Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Странни сърбежи по цялото тяло

  • 366
  • 11
Здравейте!
Честно казано дори не знам от къде да започна.
От известно време се появяват и изчезват едни доста дразнещи сърбежи из цялото тяло. Миналата година имах този проблем, цяло лято всичко беше наред и от близо месец се появиха отново. Пречат на цялото ми ежедневие включително и на работата!
Започват изведнъж и не е в една зона ами главно гръб, ръце, крака и гърди. Много рядко е само в една зона, а ако е се появява само на ръцете или само на краката. Някой път има и зачервяване, но не бих казал че е нещо кой знае какво. Алергии  никога не съм имал.
Консултирах се с личен лекар, предписа ми АТАРАКС и каза да го пия 4/5 дена, предполагаше се невродермит.
Нямаше подобрение. Ходих и на кожен лекар който ме насочи към психолог или психиатър.
Та въпроса е
Има ли как проблема да е на нервна почва при положение че се проявява във моменти в които просто си седя и не върша нищо натоварващо.
Също така ще се радвам и на съвети или идеи от какво може да е.
Виж целия пост
# 1
Чувала съм, че е проява на кетоза? Да не би да си на диета?
Виж целия пост
# 2
Не съм, винаги си ям каквото ми се яде Grinning
Виж целия пост
# 3
Ех, колко позната история. И аз съм го пила тоя атаракс преди лягане, на мен ми идваше много силен, но това беше преди доста време. Сега се случва да имам такива дразнещи сърбежи главно по краката и то не постоянно, но при мен си е от стрес на 100 %.
Виж целия пост
# 4
Да, възможно е да е на нервна почва, но преди посещението при психолога и психиатъра, първо трябва да се изключат физиологични проблеми. Как е нивото на кръвната захар? Имате ли домашни любимци? Пломби от амалгама?
Виж целия пост
# 5
Плувате ли? Аз имам сърбежи от хлора в басейна. Чувала съм, че проблеми с черния дроб водят до сърбежи по цялото тяло.
Виж целия пост
# 6
И при мен се случва всяка вечер. Като се изкъпя и си легна и се почва едно чесане, но само по краката. Излизат ситни пъпчици които на сутринта ги няма. Лудост! През бременността беше същото, само дето тогава беше по всички крайници.
Виж целия пост
# 7
Да не е от матракът- акари?
Виж целия пост
# 8
Авторе, мъж си, нали?
Въпреки това иди на гастроентеролог, кажи, че те сърби по цялото тяло. Те знаят какво да правят. Обаче намери някой добър, че има пълни идиоти.
ПП За тези, дето ще питат какво значение има, че е мъж...има, и то голямо значение.
Все пак върви да ти видят жлъчката и черния дроб.
Виж целия пост
# 9
Не е невродермит със сигурност.
Виж целия пост
# 10
Имаш ли нощни изпотявания, отслабване на тегло, промяна в цвета на кожата и урината? Изследвай пълни чернодробни показатели, ПКК с ДКК, както и да те провери личният лекар за увеличени лимфни възли, консултирай се и с алерголог. След като всичко това излезе в норма - приеми, че е на нервна почва и насочи лечението в тази насока.
Успех!
Виж целия пост
# 11
Да мъж съм.
Не плувам и със сигурност не е от акарии.
Вече съм доста сигурен че е на нервна почва макар и някой път да се проявява във странни моменти. Днес ми се случи доста пъти и то в моменти в които се напрягам повече, и физически и психически. Дори докато изчетох коментарите се случи...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия