Слънчевите затъмнения и синастрията
Автор: starinthenightsky

Много от хората се интересуват и затова се обръщат и допитват до астролог за бъдещето на връзката си. Някои се опитват да си спечелят благоволението на момента като избират определени дати, които се смятат за късметлийски и според представите им изборът на конкретна дата от астролог, гарантира щастието в съвместния живот на двойката.

Наложило се е схващането, че астрологът използва синастрия, за да предположи какво ще е евентуалното бъдеще на връзката. И че изборът на дата за брак е водещ за по-нататъшното развитие на взаимоотношенията. Това не е точно така. Астрологично картата, по която се избира най-подходящ ден може да има само спомагателна, допълнителна роля, тя не е основна партньорска астрологична карта. Синастрията пък представлява само цялостният обмен, на всички нива между партньорите. Тя е само част от един партньорски анализ. И като такъв разгледана във времеви контекст, може да предполага кога една или друга част от този обмен, може да излезе на дневен ред. Астрологичната карта, която се разглежда за бъдещето на връзката е комбинът - нейната рождена карта.

Източник на изображение: Art by Cedar

Тема на тази публикация е какъв е начина, по който астрологът може да предположи развитието на връзката на ниво обмен - синастрия.
Вероятно  Ви се е случвало да си задавате следния въпрос. Смятате, че познавате един човек, а в някакъв момент той Ви опровергава с поведението си. И прави нещо, което не е типично за него до този момент. Не познавате тази му страна. Защо се случва така ? Взаимоотношенията между партньорите са подвластни на някаква динамика, етапи. В рамките на този цялостен взаимообмен.

Слънчевите затъмнения в астрологията са тези, които дават основния тон в рамките на шест месеца. В контекста на синастрията са индикация за това, какъв тип взаимобмен от една синастрия излиза на преден план. Какво става водещо за взаимоотношенията. За някакъв период от време.

Например понастоящем актуално е пръстеновидно слънчево затъмнение в Козирог. Това, което става актуално като основен филтър при абсолютно всички партньорства, е принципът на Сатурн и неговият индивидуален взаимообмен, роля във всяка индивидуална синастрия.
Примерно ако в нечия синастрия синастричен Сатурн е в съвпад с Венера - този с Венера може да започне да се чувства недостатъчно ценен, добър, обичан, желан, предпочитан, харесван, с усещането, че партньорът му е прекалено взискателен. Или да остава с усещането, че партньорът ограничава неговите желания, но също така може и да ги подкрепя, зависи от цялата синастрия. С няколко думи този с Венера, ще се опита да се самоусъвършенства, ще направи ревизия на вътрешната си себеоценка, за да заслужи дали това на партньора или своето одобрение, харесване.

Всичко това важи и за потенциални партньори, хора, с които в рамките на шест месеца, човек тепърва ще се среща, запознава. Връзките, които ще се създават през настоящият период, предимно ще култивират някакви лични дадености. На ниво професионална реализация, прокарването на път до това, което човек иска да постигне, желаната цел. До степен професионализъм и перфекционизъм. Като ги насочат в някакво русло. Постигнатият резултат от това взаимодействие, ще е плод на много труд и вложени усилия. Хората, които се появяват в живота на човек, е възможно да изиграят ролята на ментори, подкрепа, на такива от които човек може да научи нещо, да разшири своя кръгозор. Хора с опит, по-мъдри, зрели и с изграден авторитет, които поставят една висока летва. Имат високи изисквания. Които учат човек на организираност, търпение, постоянство, дисциплина, отговорност, методичност, че зад всяко постижение стои преди всичко много работа и вложени усилия, самоусъвършенстване и за целта е необходимо да стане метафорично казано професионалист, да даде всичко от себе си, за да може да прескочи тази летва. Запознанства, които минават през подобен филтър, също така могат да съдействат за формирането на гледна точка, намиране на ново поле за изява, нови хоризонти в професионалното поприще и в това човек да намери своето призвание. Да постига целите си. И да се научи да отстоява собствения си авторитет.
Виж целия пост