Слънчев календар
Автор: starinthenightsky

Идея, замисъл
В случай, сте от хората, които им е важно да са информирани, кога индивидуално е по-подходящ период за нещо, то в тази публикация на Вашето внимание предлагам астрологична методика, която може да Ви помогне да се ориентирате за какво е по-подходяща спецификата на период средно от по 30 дни.  Времето, в което Слънцето пребивава в някакъв зодиакален знак. За целта трябва да имате някакви астрологични познания.

Личната слънчева година се състои от 12 месеца, а личният слънчев месец е местоположението на Слънцето във всеки един зодиакален знак. Той може да представлява отделна тема и сфера от рождената карта, която е на фокус и е на дневен ред, водеща за период от един месец.
Астрологична карта за индивидуалният слънчев месец се изчислява в зависимост от датата и месецът на раждане т.е. от точната позиция на рожденото Слънце по градус, знак и минута. Периодът от време във всеки един зодиакален знак, в който транзитното Слънце попада в абсолютно същите градус, знак и минута като тези на рожденото Слънце, започва личния слънчев месец.  

Така че за всеки индивидуално в зависимост от датата и месецът на раждане, всеки месец на дата приблизително като и около рождената, започва личния слънчев месец. Период на ново начало в някоя сфера в зависимост от естеството на зодиакалният знак. Понеже представлява част от личната слънчева година, се анализира спрямо отстоянието от рожденото Слънце.

В така получената астрологична карта, по която се прави анализ на слънчевия месец, местоположението на Слънцето и домът, на чийто връх се намира зодиакалния знак Лъв, като основни насоки предполагат накъде е възможно да е насочен фокусът за месеца.
Планетата рожден управител на слънчевия месец предполага под мотото на какъв рожден потенциал, може да е индивидуалният слънчев месец, а тази на неговия транзитен управител през призмата на какво като актуална тенденция е възможно този потенциал да се изрази.

Пример
Например ако сте родени със Слънце в Овен на 15-ия градус, 14 минута и 5 секунда, то когато Слънцето стигне до 15-ия градус, 15 минута и 5 секунда, но в зодиакалният знак Телец, то тогава започва вашият втори слънчев месец в рамките на личната година. И за Вас периодът става по-подходящ да проявите активност и да се занимавате с темите свързани с печелене на пари, покупки, с влагане на личната енергия, изграждането, създаването на нещо, даването. През призмата и символиката на зодиакалният знак Телец. С всичко това, което предполага реална стойност, намира такова изражение и е с практическо приложение. В зависимост от това как отстои управителят на този зодиакален знак т.е. Венера във Вашата рождена карта спрямо рожденото Слънце. Тогава когато Слънцето достигне същите тези градус, минута и секунда, но в зодиакалният знак Близнаци пък на дневен ред излиза да заявиш и прокараш някаква по-дръзка, предприемчива, новаторска своя идея,  посредством комуникация, общуване, говорене, писане или пък да научиш нещо ново, да решиш да попътуваш на автостоп или без никаква предварителна подготовка да си направиш експресна екскурзия до близки дестинации.

Етапи от слънчевия месец
Всеки един от тях обхваща приблизително седем дни и половина като последователност в рамките на зодиакалния знак.
1 етап - рожден градус, минута и секунда + 7,4 градуса, олицетворение на новолуние. Слънцето в рамките на този градусов участък  играе ролята на ново начало, зараждане, мотивация, подготовка, перспектива.
2 етап - сбор от градусите посочени в 1 етап + 7,4 градуса, първа четвърт Слънцето в рамките на този градусов участък на зодиакалният знак играе ролята на пусков механизъм, катализатор, прокарва път.
3 етап - сбор от градусите посочени във 2 етап + 7,4 градуса, пълнолуние В този градусов участък Слънцето символизират максимумът, който може да бъде достигнат, реализация, обратна връзка, реколтата, плодовете, които могат метафорично казано да се оберат от естеството на зодиакалния знак.
4 етап - сбор от градусите посочени в 3 етап, последна четвърт Повод за ретроспекция, интроспекция, равносметка, активност по нещо съществуващо, заработено. Използват се и се върви по утъпкани пътища. Ремонт, поддръжка. Довършване, изчерпване.  

Основният тон за слънчевия месец задава рожденият градус, минута и секунда на Слънцето. Започването на всеки един от етапите задава метафорично казано тонът, който може да е актуален в рамките на целия период от време, който той обхваща. В рамките на зодиакалният знак, началният градус на всеки един от тези етапи може да нещо като ключов момент, повратна точка от транзитът на индивидуалното Слънце.
Виж целия пост