Веселите чугунки и чугуни! Отчетна тема за борбата с тежкия тиган - 2

  • 21 283
  • 266
# 120
Здравейте. Искам да сложа телешко задушено - само месо, шол - в чугунена тенджера във фурната на бавно готвене. Да речем 135 гр. Моля да ме ориентирате приблизително колко часа са необходими, месото е 1 кг. и ще се нареже на парчета-хапки.
Виж целия пост
# 121
135 грама... не е ли малко това месо?
Виж целия пост
# 122
От Лидл купих месо свински гулаш. Чудя се какво да го правя.
Виж целия пост
# 123
135 грама... не е ли малко това месо?
Написала съм, че месото е 1 кг. Това са 135 градуса, на които да го готвя.
Виж целия пост
# 124
Здравейте. Искам да сложа телешко задушено - само месо, шол - в чугунена тенджера във фурната на бавно готвене. Да речем 135 гр. Моля да ме ориентирате приблизително колко часа са необходими, месото е 1 кг. и ще се нареже на парчета-хапки.
За цяла нощ бих го сложила аз.
Виж целия пост
# 125
Здравейте. Наскоро взех 2 сурови чугунени тигана от метро, Mulher май беше производителя. Супер е чугунът, но малко капризен. Започна да залепва и искам да го изпека както трябва. Мога ли да го изпека с олио или зехтин, каква е процедурата?
Виж целия пост
# 126
Видяхте ли видеото на 1ва страница и съвета, суровият чугун  да се сезонира с ленено олио?
Виж целия пост
# 127
Аз мажа със зехтин, по-рядко с кокосово масло.

https://www.lodgecastiron.com/discover/cleaning-and-care/cast-ir … l-about-seasoning
Виж целия пост
# 128
В дилема или по-скоро ТРИлема ,кой от трите да избера :
https://shop.lavabg.eu/gril-tigan/528-2667cm-chugunen-gril-tigan … -75536335506.html  - LODGE
https://shop.lavabg.eu/gril-tigan/471-o-26cm-chugunen-lava-gril- … -y-sgt-26-k3.html --Емайлиран чугунен тиган - трислоен емайл
https://shop.lavabg.eu/gril-tigan/61-o-26cm-chugunen-lava-eco-gr … -gt-26-t5-k3.html -LAVA Емайлиран чугунен тиган - двуслоен емайл
Виж целия пост
# 129
Илиана, ако ще ползвате тигана предимно като грил, то капак не ви е нужен.
Виж целия пост
# 130
Мда права си, просто изглежда по-красив така ☺️
Трислойния емайл е за по-голяма защита предполагам?
Виж целия пост
# 131
Мда права си, просто изглежда по-красив така ☺️
Трислойния емайл е за по-голяма защита предполагам?
красотата е на заден план. важното е да върши работа Smiley
а пък и не е задължително да се използва капак след като е включен в цената.
аз моя никога не съм го използвал до сега.
Виж целия пост
# 132
Пекли ли сте содена питка в чугунена тенджера? Може ли рецепта? Извинявам се, ако не е тук мястото на въпроса.
Виж целия пост
# 133
Пекли ли сте содена питка в чугунена тенджера? Може ли рецепта? Извинявам се, ако не е тук мястото на въпроса.
Късно виждам питането Ви, но да, и аз си задавах следния въпрос, докато не рискувах тази година и я изпекох в чугунената тенджера. Стана страхотна.
По следната рецепта:
https://www.google.com/amp/s/boutiquedekristina.com/2018/12/06/% … BA%25D0%25B0/amp/
Виж целия пост
# 134
Пекли ли сте содена питка в чугунена тенджера? Може ли рецепта? Извинявам се, ако не е тук мястото на въпроса.
Късно виждам питането Ви, но да, и аз си задавах следния въпрос, докато не рискувах тази година и я изпекох в чугунената тенджера. Стана страхотна.
По следната рецепта:
https://www.google.com/amp/s/boutiquedekristina.com/2018/12/06/% … BA%25D0%25B0/amp/
И аз направих с подобна рецепта, но без бакпулвер и вместо оцет сложих лимон, а вместо напитка сода си направих вода със сода бикарбонат и малко лимонов сок в нея. Стана пухкава отвътре с коричка отгоре. Пекох на 230 градуса 25 мин. и после без капак допекох 5 мин. Зачудих се, понеже е емайлирана моята чугунка, дали не се поврежда емайлът, докато се загрява на сухо. Имате ли наблюдения?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия