За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 266
  • 737
# 300
Не знам дали бъркаш особено... такива са - кората е твърдичка/хрупкава, но вътре са мекички, но не и "теклави". Тази коричка е от содата.
....
Но онези от детството ти може би са били с маяно тесто.
Направих ги...  но вътре пак бяха леко слепнали, а не пухкави...Вече и аз не знам..другия път ще пробвам по-големи да ги направя, че гледам ти си изкарала 12 броя, а моите бяха много повече.
Освен да ползваш равни части олио и масло и да видш как ще ти са, мисля че просто не са  "твоите" тези содени питки.  Simple Smile 
А като ги направиш по-малки, по-лесно ще се изпичат - пробвай, може и това да се окаже решението. Иначе ако си спазила градусите, които съм дала аз, а вътре са ти още "слепнали"  , смятам че фурната ти е по-силна, намали я малко.  Добре изпечени са меки и влажни (от олиото) вътре.
Пробвай и мъфини със сирене - може това пък де е, което търсиш.
Не точно Добружанките са си..просто е омагьосано..може и наистина да е от фурната. Аз пека винаги на вентилатор. Ти на вентилатор ли ги печеш? Като се замисля майка ми нямаше вентилатор на фурната...
Виж целия пост
# 301
HMoTwo, не, на класиката - "горен и долен реотан" и 180 градуса. Иначе бих го уточнила в рецептата, ако е друг режим. Simple Smile Пробвай да намалиш градусите изобщо, както вече писах. 
Можеш още и да ги проверяваш с клечка и ако изглеждат добре отвън, а отвътре са си още сурови (мокра е клечката), намляваш градусите - да се суши/готви отвътре и да не се препича отвън. Това е за вскякви тестени печива.
Виж целия пост
# 302
Купих черен дроб, но не искам да го пържа приемам идеи как да го приготвя.
Виж целия пост
# 303
Купих черен дроб, но не искам да го пържа приемам идеи как да го приготвя.

Черен дроб на фурна
Виж целия пост
# 304
В нас само на скара приготвяме дроба и никога не е ставал сух, без маринати, без нищо. Иначе когато съм пържила и в мляко съм киснала и разни други маринати, нещо със сода имаше, винаги като подметка става.
Виж целия пост
# 305
. В рецептата, която правя, има нишесте, от което тортата става някак лигава, а искам отвътре да се получи пухкава и да няма този лигав вкус.
Пробвай да смесиш твоя крем с разбита сметана.  А масло има ли в крема ти?  Оставяш ли да се охлади тортата?

Има масло, в яйчения крем.
Виж целия пост
# 306
Имате ли рецепта за дресинг за зелена салата,различен от обичайния оцет и олио?Знам,че в нета има такива рецепти,но ми се иска нещо изпитано,не ми се иска да рискувам .
Виж целия пост
# 307
Аз харесам с балсамико, зехтин/олио, медна горчица и подправки.
Зелена салата много обичам и с дресинг от кисело мляко, майонеза и подправки.
Подправките не ги конкретизирам, защото всеки път си слагам различни.
Виж целия пост
# 308
Покрай айсберга тези дни много ми хареса майонеза ( в нея има горчица), кисело мляко, оцет, зехтин, сол, черен пипер. Ако имах пресен копър бих сложила. А ако питам мъжа ми и чесън.
Виж целия пост
# 309
Аз харесам с балсамико, зехтин/олио, медна горчица и подправки.
Зелена салата много обичам и с дресинг от кисело мляко, майонеза и подправки.
Подправките не ги конкретизирам, защото всеки път си слагам различни.
Балсамико,зехтин,медна горчица ми харесва.Точно за подобен дресинг питам.Благодаря!
Виж целия пост
# 310
аз слагам в дресинга и чесън на прах и соев сос.  Приготвям в  по-голямо количество и го съхранявам в бурканче в хладилника.
Виж целия пост
# 311
Имате ли рецепта за дресинг за зелена салата,различен от обичайния оцет и олио?
Аз пък ползвам дижонска горчица и мед - така акцентирам на което предпочитам.
Горчица, сол и п-р, балсамов или обикновен, зехтин.  Понякога включвам и мед и ползвам още  -  чесън;  соев сос; фъстъчено масло; кокосово мляко, разни подправки, според какво още има в салатата... други азиатски продукти за азиатски салати...  В подписа ми (ако виждаш подписи, не обърнах внимание) в кутиите за у-ще на детето има много различни салати (и ястия де).  И тук няколко салати от мен.
Виж целия пост
# 312
Е чудесни сте,благодаря!
Виж целия пост
# 313
Зехтин, лимон, тахан, мед, дижонска горчица. Става чудно от тахана
Виж целия пост
# 314
+1 за тахана,а вместо балсамико ползвам меласа от нар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия