Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 3

  • 32 703
  • 727
# 360
Виж целия пост
# 361
Двете марки са различни, нали знаеш...?

Аз от Лекс груп имам аспиратор, мн.съм доволна.
Виж целия пост
# 362
Не, не знаех! 😊Все Електролукс...
Въпросът е, че все пак печене с пара и самопочистване са хубави функции и не знам коя да предпочета.
Виж целия пост
# 363
Здравейте, аз също бих искала да помоля за мнение за тази фурна на Горения. Важно ми е да е пиро почистване, защото са ми горели ламарини на фурната, и да е инокс като цвят. Исках черен всъщност, но там отива с по 200 лв над цената.
https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/uredi-za … bop737e11x/735163
Виж целия пост
# 364
Не, не знаех! 😊Все Електролукс...
Въпросът е, че все пак печене с пара и самопочистване са хубави функции и не знам коя да предпочета.
Аааа не, не.... Прочетете внимателно. Едното е Евролукс, другото е Електролукс.
Виж целия пост
# 365
Не, не знаех! 😊Все Електролукс...
Въпросът е, че все пак печене с пара и самопочистване са хубави функции и не знам коя да предпочета.

Ами не е все Електролукс ! Тази в Лекс Груп е ЕВРОлукс и е китайче.

Някой да каже коя беше "форумната любимка" на Електролукс със сондата,пиролиза и пара.Помня,че беше на сносна цена и има много доволни от нея.
Виж целия пост
# 366
Форумната любимка е тази
и има само пиролиза.
Виж целия пост
# 367
Някоя мацка имаща АЕГ фурна да ми драсне на лично да сподели кое как го готви, т.е на коя програма, че нещо не мога да се спогодя с моето чудо и побеснявам...Снощи над 2ч да се готви свинско с картофи...ми не е ок.

Bubble79...сподели пак и ти, моля!
Виж целия пост
# 368
Аз нещо не мога да се спогодя с моята фурна Аег...
Напр.с печенето на хляб. Ползвам функцията, която трябва + бутина за доп.пара като наливам вода. Би трябвало да пече равномерно така... сложих на първата релса решетката. Резултатът е, че отдолу не се хваща коричка. Отгоре супер!
Като включва само долен реотан спира парата, нормално...но пак мн.бавно запича. Вчера пробвах на 200* и чакам сумати време да запече Confused

Пробва да изпечеш на долен реотан с вентилатор, като искаш пара си сипи вода на дъното.

Какъв хляб печеш с квас или мая, изпичането им е коренно различно.
Виж целия пост
# 369
С мая правя...вчера точно но тази функция пробвах, на първо ниво на скарата, но вода си сложих в купичка, понеже долу като изври и после търкам като луда Head Band  Та стана най-накрая сполучлив Simple Smile
Но...за бутона доп.пара се чудя...отде всъщност ще дойде тя? Няма друг начин освен от изпаренията във вдлъбнатината, та...

Над, ти доволна ли си като цяло?Как се справя твоята фурна?
Виж целия пост
# 370
С мая правя...вчера точно но тази функция пробвах, на първо ниво на скарата, но вода си сложих в купичка, понеже долу като изври и после търкам като луда Head Band  Та стана най-накрая сполучлив Simple Smile
Но...за бутона доп.пара се чудя...отде всъщност ще дойде тя? Няма друг начин освен от изпаренията във вдлъбнатината, та...

Над, ти доволна ли си като цяло?Как се справя твоята фурна?

Изключително съм доволна от фурната, хляб, питки, баница всичко ми се получава отлично. За пици и фокачи, писах, че е най-добрата която съм използвала.

Ако ти трябва вода и не искаш да използваш дъното, вземи си спрей и като слагаш хляба пръскай страните 3 пъти в през минута в началото, така се правят чудни багети.

Ако искаш памучен хляб, не ти трябва вода, като втаса го слагаш 10мин. на 100С, 10мин. на 150С и на 170С до изпичане на долен реотан с вентилатор, така стават чудни питки, ако не искате твърда коричка. И не отваряш фурната докато не се зачерви.

Слагала съм филтрирана вода на дъното, не ми се налага да чистя след това.... какво има да търкаш след вода?
Виж целия пост
# 371
И аз наливам от каната, ама като не ми се запече отдолу и включих само на долен и останаха бели следи от варовика във водата...та това бърша Simple Smile

В тъпата книжка няма такива инструкции като твоите.Ти от къде ги прочете?

Аз го пека на 180-200*...понеже иначе се случват мн.бавно нещата...Както горната потребителка спомена, че под 200* хич или мн.бавно пече фурната.

Ти имаш ли бутон доп.пара? Ползваш ли го и от де иде тая доп.пара?
Виж целия пост
# 372
И аз наливам от каната, ама като не ми се запече отдолу и включих само на долен и останаха бели следи от варовика във водата...та това бърша Simple Smile

В тъпата книжка няма такива инструкции като твоите.Ти от къде ги прочете?

Аз го пека на 180-200*...понеже иначе се случват мн.бавно нещата...Както горната потребителка спомена, че под 200* хич или мн.бавно пече фурната.

Ти имаш ли бутон доп.пара? Ползваш ли го и от де иде тая доп.пара?

Забрави книжката, за първи път чувам някой да използва книжката на фурната за готвене, има готварски книги, рецепти в които си пише, кое как се готви.... с годините и готвенето разбираш кое как се прави, ако сложа пицата на 180С както е по книжка, ще получа едно голямо нищо....

Имам бутон за допълнителна пара, пускала съм го веднъж, не намирам разлика с него или без. Имам и шиш за измерване на температурата на храната в дълбочина, но никога не съм го използвала.

Нали е филтрирана водата, как така има варовик. При мен не остават следи, като налея вода.
Виж целия пост
# 373
Е, да ама сега за едно свинско с картофи каква рецепта да диря, че и градуси да пише? Simple Smile
А и нямам години наред да се мъча с проба-грешка, та мислих, че ще има нейде списано...напр. месо на 200*, хлаб на 180* на еди каква си програма и т.н...

Ми става бяло отдолу...знам ли? Това все едно на дъното на съда като изваряваш нещо...

Благодяра ти!

п.п. на колко печеш пицата?
Виж целия пост
# 374
п.п. на колко печеш пицата?

У нас се яде пица с не много плънка, обикновено маргарита, пека я в загрята на 300С фурна, слагам я поне 10мин. след като е изпискала, че е загряла. На дъното на чугунена плоча или обърнатата плитка тава от фурната. 3-4мин.

Повърхността на която се пече пицата трябва да е добре загрята, тоест тавата/плочата си седи непрекъснато вътре във фурната, върху нея приплъзваш пицата върху хартия за печене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия