Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Режим на виждане на деца при раздяла без развод

  • 3 657
  • 50
Здравейте,
Случая е следния. Мъж и жена се разделят, тоест живеят в различни жилища без развод. Раздялата е по желание на жената. Първоначално е направила опити да го накара той да напусне жилището, но той е отказал. След около месец-два, тя напуска жилището с децата.
Причината за раздялата не е изневяра, не е домашно насилие или нещо такова. Свързано е с бизнес и пари и вид здравословен проблем.
Жената не подава молба за развод, защото при един официален такъв не би получила това което иска. И в момента се опитва да си уреди нещата преди развода, като върти търговия с децата си. "Ако не ми прехвърлите еди си какво няма да си видите децата" .
Бащатата не подава молба за развод, защото цялата тази история не е по негово желание и защото да не кажат един ден децата че той ги е изоставил.

Скоро официален развод няма да има. Отказа да се виждат и чуват децата е категоричен!
Знаете ли дали при раздяла без развод има някакъв правен/законов начин за виждане на децата?
Все пак когато няма развод родителите имат еднакви права да ги виждат.
Виж целия пост
# 1
Мисля, че отговорът би трябвало да е в последното изречение.
Без да съм юрист, си мисля, че трябва да подаде жалба, че жена му е възпрепятствала достъпа му до децата, един вид ги е отвлякла.
Виж целия пост
# 2
Жената е отвлякла децата.

Мъжът да подаде една жалба, после от сливенския ще видим какво ще получи тази мърла.
Виж целия пост
# 3
Ако двамата не се разберат помежду си няма как. Все някой ще търчи в районното да подава жалби. Другият вариант е развод. Чиста работа. Съдът си определя режим на виждане и издръжка.
Виж целия пост
# 4
С брачно споразумение могат да си уредят нещата. Ако обаче тази жена иска и си мисли, че й се полага да й се преписва, жалба за отвличане. Тя не може да спира достъпа на бащата до децата ИМ. С няколко такива жалби накрая ще се окаже и без бизнесче на нейно име и без родителски права.
Виж целия пост
# 5
Язък за децата, поредните с читав баща и кофти майка.
Виж целия пост
# 6
И айде сега чуйте и отговора на юриста: нито има отвличане, нито някой ще ходи в сливенския затвор. Докато не се произнесе съдът относно родителските права и  режима на лични контакти, никой няма основание за никакви жалби. И да не ви харесва отговора - положението е такова.
Виж целия пост
# 7
Слава богу, че се включи някой адекватен. Добри бащи, дет са случили на деца, ама от кофти майка Joy
Виж целия пост
# 8
Лично аз не вземам страна, но ако жената не иска да се развежда, а и мъжът също по финансови причини, няма ли как да се ограничи обсебването на децата от единия родител?
Виж целия пост
# 9
Аз лично никъде не съм казала че майката е кофти, а бащата добър и идеален. Идеални хора няма, нито бащата е идеален.
Но никой не заслужава да боравят с децата му като стока. Може да ги вижда само ако прехвърли имот, който майката не е произвела и няма принос за придобиването и не само имот. Та нали ако бащата притежава нещо може сам да го даде на децата си, а не да отива при тях чрез майката.
А две гледни точки на това че децата не са били при баща си от 4 месеца не може да има.
Само веднъж му предложила да ги види за около час , и на следващия ден го изнудва подготвила документи за прехвърляне.
Явно единственото решение е официален развод.
Виж целия пост
# 10
Това предполагам е версията на бащата. Щом е добър и в бяло нека подаде молба за развод по вина на майката. Съдът ще реши кой крив, кой прав.
Виж целия пост
# 11
Няма никакъв законов начин да принудите майката да даде децата на бащата или обратното, освен чрез дело за развод. Това не е никакво отвличане, защото тя им е майка, а той им е баща и няма съдебно решение, което да ги ограничава в режима им на лични контакти. Подайде молба за развод, не виждам къде е драмата, семейството вече се е разпаднало, а има спор за децата, който не може да се уреди по друг начин. След  излизане на съдебното решение, вече ще се води отвличане, ако някой от двамата не спаза режима, опреден от съда.

Възможно е майката да не дава децата, защото я е страх, че бащата няма да ги върне. При това положение и аз бих се притеснявяла да ги дам. Точно за това трябва развод. А относно имота - той вероятно ще получи някаква част от него след развода или ще може да го ползва, след като децата станат на 18. Говорете с адвокат. Вие да не сте бабата по бащина линия? Grinning
Виж целия пост
# 12
Майка, която ИЗПОЛЗВА децата си за да иска нещо от бащата, задава като залог за нещо си, неговите контакти с тях, при условие, че той е читав и тези деца са се случили, всички знаем как, си е късата клечка за майка, колкото и да се вживява в битовизмите по отглеждането.
Виж целия пост
# 13
Кой казва, че е читав. Това са си твои интерпретации.
Виж целия пост
# 14
Значи понякога така се радвам, че съм бедна кат' църковна мишка, ни бизнес имам да ми вземат, ни нищо.
А тоя мъж и той с какъв акъл не подава молба? Колко струват децата му? Колко би му взел съда при един евентуален развод, че се дърпа така ожесточено? Защо позволява тя да си позволява да го изнудва? Пусни си молбата, нека съда реши кое на кого и пито платено. Това е брака. Нямаш нищо свое.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия