За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 052
  • 737
# 510
Може ,ама да можех да я кача, но не би..
Виж целия пост
# 511
Направи го по инструкцията,не загаря нищо.
Виж целия пост
# 512
Как се приготвя дроб по одрински?
В заведението ,където го опитах ми беше мек,а е пържен?
Как остава мекичък...
Виж целия пост
# 513
Как се приготвя дроб по одрински?
В заведението ,където го опитах ми беше мек,а е пържен?
Как остава мекичък...

Ето разяснения как се приготвя тава джигер в ресторант
https://batimiti.blogspot.com/2019/02/blog-post_5.html?m=1

Но ако искаш наистина крехко пържено дробче,ти препоръчвам тази рецепта ,любима у дома
http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/4-800-1-200-200.html?m=1
Виж целия пост
# 514
Приготвеният дроб в Одрин е крехък, но в никакъв случай не е мек, а е хрупкав.
Реже се на съвсем тънки ленти и се пържи в силно сгорещено олио, но мисля че слагат и царевично брашно В сместа,, в която го овалват. При толкова опити не съм успяла да го докарам като там и се отказах. Предпочитам да го хапвам на място както трябва приготвен

А по моята рецепта наистина е мекичък и крехък.
Виж целия пост
# 515
Вкъщи правим домашна пастърма, но много бързо става твърда. Може ли да споделите как се справяте с този проблем?
Виж целия пост
# 516
В хладилника пастърмата изсъхва. Държим я във фризера.
Виж целия пост
# 517
Не става ли пак суха след размразяване? Или я вакуумирате?
Виж целия пост
# 518
Приготвеният дроб в Одрин е крехък, но в никакъв случай не е мек, а е хрупкав.
Реже се на съвсем тънки ленти и се пържи в силно сгорещено олио, но мисля че слагат и царевично брашно В сместа,, в която го овалват. При толкова опити не съм успяла да го докарам като там и се отказах. Предпочитам да го хапвам на място както трябва приготвен

А по моята рецепта наистина е мекичък и крехък.

пеп-4o, за да стане хрупкав, трябва котлона да е газов и силен, а съда метален и е много важно да се уцели точната температура. На обикновените котлони или със съдовете от нови материали не става, и аз много пъти съм опитвала. Имам професионален газов котлон и само там успявам да го направя както трябва. За царевичното брашно различни готвачи са ми го казвали от 25% до 75% спрямо пшеничното. Слагала съм различно, аз лично го харесвам с повече, моите с по-малко, въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 519
Не става ли пак суха след размразяване? Или я вакуумирате?
В найлонови торбички е.
Виж целия пост
# 520
Някой правил ли е кайзършмарн? Не ми се получава
Виж целия пост
# 521
Вкъщи пастърмата стои обвита в хартия и найлонов плик всяко парче най-долу в хладилника при зеленчуците. Не съм забелязвала да съхне, ама и не се застоява чак много.
Виж целия пост
# 522
Някой правил ли е кайзършмарн? Не ми се получава
Da. От това по-лесно няма. Дай рецептата по която не ти се получава
Виж целия пост
# 523
Някой правил ли е кайзършмарн? Не ми се получава
Da. От това по-лесно няма. Дай рецептата по която не ти се получава
От интернет съм пробвала рецепти.
Виж целия пост
# 524
Свинският език различен ли е на вкус от телешкия? Телешките са много големи и се чудя дали да пробвам да панирам свински?!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия