места.
Виж целия пост
# 4
Страхотна тема. 😊
Във Варна сме много доволни от Стария Чинар на морска гара. Обслужването е на ниво, а ястията вкусни.
С ММ много обичахме да ходим в едно малко заведение "С любов" на Ул. Топра Хисар 5, но от няколко месеца е затворено, не знам защо. Надяваме се да го отворят отново, много е вкусно, романтично и уютно.
Отново на морска гара много харесваме Мераки.
В Пловдив много ни допадна Рахат Тепе.
И в други градове е имало хубави заведения, от които сме оставали доволни, но не си спомням имена.
Виж целия пост
# 5
Споделям някой от местата където сме се хранили и ни е харесало... меню, обслужване... всичко... Някой са посещавани преди време, надявам се и сега нещата да не са променени...

Последно хапнахме (за 3-ти път) в ресторант "Конака"  в Пазарджик...
Ресторант "Старата къща" в с. Енина...
Ресторантът на хотел Калина -  механа „При Славчев“ с. Широка лъка...
Във Велико Търново - ресторант "Его" (това, което е близо до пощата), ресторант "Етно"...
Механа "Аида" в с. Смилян...
Ресторант "Родопчанка" Смолян...
В с. Ковачевица кръчма "Братята"...
Ресторант "Рест" в Габрово...
Една механа/кръчма в с. Лещен и в с. Боженци, но не се сещам за имената им...
Виж целия пост
# 6
Хареса ми в механа/ресторант "Горхим" - от лявата страна по пътя за Рилски манастир (10тина км преди манастира). Вкусно готвят, приятна атмосферта, нормално обслужване.
Виж целия пост
# 7
В Смолян много ни харесва Дом на културата, или нещо подобно е името. На главната улица
В Широка лъка, всяка година хапваме При Славчев
Преди границата с Турция, в местността Ковач има кръчме, в което правят чуден боб
В Драгалевци има хубав сръбски ресторант
Виж целия пост
# 8
Един от фаворитите ми от години е ресторант и къща за гости "Дан Колов" в село Сенник, Севлиевско. Селото е родното на Дан Колов, а къщата му е превърната в музей.
Ресторантът няма общо със спортиста. Това е семеен бизнес от много години с постоянно качество. Обслужването е на ниво, освен ако не попаднете на някое девойче, наето само за през лятото. В този случай обаче липсата на опит се компенсира с любезно отношение и старание.
Ястията са добре подбрани между традиционно български и по-засукани. Тук идват много чужденци и има храна за всеки вкус. Стопанинът предлага чудесно домашно вино и ракия. Лично аз най-често поръчвам качамак, защото го правят хубав, и салата с цвекло, орехи и мед. Мъжът ми не пропуска домашна филия - 3 пръста дебела филия домашен хляб, минал през скарата. Десертите им са уникални! Шоколадово брауни с круша ако видите, поръчайте смело Grinning винената листа е добра. За стаите за гости не знам, не съм била гост, но доста чужденци отсядат там и пътуват до градовете наоколо.
Цените хммм. Да кажем, че не е много евтино. Но си струва.
Виж целия пост
# 9
+1 за "Старата къща" в Енина. За Енина добавям и "Пъстървата".
В списъка си заслужава да присъства ресторант/ механа "При Соте" в Самоков - невероятна храна, нямаха слабо.
Виж целия пост
# 10
Миналото лято по препоръка на приятел посетихме Бухаловия хан в Карлово. В една ранна съботна сутрин се изтръскахме малко след отварянето. Жената ни посрещна толкова гостоприемно! Пихме кафе с подарък смокиново сладко и сладко от рози.

След време отидохме с децата там, но за съжаление имаше сватба и не можахме да влезем.
Виж целия пост
# 11
Ресторантът на хотел" Асеневци" във В. Търново.Пак в Търново- Его и Бианко.
Виж целия пост
# 12
Моите фаворите за Пловдив, които досега не са ме разочаровали - Toasty - ресторант за сандвичи и пица в Пловдив - и сандвичите, и пиците са им много, много вкусни, перфектен за хапване преди кафе / бира в Капана; ресторант Yassa Tepe  в Парк хотел Пловдив - сравнително отскоро ходим там, но всичко, което сме опитали е било супер, много е удобен за уикенда с детето, защото е съвсем близо до новата детска площадка в началото на парк "Лаута";  Рахат тепе - вкусна кухня, непретенциозен като обстановка, но с хубава градина и винаги удобен при разходка из Стария град.
Скоро хапвахме в ресторант "Босфор" в Кърджали - специализиран в турската кухня - всичко беше уникално вкусно.
Виж целия пост
# 13
Моят фаворит за Пловдив е пицария " Лозана".  Пиците и десертите са страхотни!
Поръчвам от тях когато ми се дояде пица. Тестото е невероятно.
Аз рядко излизам по заведения, но специално това има особено място в сърцето ми. Надявам се кризата да не им се отрази.
Виж целия пост
# 14
Миналия ден изминахме няколкостотин километра, за да посетим ресторант "Лодката" в Тутракан по препоръка на наши близки. Посрещнаха ни топло като стари приятели, настаниха ни с най-голямо внимание. Разговорихме се със сервитьорката, която ни разказа, че мъжът на готвачката е рибар и доставя винаги прясна риба. Тарама хайверът е разкошен с пърленка тяхно производство, а не купешки полуфабрикат. Останахме доволни не само от храната, но най-вече от топлото отношение и както написах в книгата им за похвали - атмосферата в един ресторант се прави не само от обстановката и храната, но най-вече от хората. Все по-малко се срещат такива хора и такива места, затова с чиста съвест им правя реклама. Тутраканският Джулай, който набира скорост от няколко години, се провеждал на поляната на брега на Дунав точно срещу заведението.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия