Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

  • 31 366
  • 732
# 720
❗ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ❗

❗Всички български граждани, завръщащи се на територията на Република България от Обединеното кралство,  подписват декларации, с които поемат задължение да спазват 14-дневна карантина, както и ще им бъде измервана телесната температура.

❗Съветваме българските граждани да останат на територията на Обединеното кралство, като препоръчваме да бъдат отменени всички предстоящи пътувания.

❗Във връзка с динамичната промяна на ситуацията и с предприетите мерки от местните власти за противодействие на разпространението на пандемията от COVID -19 в Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия, от 00:00 ч. на 23 март 2020 г., (понеделник)  Консулската служба на Посолството в Лондон временно преустановява редовния прием на граждани, в това число и на лица с предварително записани дата и час за подаване на заявления за български лични документи и временни паспорти. Обръщаме внимание, че  за лицата с вече записани  дата и час за подаване на заявления за български лични документи след възстановяване на работата на консулска служба ще бъдат предоставени служебно нови часове за подаване на заявление.

❗Консулска служба ще продължи да предоставя информация на гражданите по спешни  въпроси в работни дни  на следните телефони:

    От 08:00 часа до 13:30 часа на телефон 020 7581 3144, като гражданинът се свързва с оператор, който го пренасочва към съответния служител;
    От 13:30 часа до 16:00 часа на телефон 020 7581 3144, като избира опция 2 за консулски услуги;
    Информация свързана с COVID – 19, се предоставя  на телефон  07771112905, в работни дни от 09:00 часа до 17:00 часа;
    Запитвания за консулски въпроси могат да се изпращат и на e-mail:  consular@bulgarianembassy.org.uk;

❗Новоиздадени, но все още  невръчени лични карти и паспорти могат да бъдат получавани само в четвъртък, в часовия диапазон от 14:00 до 16:00 ч. в Консулската служба, на български граждани, които:

    Имат потвърждение от Консулската служба, че документите им са пристигнали;
    Имат и ползват лични предпазни маски за лице,  ръкавици и собствен химикал;
    Нямат хрема, настинка, температура, кашлица и други симптоми за вирусна инфекция;
    Спазват минимална дистанция от най-малко 2 метра между посетителите;

❗Завеждащият Консулска служба има право да взема решения за  издаване на временен паспорт, при спешна необходимост от пътуване или за заверка на документи в хуманитарни случаи. Заплащането на консулските услуги се извършва единствено по електронен път с дебитна или кредитна карта, като не се приема заплащане с банкноти.

🍀 Посолството се надява скоро да се върне към нормалния си ритъм на работа.
Виж целия пост
# 721
Почвам да се депресирам вече и да се надявам, че след цялата тази галимация всичко ще е наред.
Виж целия пост
# 722
Британците съветват гражданите си да се прибират, нашите, да седят там където са 🤪
Един от ски курортите в Австрия, които посетихме февруари, ще го разследват, защото бил станал като инкубатор за вируса и май са крили до последно, че са имали заразени хора.
https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-52007104
Кой крив, кой прав, факт е, че е удар за бизнеса, а всеки егоистично гледа да спаси кожата си.
Виж целия пост
# 723
То в България се кодошат като на партийни секретарки. Самите българи скачат срещу прибралите се от Англия. Думи нямам.
Виж целия пост
# 724
Някой знае ли селф-емплоид дали ще получат обезщетение или каквато и да е парична помощ?
Виж целия пост
# 725
Белла, https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10157917038082850&id=5 … y&__tn__=EH-R
Виж целия пост
# 726
Аз на 1-ви Април имам час за смяна на документи в посолството. Дали ще работи, трябва да питам. Ни е магазин за хранителни стоки, ни аптека..Каква шега само, ха ха (саркастично).
От миналата седмица нито вдигат телефони, нито отговарят на мейлите😠 Разгеле, написали са нещо на сайта си. Ронка, благодаря за споделянето!

Онлайн обучението върви добре. Учителката качва на сайта на училището задачите за деня с линкове към сайтове с упржнения. Преди това правим физическото с Джо.

Ужасно е това, че всички нормални свестни хора зависим от идиоти в момента. 🙈

Дано времето се задържи слънчево, за да се мотаем из двора. На нас задния ни е огрят сутрин, предния - следобед. Със съседите сега си викаме от вратата и не се доближаваме. Пускаме си бележки в пощенските кутии при нужда.
Виж целия пост
# 727
На ММ му отговориха на мейла миналата седмица, че той имаше час на 4ти за подаване за нови документи, явно не насмогват да отговорят на всички.

Аз и днес съм в отпуск и не знам сега утре на работа ли съм или не 😂, няма как да съм хоум офис освен ако не ми докарат колите на бритиш газ на поляната отпред да ги инспектирам 😂 ще звънна да попитам, че не ми стана ясно в кои случаи ходиш на работа.

Ъпдейт Simple Smile нашата фирма затвори на обяд до второ нареждане. До колкото разбрах ще сме в плате отпуск до края на месеца и после на 80% от заплатата.
Виж целия пост
# 728
Затвориха ни и нас за 3 седмици. Направо все едно съм в някакъв филм..
Виж целия пост
# 729
https://www.bg-mamma.com/?topic=1193955.msg40431340#msg40431340

Заповядайте в новата тема.
Виж целия пост
# 730
Затвориха ни и нас за 3 седмици. Направо все едно съм в някакъв филм..

По-скоро е за 007, а не д-р Хаус ...
Виж целия пост
# 731
Честито на рожденичките! Да са ви живи и здрави!

Не знам тук спомена ли се, на National Тrust обектите сега са безплатни за посещение, площадките, къщите, магазинчетата са затворени, но за градините и горите достъпът ще е безплатен и паркингът също.

Ние местим къща и съм доста притеснена как ще успеем да се изнесем, да не вземат да сложат една тотална карантина, че какво ще правим после. Поне ремонти много нямам. Икеа затвори, кой знае още колко магазини ще ги последват, тъкмо ще ми излезе всичко по-евтино като се обзаведа от маркетплейса. 


Здравейте
Dejie то сега не е ли опасно от фб да се пазарува, все пак, не знаеш кой в какъв контакт с кого е бил, а вируса се задържа върху повърхности.
Ние имаме голям двор с всякакви  играчки, батут, люлки, пързалки обачеее моите  приятели в България са в лек потрес, как можело да играем в двора в случай на карантина от вирус, даже и прозорците не трябвало да се отварят. Аз нещо ли не съм в ред ,ама това е вирус, не е излъчване или облъчване,  като Чернобил.
И аз тъкмо си намерих работа part time иии честито,  стой вкъщи и деца гледай. Още нищо не ни изпращат от училище освен онлайн програма която си върви по принцип за спелинг и матс
Виж целия пост
# 732
Момичета Ave пусна  нова тема🌷
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия