Перфектната баклава за Бъдни вечер

  • 12 867
  • 44
# 15
От приятелка туркиня знам, че горещата баклава се залива с горещият сироп. Вече така я правя и много повече ми харесва!
Виж целия пост
# 16
На християнски празник баклава? Щрудел с ябълки е по - вкусен вариант.
Виж целия пост
# 17
Защо решихте, че хрупкавата баклава е суха? Напротив, напоена си е досатъчно, просто корите са хрупкави, а не кашнати.  Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Баклавата у нас е за Рождество.
Авторката пита за рецепта за баклава или по-точно за сиропа, а не кога да я яде.
Пък и място за сравнение няма, та щрудел с ябълки или тиквеник да са нещо по-....

Все едно де, кашнати или хрупкави - въпрос на вкус и това е.  Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Въпрос на вкус, Ако е хрупкава обикновено е съчетано с много гъст и сладък сироп, което на мен не ми харесва
Виж целия пост
# 20
Коледната ми баклава - първи вид


Гръцка баклава с орехи и бадеми


Разкошна гръцка баклава с крем Пастичера и орехи


В момента се пече нов вид - Саралия , ще я покажа малко по-късно

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B0% … D0%B0%D0%B2%D0%B0
Виж целия пост
# 21
Аз правя сироп от 0,5 кг кафява захар, 2 ч.ч. вода, които варя около 10 мин., като го сваля от огъня слагам 1-2 капки лимонов сок. Докато е горещ заливам добре изстиналата баклава. Става прекрасна не е мека, а приятно хрупкава и от кафявата захар става прекрасна, а не отровно сладка.
Виж целия пост
# 22
Значии, гръцката баклава с бадеми направо ми взе акъла 😍
Благодаря за изпитаните рецепти и насоки, доста са ми полезни 👍🍀
Виж целия пост
# 23
В Черешката на тортата" от тази седмица,  Христо Кидиков направи страхотна баклава с грис, всички му я похвалиха .
Ще изгледам пак предаването и ще се опитам да спретна същата.
Виж целия пост
# 24
И аз ще я правя,само грис да купя утре...
Виж целия пост
# 25
И аз ще я правя,само грис да купя утре...

Това е пак вид гръцка баклава и не е с грис , а се прави със Семола, някъде я записвах от един гръцки щкулинарен  сайт, но не съм я правила, за да пусна снимка
Виж целия пост
# 26
Баба ми я правеше с грис.Искам поне малко да я докарам като нейната,на вкус,сладост,ухание...
Виж целия пост
# 27
Баба ми я правеше с грис.Искам поне малко да я докарам като нейната,на вкус,сладост,ухание...
Ще я докараш, как няма, най-лесно е да правиш баклава.
Виж целия пост
# 28
600 гр. Захар на 1/2 литър вода е прекалено много! Ще получи човек Диабет! По добре със Стевия, но не и 600 гр, а най много 100 гр.
Виж целия пост
# 29
Никога не съм опитвала (може и да не съм знаела) или правила баклава с грис. Бих искала да попитам как се усеща после гриса и каква е идеята - да е по-богата (по-обемна) плънката ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия