В навечерието на новогодишната нощ похапването на вкусни ястия и приемът на алкохол са едно от задължителните правила за приятно изкарване. Това обаче неминуемо води до тежест и отпадналост на следващия ден. Да се контролираме пред вкусната храна и изкушенията се оказва почти невъзможно.Няколко полезни съвета могат да ни помогнат да се чувстваме свежи след празниците:

1. Консумирайте повече вода.

Когато хапваме повече, особено по-пикантни и солени храни, в организма ни се наблюдава ефект на задържане на вода, вследствие на което, освен че се увеличава теглото ни, извеждането на токсините от тялото ни става по-трудно. Най-добре е да се опитаме да редуцираме приема на сол и да поемаме повече вода.

2. Не прекалявайте с алкохола.

Алкохолът обезводнява тялото ни и това налага по време и след празничните дни и вечери да му помогнем да се хидратира добре и да се отърве от натрупаните токсини. Една дълга разходка с бутилка вода сред природата, в приятна компания, може да направи чудеса за нашия тонус и добро настроение.

3. Приемайте повече витамини под формата на плодове и зеленчуци.

Не е задължително десертът ни да е висококалоричен, може да се спрете на сезонен плод или така актуалните напоследък плодови смутита.


И не забравяйте, че минерална вода ,,Горна Баня’’ с отличното си PH = 9,65 ще повлияе изключително благоприятно на вашия организъм и ще ви помогне да бъдете свежи в първите дни на новата година.


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - спортен сак.
Можете да се включите с коментар до 02 януари включително.