Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Скенер в начална бременност...

  • 1 751
  • 15
Отидох случайно на лекар и се окзах бременна на 3-4 седмици....а. 2-3 преди това бях на скенер на гръбнака..? На някой да се е случвало да сподели????
Виж целия пост
# 1
Проблем с гръбнака не ми се е случвал.
По мое мнение и от скенера няма да имаш проблемна бременност.
Дишай спокойно и разгледай темите в подфорумите за бременност тук.
Не се панкьосвай от всяко нещо, живей си живота. Не си болна, а само бременна.
Виж целия пост
# 2
Аз без да знам  че съм бременна, ходих на рентген. За щастие нвмах проблем. Успех ти желая и не се филмирай излишно. Поговори с лекаря си 👍
Виж целия пост
# 3
Мен ме принудиха да абортирам всички диктори, само заради рентген.
Виж целия пост
# 4
Не е ок при бременност. И затова винаги питат. Дори при снимки на зъбите, камо ли гръбнак. Нека АГ- но се изкаже.
Виж целия пост
# 5
На мен преди години ми правиха цветна снимка на бъбрек. Оказах се бременна 3-4 седмица. При това желано бебе! Но бях с криза и постъпих в болницата. Там ми направиха изследването, но никой не ме попита дори дали има шанс да съм бременна! А аз от болки пропуснах да предупредя, а и не знаех какво представлява самото изследване. След като разбрах за бебето, отидох при гинеколог с ясната мисъл, че ще трябва да се маха. Психически се бях настроила за това. Той обаче каза, че нямало опасност. И така до третия месец. Тогава отидох при друг, за да види вече сърдечна дейност. Всичко беше наред, но аз все пак споделих за снимката. Категоричен беше, че трябва да се махне! Обиколих още двама - трима, всичките потвърдиха! Особено като разберат, че имаш едно дете вече! Нали се сещате, че вече бях свикнала с плода и идеята, че ще имам дете....Абортирах. Обясниха ми, че в такава ранна бременност са много вредни тези изследвания и аномалиите може да се проявят чак след години! Не искам да Ви плаша, а да се посъветвате добре и да прецените кое е най -добре за Вас! Успех Ви желая Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Рентген са правели дори на бременните докъм 70-те-80-те години, когато е нямало ехографи във всяка поликлиника. За да видят поне костите на плода. Наистина, в по-късна бременност, не в начална, но като цяло един рентген се смята за сравнително безопасен.
Скенерът на гръб обаче излъчва доста по-силно, така че по-добре питащата да се посъветва с лекарИ.
Виж целия пост
# 7
Не съм чувала за такава практика. Скенер на плода?!!
Виж целия пост
# 8
Рентген на плода.
Виж целия пост
# 9
Все едно.
Виж целия пост
# 10
Хич даже не е все едно.
Скенерът, компютърният томограф, облъчва много по-силно.
Виж целия пост
# 11
Това ясно. Но, пак е облъчване. Особено по-старите рентгени. Не съм чувала за подобва практика и се съмнявам, че е прилагана. Нека не я успокояваме, защото става въпрос за скенер на най-важната част от тялото. Консултация задължително поне с трима лекари.
Виж целия пост
# 12
Е ми аз го знам като съвсем личен спомен от жени, които са били бременни тогава, като например майка ми.
А ехограф тогава е имало един за целия град, представлявал е голям апарат и се е използвал само в особени случаи - не щото е вреден, разбира се, а щото е бил един.

Тази жена тук също го знае това за рентгена от някого:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … amp;view=&sb=
Виж целия пост
# 13
И аз го знам от личен опит - майка ми. Не е имало ехограф и със слушалка се е практикувало. След 85-та се появява и първият ехограф в Тина Киркова. Как с рентген ще облъчват всички бременни?!

П.с. сега прочетох форума, който сте прикачили.  Казват, че е правена снимка на бременна със съмнение за пневмония. А вие твърдите, че на всички бременни е правен' , 'за да се видят костите на плода'. 😳
Виж целия пост
# 14
Да, точно това твърдя. Ей така, с рентген. И в поста, към който съм сложила линк, пише същото - правел се е рентген на плода. "Преди години не е имало ултразвук и когато се е налагало са снимали бременните майки на рентген, когато са искали да видят бебето". "Бременни майки" е малко безсмислица, но другото съвпада с това, което аз знам.
Стига вече, темата не е за това. Не всичко, за което не сме чували, е невярно, а така или иначе инфото не помага много на питащата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия