Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Земетресенията астрологично

  • 764
  • 3
Земетресенията астрологично
Автор: starinthenightsky

На вниманието на всички тези, които се интересуват дали посредством методите на астрологията е възможно и как, да се прогнозират земетресения. Тази публикация е в резултат от използвана от мен методология, концепция за астрологичен анализ на подобни събития. Представлява мои наблюдения върху астрологични модели, механизъм, при които се случват събития от някакъв по глобален характер, в световен мащаб, в частност земетресения, каквато е и темата на тази публикация.

Методология за астрологично прогнозиране на земетресения
Има няколко начина за астрологичен анализ на събития в глобален мащаб, които са предмет на разглеждане от мунданната астрология. Ще обърна внимание само на тези, които аз използвам като астролог, който се занимава с мунданна астрология.

На първо място. Построявам сезонна карта за конкретно местоположение.  По която анализирам  глобалните акценти и тенденции в рамките на тримесечието за някакви географски координати. В т.число разглеждам и анализирам и астрокартографска сезонна карта. За да имам представа, къде дадени планетни принципи са по-изразени.

Понеже сеизмичните зони са неизменни от гледна точка на геофизиката, не им е определящ и не се променят в зависимост от човешки фактор т.е. кога е създадена конкретна държава като геополитически акт, то другият способ за мунданен анализ, е построяване на карта с геодезична домова система за конкретна локация. Т.нар. система на геодезичните еквиваленти. Тя е средство от инструментариума на астрологията на пространството, в която всяко местоположение по земното кълбо е с фиксирана домова система.

Земетресенията, сеизмичната и вулканична активност в астрологията се символизират от Плутон. Конкретното място, в условията на които ... е представено от оста на геодезичният 4/10  и оста геодезичен асцендент - десцендент, 1/7 дом. Понеже тази домова система е с фиксирани домове за конкретна локация, от значение е и каква символика като планетна взаимовръзка, излиза на преден план именно на някакво място и е обвързана с тези геодезични оси на някаква конкретна локация. Затова допълнително използвам системата на мидпойнтите и анализирам и геодезичният мидпойнт  МС/Плутон и Аsc/Плутон. Мидпойнтът Плутон - Уран.

Освен посочените астрологични карти се разглеждат и слънчеви затъмнения, фази на Луната. Техните астрокартографски карти.

Кога е по-вероятна повишена сеизмична активност, с по-голям магнитуд като период във времето в рамките на астрономическата година ?
В зависимост от това къде приблизително в геодезичната карта за конкретни координати, се намират зодиакалните знаци и динамични фактори, които имат отношение към оста на 1/7 и 4/10. Тези, които попадат на четирите ъгъла на геодезичната карта за конкретни географски координати и техният период от време като тримесечие в рамките на астрономическия сезон. За Везни - Овен за територията на някои държави в Европа, Балканският полуостров ориентировъчно, това може да са периодите около пролетното и есенното равноденствие. Също така за локации с по-голяма земетръсна активност се вземат предвид тези, в които зодиакалният знак Скорпион, на когото планета управител е Плутон, се намира на една от четирите геодезични оси. Например в Япония, една от най-силно земетръсните зони, геодезичният асцендент е в знака Скорпион. Остров Суматра - земетресение с магнитуд 9, също. Голяма част от зодиакалният знак Скорпион се намира в четвърти дом на геодезичните карти на някои от държавите в Европа, макар и не на върха на този геодезичен дом.

Пример: Земетресението в Албания от 26 ноември
Къде ? В зависимост в кой дом се намира Плутон в сезонната карта. В сезонната карта за Дуръс, Плутон в Козирог се намира в трети дом. Като географски основни посоки асцендентът представлява изток, десцендентът - запад, десети дом - юг, а четвърти - север. Останалите са междинни. В случая линията на Плутон в пространството като географска посока е изток към североизток - запад - югозапад.
Сезонната карта, която използваме в случая на Дуръс, Албания е тази на есенното равноденствие. Везни в картата с геодезичните еквиваленти се намира на върха на четвърти геодезичен дом. Датата 26 ноември влиза в рамките на тримесечния период на есенното равноденствие. В тази астрологична карта изгряващият знак представлява призмата на тримесечието. Като обща специфика. В зависимост от географските координати. За Дуръс, Албания, изгрява Скорпион. С управител Плутон в Козирог. Този зодиакален знак разбира се изгрява и в други държави. С различен градус.

На 26 ноември, когато е силното земетресение 6,4 по скалата на Рихтер в Дуръс, мунданно т.е. важи за целия свят, символиката на Плутон излиза на преден план и астрологично това е отразено чрез новолуние в аспект полуквадрат с Плутон. Новолунието от гледна точка на астрокартографията е по-акцентирано на определени локации и заради това, че в Албания в частност на географските координати за Дуръс, Босна и Херцеговина, североизточна, югозападна България, някаква част от Хърватска и Италия, Германия, Чехия, Австрия, Румъния, Гърция, Северна Македония, Египет, Сомалия, Етиопия, то залязва, в ъглова позиция е.

Защо точно в Дуръс е най-силно?  Защото имаше и по-слаби земетресения по това време и в Италия, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина.
В геодезичната карта за Дуръс, сезонният асцендент изгрява в четвърти геодезичен дом. Сезонният управител на изгряващият знак Плутон в Козирог прави квадратура, аспект от 90 градуса, към оста на геодезичния МС за тези географски координати. На 26 ноември и Слънцето и Плутон аспектират геодезичния връх на 10 дом на Дуръс. Като аспекта на Слънцето е точен. На другите локации аспектът към върха на този дом, не е толкова точен или Слънцето не го аспектира.

Опозицията Марс в Скорпион - ретрограден Уран в Телец също излиза на фокус за тези географски координати, на Дуръс, защото мидпойнтът Марс - Уран попада на геодезичния асцендент за координатите на Дуръс. Оста Скорпион - Телец символизира най-общо казано как протича енергията на инстинктивно ниво. Там човек е мотивиран от базовите си инстинкти. Обменът "влагам, давам, осъществявам, построявам - вземам, получавам някакъв тип ресурси". Под мотото "Внимание ! Високо напрежение".

 Доколко астрологията може да е панацея за прогнозиране на земетресения ?
Тази методология, която използвам, няма претенции за изчерпателност, че предлага работещ и универсален при всички случаи  астрологичен механизъм за прогнозиране на земетресения. Само показва, че има астрологичен инструментариум, чрез който се правят подобни астрологични анализи и със средствата, с които разполага, е възможно да се локализира потенциална възможност, тенденция за повишена сеизмична активност с по-голям магнитуд. Така или иначе земетресения с по-малък магнитуд има всеки ден някъде по Земята.  

При положение, че мунданният астролог трябва да анализира поотделно всяка една точка по света, то подобен астрологичен мунданен анализ, е сериозен личен ангажимент и едно доста трудоемко занимание, дейност. Никой астролог няма да се занимава да прави пълен и обстоен мунданен анализ, ако няма кой знае какъв обществен интерес към астрологията, в частност мунданната и на нея се гледа скептично, лековато, а не като на възможно средство за превенция и прогнозиране на земетресения, сеизмична и вулканична активност. Какъвто е случаят с прогнозата за времето при синоптичната метеорология. При неблагоприятни метеорологични явления. Подадената информация служи, за да се вземат някакви предварителни мерки.
Виж целия пост
# 1
Благодаря ти много!
А може ли да те питам нещо, като човек, който не разбира от мунданна астрология?
Имаш ли информация и представа защо България не беше засегната от тези земетресения, какво ни пази нас, живи и здрави да сме?
Виж целия пост
# 2
Астрологично, защото както е примерът с Дуръс, Албания е локацията, в която има по-голяма вероятност да се изрази в най-голяма степен плутоновият акцент за този период от време, защото има тясна връзка с оста 4/10 на геодезичната карта. За България за същия този ден, час, минута, това не е така.
С риск да прозвуча цинично-еретично, но надали заради молитвите към някаква висша сила - Бог или защото сме много добри, не сме грешни, а албанците тъкмо напротив. И затова берат плодовете на греховете си.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за отговора.
И според мен изобщо не звучиш еретично или цинично.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия