За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 243
  • 737
# 600
Здравейте!

Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.

Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 601
Здравейте!

Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.

Благодаря предварително Simple Smile

Аз напоследък ги пека цели и стават уникални: Диетични батати на фурна.
Виж целия пост
# 602
Здравейте!

Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.

Благодаря предварително Simple Smile

Зехтин ,мащерка ,сол.Може и риган.Отива им и нещо люто-кайенски пипер или къри,чер пипер,чесън също.
Отиват им и сирена ,които се слагат отгоре да се поразтопят в края на печенето -синьо,топено,пармезан.Тогава ги пека само с мазнина ,малко сол и лют пипер .

Виж и тези пълнени сладки картофи
http://pep-4o.blogspot.com/2015/03/blog-post_24.html?m=1 
Виж целия пост
# 603
Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.
Много са вкусни и само със сол и п-р.  Ако харесвате и по-екзотични/интернационални вкусове, предлагам ти тези - https://morrennaa.blogspot.com/2020/02/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 604
Здравейте, моля да дадете някоя изпитана рецепта за шкембе чорба?
Виж целия пост
# 605
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 606
Здравейте, моля да дадете някоя изпитана рецепта за шкембе чорба?
Моят вариант е с прясно мляко и без брашно. Сварявам шкембето, нарязвам го и го връщам с част от бульона му, посолявам и добавям прясно мляко в съотношение 50 на 50 или 60/40, оставям да поври 10мин. Отделно загрявам олио, изключвам огъня и сипвам червен п-р - и... в тенджерата. Това е.
Виж целия пост
# 607
И аз го правя по начина на Морена Kissing Heart
Уникално става (според тези ,които хапват ,аз не ям).Задължително и със счукан чесън+оцет.

Аламинутният ми вариант е с желирано  вакуумирано шкембе ,пак го харесват.
Виж целия пост
# 608
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Виж целия пост
# 609
Не че помагам, ама ми стана старнно, че змразявате моркови. Simple Smile  Понеже на мен не ми е хрумавало дори, та то целогодишно има моркови. Замразявам си каквото не мога да си купя - например вишни. И бакла бих си замразила, че непонятно за мен и това не се намира. Иначе във фризера имам купешки бейби моркови.
Виж целия пост
# 610
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Не че помагам, ама ми стана старнно, че змразявате моркови. Simple Smile  Понеже на мен не ми е хрумавало дори, та то целогодишно има моркови. Замразявам си каквото не мога да си купя - например вишни. И бакла бих си замразила, че непонятно за мен и това не се намира. Иначе във фризера имам купешки бейби моркови.
Издържат максимум два, три дни преди да изсъхнат...а искам всеки ден да ги ползвам за салата... и да остават за манджа отделно. Физически и времево не ми е възможно всеки ден да купувам и се чудя какво още мога да замразя...Опитвала съм да замряза тиквички но нищо не се получи после ги изхвърлих! А в магазините е пълно със замразена храна-зеленчуци и плодове нямам идея как издържат там толкова време, а при мен не.
Виж целия пост
# 611
Недоумявам... купувам моркови от кварталния ни магазин, от Фантастико, Кауфлнад, Лидл (нямам пазар в близост) - държа ги или на балкона (когато е достатъчно студено, но не замръзващо) или в хладилника - издържат минимум седмица, после започват да покарват мустаци, но изсъхнал морков не съм виждала.... не знам откога.  Съншайн, твоите можеби  ми са чисти, та съхнат. Thinking
Виж целия пост
# 612
Скрит текст:
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Да, в обикновени найлонови пликчета за съхранение. Аз също не замразявам редовно, но като ми се събере по-голямо количество, го правя и ми е лесно за готвене, малко икономия на време. Simple Smile Също така пащърнак замразявам на кубчета, купувам няколко корена, почиствам и нарязвам, после ми е лесно.
Съншайн, тиквички опитахме на шайби да замразим за пържене, не се получи, някакви гумени ставаха. Но нарязани на кубчета замразявам редовно, за супи, ястия, съвсем добре са. Понякога родата се престарава с производството. А моя приятелка ги пържи и замразява в пликчета. Зимата добавя чесън, магданоз и оцет мисля, може би защото беше зима, вкусни ми се сториха.
Виж целия пост
# 613
Недоумявам... купувам моркови от кварталния ни магазин, от Фантастико, Кауфлнад, Лидл (нямам пазар в близост) - държа ги или на балкона (когато е достатъчно студено, но не замръзващо) или в хладилника - издържат минимум седмица, после започват да покарват мустаци, но изсъхнал морков не съм виждала.... не знам откога.  Съншайн, твоите можеби  ми са чисти, та съхнат. Thinking
Да, дефакто са почистени-стоят като изстъргани отгоре поне според мен но така ги купувам от кауфланд или лидл.
Не ми е хрумвало на тераса да ги съхранявам, ще видя дали ще се получи че на терасата ми трудно се задържа нещо...от вятъра всичко литва! Ще опитам и в хладилник! Принципно на стайна температура ги съхранявам, но не издържат повече от 2-3 дни преди да изглеждат зле...

Скрит текст:
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Да, в обикновени найлонови пликчета за съхранение. Аз също не замразявам редовно, но като ми се събере по-голямо количество, го правя и ми е лесно за готвене, малко икономия на време. Simple Smile Също така пащърнак замразявам на кубчета, купувам няколко корена, почиствам и нарязвам, после ми е лесно.
Съншайн, тиквички опитахме на шайби да замразим за пържене, не се получи, някакви гумени ставаха. Но нарязани на кубчета замразявам редовно, за супи, ястия, съвсем добре са. Понякога родата се престарава с производството. А моя приятелка ги пържи и замразява в пликчета. Зимата добавя чесън, магданоз и оцет мисля, може би защото беше зима, вкусни ми се сториха.
Благодаря, ще пробвам да ги сваря и варени...поне са по-евтини мога да опитам. Наистина ми се искаше да има вариант поне седмица да ги съхранявам във фризер. Ще пробвам тиквичките печени да ги съхраня, че много обичам.
Виж целия пост
# 614
Скрит текст:
Недоумявам... купувам моркови от кварталния ни магазин, от Фантастико, Кауфлнад, Лидл (нямам пазар в близост) - държа ги или на балкона (когато е достатъчно студено, но не замръзващо) или в хладилника - издържат минимум седмица, после започват да покарват мустаци, но изсъхнал морков не съм виждала.... не знам откога.  Съншайн, твоите можеби  ми са чисти, та съхнат. Thinking
Да, дефакто са почистени-стоят като изстъргани отгоре поне според мен но така ги купувам от кауфланд или лидл.
Не ми е хрумвало на тераса да ги съхранявам, ще видя дали ще се получи че на терасата ми трудно се задържа нещо...от вятъра всичко литва! Ще опитам и в хладилник! Принципно на стайна температура ги съхранявам, но не издържат повече от 2-3 дни преди да изглеждат зле...

Скрит текст:
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Да, в обикновени найлонови пликчета за съхранение. Аз също не замразявам редовно, но като ми се събере по-голямо количество, го правя и ми е лесно за готвене, малко икономия на време. Simple Smile Също така пащърнак замразявам на кубчета, купувам няколко корена, почиствам и нарязвам, после ми е лесно.
Съншайн, тиквички опитахме на шайби да замразим за пържене, не се получи, някакви гумени ставаха. Но нарязани на кубчета замразявам редовно, за супи, ястия, съвсем добре са. Понякога родата се престарава с производството. А моя приятелка ги пържи и замразява в пликчета. Зимата добавя чесън, магданоз и оцет мисля, може би защото беше зима, вкусни ми се сториха.
Благодаря, ще пробвам да ги сваря и варени...поне са по-евтини мога да опитам. Наистина ми се искаше да има вариант поне седмица да ги съхранявам във фризер. Ще пробвам тиквичките печени да ги съхраня, че много обичам.

Това варени не разбрах за какво се отнася? Ако е за кубчетата тиквички, не ги варя, сурови замразявам.
Морковите по принцип ги държа в кутиите за зеленчуци на хладилника, но там пък ми прорастват и затова, когато са повече, режа на кубченца и замразявам, а и наистина ми е по-лесно като бързам да приготвя нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия