Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плацента акрета и ваза превия

  • 602
  • 11
Здравейте,
Диагностицирана съм с ниско разположена плацента акрета и ваза превия. В момента съм в 31 г.с. За разкош имам и гестационен диабет и разширени вени. Бебенцето е по-голямо и околоплодните води са на горната граница.Трябва да се ориентирам към Майчин дом, въпреки огромното ми нежелание, заради всичките легенди за лошо отношение и условия, които се носят и нямам желание да изтърпявам и това.
 Минавала ли е някоя от вас през подобно нещо и може ли да даде някакви съвети, препоръки за лекар и т.н.?
Очаква се раждането да е след 3-4 седмици, около Коледа и това също ме притеснява, както и избора на лекар, малкото време, което остава, а и доста почетох за не регламентирани плащания. Случват ли се още такива?
Във вторник съм на преглед при д-р Ибрям и тогава ще уточняваме подробности и ми се иска да съм подготвена.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Виж целия пост
# 1
За тези проблеми препоръчвам да се обърнеш към Д-р Дяволов.
В Майчин дом изобщо не е толкова гадно, колкото се пише. Последната ми бременност беше рискова и три пъти лежах там. Не е най-приятното нещо, но чак лошо отношение и лоши условия няма. Всички си вършат работата, чисто е.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за отговора!
А някой разполага ли с информация дали акрета може да премине в инкрета и перкрета и как се случва това във времето, влияе ли се от нещо?
Виж целия пост
# 3
Да, лекар може да ти отговори.
Виж целия пост
# 4
На никой ли не му се е случвало нещо подобно? Frowning1
Виж целия пост
# 5
2009та имаше цяла тема тук по подобен случай, потърси я.
Виж целия пост
# 6
Прочетох я, надявах се за 10 години да може още някой да се включи и да сподели опит.
Виж целия пост
# 7
Здравей, съжалявам,  че ти се е случило  усложнение през бременността. Не виждам изобщо обаче какво се колебаеш - задължително Майчин дом, и то по-отрано да си там, бих те посъветвала. Според мен изборът на лекар е задължителен, като имай предвид, че при сериозни случаи самите лекари се съветват помежду си и де факто всички ще се грижат за теб. За какви условия и лошо отношение мислиш изобщо, ако ти и бебето ти сте дори и минимално застрашени?? Мисли само как ще излезете оттам живи и здрави,, а не "какво ще изтърпиш".

Аз лежах 1 месец там с други проблеми, минава и заминава. Който има истински проблеми, няма голям избор реално и това е. Родих при проф. Ангел Димитров, който е Началник на родилната зала. Също по-рано - 34 седмица, така се наложи. Желая ти успех!!!
Виж целия пост
# 8
Бианка, благодаря ти за коментара! Абсолютно права си! Остават ми 2-3 седмици до 34 седмица, във вторник съм при д-р Ибрям и чакам той да каже кога постъпвам, кой екип да бъде. Притеснението ми идва от това, че ще е по Коледа, а аз досега не съм била в МД. Едва преди 3-4 дни се потвърди акретата, но все пак се надявам, че ще ме поемат, макар и да не са ме следили.
Виж целия пост
# 9
Ще те поемат, разбира се, но ти си действай отсега за лекар и всичко. Това, че ще е Коледа, още по-добре, Коледно бебе и ще е с късмет Simple Smile Стискам палци!
Виж целия пост
# 10
Не съм запозната със състоянието ви, но желая успех и всичко да завърши само с положителни емоции. Относно условията и отношението в МД, ще се изненадате. Не че е най-големия лукс, но стаите са в доста прилично състояние. Проблемът с отношението за мен идва оттам, че понякога пациентите си позволяват да се държат несериозно, което дразни персонала, на който му е гръмнала главата, защото все пак е най-натоварената АГ болница в страната. Ако вие се държите на ниво и не се отпускате в разни несъществени работи, няма да имате никакъв проблем.
Виж целия пост
# 11
Операцията мина, добре сме и двете. Направиха я в 37 седмица, вместо до 35. Срещнах невероятни лекари, като д-р Ибрям, който през цялото време казваше, че положението не го вижда чак толкова лошо. Също невероятната д-р Карамишева и д-р Начев, които направиха операцията. Имаше и кофти моменти, като преглед при една доцентка, която искаше направо да маха матката. Е, матка си имам все още. Имаше и по- тежък случай с плацента превия тоталис инкрета или перкрета, не помня. Оперира я д-р Дяволов, но махнаха матката. Добри специалисти тук със сигурност има, както и добри акушерки, дори и хигиенистки, но има и много кофти отношение точно от тези, от които нищо не зависи. Ако някой се интересува от нещо да пита 😊
От мен толкова! Желая ви щастие!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия