Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Образователен Говорилник - release 3

  • 13 528
  • 750
# 15
Присъствието на родителите е по желание. Мога да сравня родителите в частно и държавно училище. При едните пълна незаинтересованост, другите активно включващи се в животът. Ето например - обяд за Тенксгивинг. Всеки от родителите беше направил нещо. Предстои ни панаир на книгата, движи се от родителите, учителите са гости, а и не е тяхно задължение.
Относно миенето на тоалетни, има и възпитателен ефект. Ако нещо стане, самото дете си е изчистило. Защото утре то ще е на местото на отговорника.
Това с тел, ами като толкова искате детето да е в непрекъсната връзка с вас, не ходи на екскурзии. Тук и в Мидълтън скул отнемат тел, и за да си го вземеш таксата е $50.
Виж целия пост
# 16
Тъй де, точно това коментирам аз, че не ми е на сърце. Нищо от изброените.
Впрочем, на летния лагер на дъщеря ми бяха без телефони, но им ги даваха вечер за час да се чуем и поговорим. Идеален вариант за мен. Но те като цяло у нас телефоните не са на почит, дъщеря ми има нокия с копчета, буквално само за връзка.
Но да се занимавам с обяди и панаири на книгата просто не е моето нещо. В такава среда с такива очаквания бих страдала, определено. До някаква степен го имах в работата, брррр!
Виж целия пост
# 17
Е те за това хората сме различни, а панаирът на книгата определено си е удоволствие. Училището предоставя теренът, книгите идват от независима фирма, като процент от продажбите отиват за училището. Всеки клас си има собствена библиотека, която се обновява всяка година ( учителите са отделили книги, които искат да имат в библиотеката на класа и всяко семейство дарява книги)
Няма да споменавам каква е материалната база на училището.
Виж целия пост
# 18
Няма да споменавам каква е материалната база на училището.
E дай линк, за да разгледаме де Simple Smile ! Сигурно не е някаква тайна, пък и да сравним малко с родната действителност. Например, с едно от желаните ДУ в София:

Скрит текст:Това май много го има в американската култура с тиймуърка и събиранията, а ние не сме свикнали чак толкова да отделяме ресурс за такива работи. Леле, като се озовах в Щатите и като ме запривикаха всяка седмица на някакво социално събитие, което сами да си организираме (бяха задължителни). Направо се притеснявах, че няма да ми остане време за учене Sleepy

Скрит текст:
Да, Аш, определено има нещо сбъркано и то не само по БЕЛ.
  По БЕЛ ми направи впечатление, че не учеха много синатктичния анализ.Сега не знам кака е по опследната програма, защото детето ми хвана новата от 8 клас. В пети клас ,няколко часа минаха някак телеграфно.Но пък иначе имаха доста часове да учат вметнати части, обособени части, неща които имат доста размито предназначение и позиция. Важни са за пунктуацията, ама тя пунктуацията си е пак плаващи пясъци.  После изведнъж в 7 трябваше да правят синтатктичен анализ на сложни изречения без имат достатъчно умения за определянето в простото.
   В началните часове учителят говори и разказва и не се упражнява навярно четене с разбиране.
В нашето училище май точно това се упражнява и дори пишат оценки. Не зная обаче как е по другите места. Онзи ден вкъщи четохме за един слон и синът ми заяви, че не е възможно така да се развива приказката, защото слонът бил "пусутивен" герой и не правел лоши работи. Тя, ядосано: "Ти въобще наясно ли си какво е позитивен". Той: "Да прави добрини", Тя: "Нищо не си разбрал! Позитивен означава да не се ядосва за глупости"
Виж целия пост
# 19
+1 за отбора на мразещите уж доброволните родителски активности. Мен ме потриса какви ги пишат в родителската група на класа или като зависнат по половин час, че и отгоре при класната на родителската за дете в първи клас, та камо ли да трябва нещо зорлем да се социализирам с тях. Като добавим, че съм с две леви ръце и ненавиждам да готвя, и кат се каже “родителите да направят/приготвят нещо”, ми иде да се отстрелям ритуално. Не се сещам в момента за нещо по-неприятно от дейностите с подобен вид социален натиск...
Ако беше в чист вид на доброволни начала, подкрепям, но поне моят опит е, че никога не е така. И като те погледне детето с оня поглед “ама, мамооо, трябва...”, бррр и аз.
Виж целия пост
# 20
Ето това е класната библиотека
Интересно защо гледате на помощта като на задължение. Правим го за децата си, за да живеят в по-добра среда. Които не може да готви, купува нещо.
Ето например другата седмица имат Шекспирова вечер. Ще представят пиеси. Децата сами са адаптирали текста, измислили са си костюми, декори. Синът ми като мишка си събира костюма из къщата. Ние само трябва да отидем, но....родителите сме измислили изненада за децата.
Виж целия пост
# 21
За мен не е проблем 2-3 пъти годишно, но всяка седмица или месец да трябва да ходя на нещо, просто ми идва в повече.

А вие в ЧУ ли бяхте?
Как така няма никакви чистачки? В другата тема прочетох.

Остава и нашите тук да вземат тази идея Joy

За екскурзиите не визирах конкретно САЩ. В Германия май беше, някои са задължителни. Та, няма не искаш, ходиш. Не става въпрос нон-стоп да звъниш на детето, но айде няма нужда да го чуваш само чрез учителката или в нейно присъствие.

Забравих и другата странност, родителите да се държат настрана от това какво учат децата. Да не могат да следят учебниците, контролните, тетрадките редовно. Уж общност, алабала печене на сладки, базари, пък най-важното, за което детето е там, скрито-покрито до родителската среща или до края на срока.
Отново не визирам конкретно вашето училище.
Виж целия пост
# 22
Не е точно така. Имат домашни децата. На края на всеки раздел връщат в къщи, каквото са минали. Ако детето има изоставане, работят екстра часове с него.
Наистина не съм виждала чистачки. Все пак това е Монтесори училище и децата се грижат за всичко сами, и нито децата, нито родителите мърморят.
Всеки месец имат някакво събитие, и присъствието не е задължително.
Екскурзиите, има два типа -филд Трип - един ден ( бяха в зоологическата, някаква ферма, планетариум, театър), камп -3 до 5 дни- по желание.
На първите може да отиде и родител-трябва бекграунд чек ( за държавните няма такова изискване) и проверка на пръстови отпечатъци. На вторите родители не присъстват. Децата нямат тел, но родителите получават информация нон стоп. Децата са толкова щастливи-там си готвят и сами,чистят кабин,запознават се на живо с природата-змии, гущери, газят из калта, яздят коне....за това се говори месеци наред. Какъв тел, те не се сещат за родителите си.
Виж целия пост
# 23
Много ми хареса, както винаги, каквото казва Миленита.
За постовете на Титина съм със смесени чувства, но за пореден път се убеждавам, че американците са ненормални. Очаквам Шарки и Рос да ми набият канчето по въпроса. Което няма да ми промени мнението обаче.
Виж целия пост
# 24
Защо да са ненормални? Аз съм съгласна с Титина, че в САЩ по училищата и университетите няма мръсни тоалетни - поне това, което аз съм виждали. И момичетата не ги е гнус да сядат на седалките. Почти не съм виждала тоалетна, в която да не можеш да си вземеш хартиена обиколка, която се слага върху седалката от хигиенни съображения. А тук - тоалетни, приличащи на външна тоалетна... Тоалетната в УНСС - вечно наводнена, вървиш върху вода, казанчета не работят, няма тоалетна хартия, пълна гнус Angry
Виж целия пост
# 25
То и аз не виждам чистачките в АК, което не значи, че няма такива...Иначе си мисля колко е полезно да се научиш да оставяш тоалетната чиста след себе си - много помага, когато заживееш със съквартирант, в общежитие и после с половинка.
Виж целия пост
# 26
В АК освен централната сграда, не помня Остандър ли, как се наричаше, всичко друго си е мизерия, братче. Още помня какъв шок ми беше, като стъпих там, какво очаквах да видя от приказките във форума, и каква е действителността.
Виж целия пост
# 27
Тоалетните са чисти и поддържани във всички сгради. Стълбите се нуждаят от сериозен ремонт. Аз лично имам забележки към парното, прекалено старинно е и не позволява регулиране на температурата. Самите учебни стаи във всички сгради са си съвсем ОК. Както и да е, няма значение, каквото куца, с общи усилия се опитваме да го оправим.
Виж целия пост
# 28
Това имам предвид, общите усилия. Ако ние не се опитаме да подобрим средата, ако децата ни не са научени как да използват тоалетна, как да почистват след себе си...и господ не може да ни помогне. Тук са решили да има родителски асоциации, набиращи средства с различни инициативи... явно работи.
Виж целия пост
# 29
И ние в АК имаме Simple Smile. Жива Simple Smile. И правим почти същото (е, в доста умален размер).
https://www.facebook.com/americancollegeofsofia/
https://acs.bg/parents/pta/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия