Чай от лавандула

  • 821
  • 2
Купих чай от лавандула. На опаковката пише да запарвам 2 часа, което ми се стори доста необичайно, защото повечето чайове се запарват макс 15 мин. Все пак изпълниха инструкцията. Първите 2 пъти отсипах по малко от чая към друга напитка и всичко беше наред. Но когато си налях самостоятелно чай от лавандула макар и подсладен с мед имаше тежък, горчив вкус и ми прилоша. После се разрових в Гугъл и видях различно време за приготвянето на запарката.
Може ли да ми дадете съвет как да приготвям чая и за какви странични ефекти или противопоказания да наблюдавам. Благодаря
Виж целия пост
# 1
Горчи от прекаленото преваряване.15 мин максимум и това е ако е за  обезболяващите му свойства.Ако е за успокояване по-добре около 10 мин.Ако е по друга причина по -добре сменете чая.Препоръчвам ехинацея,маточина и ашваганда.
Виж целия пост
# 2
Благодаря! Да, започнах да го приготвям само за 10 мин и определено е много по-добре. Все пак го пия просто като чай и не търся някакъв "уау" ефект. Но понеже винаги чета инструкциите за употреба...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия