"Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков" – историята на българската кухня през вековете

  • 16 590
  • 537
# 510
Пиле с бира, тутманик, новогодишна погача
Виж целия пост
# 511
Минавам само да напиша, че рецептата за кашкавал в кори за баница е страхотна.
Отвътре мекички, а отвън - хрупкави.
Използвах малко по - твърд кашкавал, което се оказа добра идея, защото иначе можеше да се разтече много.
Тази чубричка отгоре е просто вълшебна! Никога не бих се сетила да сложа чубрица на кашкавал. Тази, наред с рецептата за погачата веднага стават любими на семейството и ще ги приготвям често.
Нямам търпение да опитам останалите рецепти.
Ако разполагах и можех, бих подарила по една книга на всяка от пищещите тук. Книгата е много, много добра!

Благодаря на Лидл България, че имам книгата в библиотеката си!

Късмет на всички участнички!
Виж целия пост
# 512
Залагам на капама, ще ми бъде интересно.
Виж целия пост
# 513
Качамак и пълнени чушки
Виж целия пост
# 514
Капама
Виж целия пост
# 515
Зелник
Виж целия пост
# 516
Родопски клин бих искала да приготвят.
Виж целия пост
# 517
Любимите ми традиционни ястия са кисело зеле с месо и сланинка и пълнени чушки с яйца и сирене.
Виж целия пост
# 518
Любимото ми ястие е пиле лютика.
Виж целия пост
# 519
Зелеви сърми.
Виж целия пост
# 520
Кавърма, капама, гювече
Виж целия пост
# 521
Пилешка яхния.
Виж целия пост
# 522
Заек в гювеч искам да видя как биха приготвили.
Виж целия пост
# 523
Агнешна дроб сарма
Виж целия пост
# 524
Здравейте кулинари! 🤗
Два дни преди да бъдат обявени спечелилите в темата, ще ви представя лесна и вкусна гозба в глинени съдове. Тези дни приготвих за първи път рецептата от книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ и днес отново ще си хапнем с удоволствие „Гювече със сирене и червени чушки“. 👩‍🍳🧀🥚🌶😋В забързаното си ежедневие всички имаме нужда от вкусни рецепти, които не отнемат много време. Разбира се, добрите продукти са гаранция за отличен вкусов резултат. За това ястие използвах любимото ми сирене на „Родна стряха“ по БДС, което мога да ям ей така, направо от опаковката, толкова ми е вкусно. 🧀😋Благодаря за него и за още много качествени продукти, които намирам в Lidl, както и за възможността да се докосна до прекрасната книга „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“!📖😍
Поднасям ви уютна топлина с тази гозба и ви пожелавам успех!  🤩



http://---shoretner923-2PNMxLy
За 2 порции са нужни:
1 голяма червена чушка
1 средно голяма глава лук
250 гр. хубаво сирене
3 с.л. олио
4 яйца
сол на вкус
2-3 стръка магданоз
малко масло за намазване на съдовете отвътре
Чушката измих, почистих от семената и нарязах на парченца. Лука нарязах на дребно. В тиган загрях олиото и сложих зеленчуците. Посолих, разбърках  и готвих до приятния им загар или около 10-15 минути. Степента на котлона бе 4 от 6 на моята печка. През това време загрях фурната на 180 градуса. Сиренето натроших в чиния. Подготвих два глинени съда, които имам повече от 20 години. Намазах ги с масло и на дъното сложих част от зеленчуковата смес, след което малко от сиренето, отново сложих зеленчуци и завърших със сирене. Не целим съдовете да се пълнят до горе. Направих малки ямки, в които чукнах по едно яйце. В рецептата на порция се слага по едно, но вкъщи много ги обичаме, поради което използвах по две яйца на човек. Сложих да се пекат в загрятата фурна до стягане и готовност на яйцата. Готовите гювечета поръсих със ситно нарязан магданоз и сервирах топли.
Да ви е сладко! 😋🍴
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия