Как се прави кюнефе??

  • 15 895
  • 23
# 15
Намерих 1 снимка на кюнефе. Как да я приложа, така че да я видите??? Cry
Виж целия пост
# 16
Най добре да приложа това:

http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpage=11&topic_id=81147
Виж целия пост
# 17
Ето го! Изглежда ммммммм Heart Eyes!

Виж целия пост
# 18
Малеиии...........скоро бях в Турция и как не го пробвах!!!  Sick #Cussing out Ядох само разни баклави

Ако някой го е правил може ли снимка???
Ще заменя маргарина с масло /маслото дава по-добър вкус/, и ще го направя с кашкавал както казваш, а не със сирене.
А ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

Само питам  newsm78

Сигурна съм, защото като го ядох за първи път, един приятел ме заведе в турски ресторант, на който управителка беше негова позната. и като го опитах тя беше на нашата маса и ми ибясни какво има вътре и какво има отгоре. а и малко ме обижда въпроса мога ли да различа мента от градинска чубрица... Crossing Arms
А какво общо имат ягодите ептен не разбрах!!!  Thinking
Виж целия пост
# 19
Точно преди да стигна до финалното изказване, и аз се замислих,  дали пък няма да стане с кашкавалена извара?  newsm78
Определено ще е нещо подобно на кашкавал или кашкавалена извара.
В Турция съм виждала на някой от баклавите им и в сладкишите им нарязани на дребно зелени неща. Приличат на изсушена подправка смесена със сиропа.
Може да е "градинска чубрица", "мащерка" или "мента"....
Във всички случаи е освежаващо.

В обикновените магазини за хранителни стоки се продава сух кадаиф. Дори в нашия кварталния магазин има 2 вида на 2 различни фирми. Цената е 1.50 лв. за пакет към 450 гр. или 500 гр. бяха.


Тези "зелени неща" по баклавите са стърган шам фъстък...
Виж целия пост
# 20

Тези "зелени неща" по баклавите са стърган шам фъстък...

Подкрепям!

А ако има още въпроси за това кюнефе, което никога не съм опитвала, та дори и виждала, мога да попитам една майка от градината на сина ми, която е туркиня и собствени4ка на турски ресторант.
Виж целия пост
# 21
Ами попитай я с кашкавал или с извара да заместим турското сирене в кюнефето моля те?
 А за теб "кафе" - извинявай ако съм те обидила несъзнателно.... просто зеленките неща по баклавите ми заприличаха на някаква подправка и предположих, че е мента.
А за ягодите с мента - не съм ги опитвала!!! Wink
Виж целия пост
# 22
Мммм, вчера го направих, мнооого вусно! Само че поръсих джоджен, но щом оригиналът е с чубрица, така ще е следващия път. И сложих кашкавал тип "моцарела" (не италианска, ами български някакъв, реших, че е нещо подобно). В момента си похапвам даже  Blush
Благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 23
В арабските страни му викат "канафа". Сиренето отдолу е нещо като моцарела, обезсолено. Ох, невероятно вкусен десерт, но мноооого калоричен  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия