За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 257
  • 737
# 405
Аз правя крем маскарпоне, заквасена сметана и пудра захар. Режа малко ягодки в чаша и отгоре крема и става божествено.

Кремът за тирамису става разкошен, препоръчвам го.
2 жълтъка с две с.л.захар се разбиват до побеляване, 2 белтъка също с 2 с.л. захар се разбиват на сняг. Смесва се маскарпонето с разбитите жълтици и после с белтъците, разбърква се добре ръчно.
Ако се прибавят ядки, плод, според вкуса  - страхотен е.😊
Виж целия пост
# 406
Тези яйца, така ли сурови се консумират, както са в крема?

Да взема да го пробвам. Най-омразното нещо ми е това маскарпоне. Както и да го правя, нещо не върви и в нас също никой не иска да го близне. Ни заквасена сметана ми е, ни бутер, ни мляко, ни сирене.... А ми се ще да нацеля нещо хубаво с него.
Виж целия пост
# 407
Да, сурови са яйцата в оригиналната рецепта за тирамису, но всеки според вижданията си може да ги обработи някак предварително, предполагам. Аз го правя със сурови.
Виж целия пост
# 408
Тези яйца, така ли сурови се консумират, както са в крема?

Да взема да го пробвам. Най-омразното нещо ми е това маскарпоне. Както и да го правя, нещо не върви и в нас също никой не иска да го близне. Ни заквасена сметана ми е, ни бутер, ни мляко, ни сирене.... А ми се ще да нацеля нещо хубаво с него.

А чиизкейк правила ли си?
Виж целия пост
# 409
Купих маскарпоне за импровизиран крем - с какво да го съчетая за по-хубав вкус - течна сметана, заквасена, кондензира мляко и пр.?
Препоръчвам крем със сметана, маскарпоне и течен шоколад в съотношение 1:1:1. Разбира се сметаната, слага се захар на вкус, маскарпонето и течен шоколад. Досега не познавам някой който не го е харесал.
Иначе и кремът за тирамису е с маскарпоне и много го обичам. Има и рецепти без сурови яйца.
Виж целия пост
# 410
Жълтъците за тирамису ги минавам на водна баня.
Виж целия пост
# 411
Тези яйца, така ли сурови се консумират, както са в крема?

Да взема да го пробвам. Най-омразното нещо ми е това маскарпоне. Както и да го правя, нещо не върви и в нас също никой не иска да го близне. Ни заквасена сметана ми е, ни бутер, ни мляко, ни сирене.... А ми се ще да нацеля нещо хубаво с него.

А чиизкейк правила ли си?

Не, не съм правила. Имаш ли някой от твоите рецепти, който би ми препоръчала? Пак в твоите рецепти бях гледала някакъв розов с бели ивици, като зебра нещо и blueberries (забравих как се казваше на бг). Но не мога да я намеря посмъртно къде го гледах. Не твърдя че е бил с маскарпоне.  Помня чийзкейк че беше.
Виж целия пост
# 412
Вики, ето и от мен чийзкейкове. Може да ползваш маскарпонето вместо крема сиренето .... нали все са сирена, та да е чийзкейк. Simple Smile
Виж целия пост
# 413
Вики, ето и от мен чийзкейкове. Може да ползваш маскарпонето вместо крема сиренето .... нали все са сирена, та да е чийзкейк. Simple Smile

Ооо, много благодаря Morena. Харесах си Лаймов млечен кейк, макар и без маскарпоне.


А да питам тук всички готвачки, няма ли да се пусне тема за Великден, нищо че е далеко още? Да почваме да правим пробите не само за козунаци, ами за всякакви сладки, соленки, манЖи Simple Smile
Виж целия пост
# 414
Вики, то май точно щото е раншко, иначе винаги има ... по мои наблюдения.
Радавам се, че си си харесала нещо, дано сте доволни! Simple Smile
Виж целия пост
# 415
Скрит текст:
Тези яйца, така ли сурови се консумират, както са в крема?

Да взема да го пробвам. Най-омразното нещо ми е това маскарпоне. Както и да го правя, нещо не върви и в нас също никой не иска да го близне. Ни заквасена сметана ми е, ни бутер, ни мляко, ни сирене.... А ми се ще да нацеля нещо хубаво с него.

А чиизкейк правила ли си?

Не, не съм правила. Имаш ли някой от твоите рецепти, който би ми препоръчала? Пак в твоите рецепти бях гледала някакъв розов с бели ивици, като зебра нещо и blueberries (забравих как се казваше на бг). Но не мога да я намеря посмъртно къде го гледах. Не твърдя че е бил с маскарпоне.  Помня чийзкейк че беше.

Чийзкейк с бял шоколад

Тиквен пирог с маскарпоне

Торта с извара и боровинки
Виж целия пост
# 416
Благодаря Ванче!!!!! Последната е моята (твоята), обаче като я отворя, показва ми се за секунда и после ми се скрива и казва, рецептата не е намерена. Не мога да видя рецептата. Снимката за секунда се показва и се скрива.
Виж целия пост
# 417
vici75, и аз пробвах, и ми я отваря нормално. Опитай пак, направих редакция, ако не става пак, ще я пусна още веднъж.
Виж целия пост
# 418
Стана тоя път. Благодаря ти. Може да е защото отварям от чужбина. Понякога не всичко което се отваря при вас, се отваря от тука. Сега стана.

Редактирам се. Изчезна ми пак, докато ти напиша отговора. Абе нищо. Не се притеснявай. Да не ти губя времето.
Виж целия пост
# 419
И сега ли не става?

Торта с извара и боровинки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия