За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 254
  • 737
# 90
Да попитам тези, които правят гофрети. Ядох в заведение гофрети, но беше мека и някак влажна от вътре, не сбита, по скоро като сладкиш в такава форма. Някой с идея за рецепта? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 91
Също имам 500мл сладкарска сметана в хладилника (по погрешка купена) идеи за  някой бърз десерт с такава?

Банани в ром с лайм
Виж целия пост
# 92
Здравейте! Знаете ли, как се казват тези  гъбки ( в китайска порция са ) и от къде може да се закупят МЕТРО, Кауфланд ?

Виж целия пост
# 93
Мисля, че е черна китайска дървесна гъба, има я онлайн.
Виж целия пост
# 94
Имам парче свинска плешка, не е малко по-големшко е, та как да го направя , нещо не ми идват идеи...ясно е, че ще е с картофи на фурна, ама какво да му турна ощо, Пепи, къде ходиш, ти си по месата, Много ви благодаря, приемам всякакви идеи, разбира се!!!!!!!! Simple Smile
Виж целия пост
# 95
Марчева, аз за Нова година правих цяла плешка. Запечатах в по-голям тиган, после сложих върху едро нарязани картофи, чушки и моркови на жулиени, лук на четвъртини/осмини. Като подправки риган, мащерка, червен пипер. Това всичко беше в тава, която покрих с намокрена хартия за печене и отгоре фолио. Първоизточник е рецепта на Пепчо, аз си в префасонирам според наличните продукти. Мисля, че рецептата се казваше свинско с кореноплодни. 🤔 Слагала съм и целина, и пащърнак на жулиени.
Виж целия пост
# 96
Марчева, аз за Нова година правих цяла плешка. Запечатах в по-голям тиган, после сложих върху едро нарязани картофи, чушки и моркови на жулиени, лук на четвъртини/осмини. Като подправки риган, мащерка, червен пипер. Това всичко беше в тава, която покрих с намокрена хартия за печене и отгоре фолио. Първоизточник е рецепта на Пепчо, аз си в префасонирам според наличните продукти. Мисля, че рецептата се казваше свинско с кореноплодни. 🤔 Слагала съм и целина, и пащърнак на жулиени.
Фортунка, а така, това ми трябваше, утре това ще е наред. Много благодаря!!!  Hug
Виж целия пост
# 97
А от подложката/кореноплодните - оня сос... Грейви.  Simple Smile
Виж целия пост
# 98
А от подложката/кореноплодните - оня сос... Грейви.  Simple Smile
Точно, точно, ако не ме домързи.. Wink Благодаря ти и на теб!
 Hug
Виж целия пост
# 99
само мен ли не ме впечатлява този сос Simple Smile Предпочитам си гарнитурата, пък сос и да няма, не придирям Simple Smile
Виж целия пост
# 100
Искам да направя турски питки по тази рецепта:

https://www.gotvim.net/13976

Дали ще се получат добре, защото са със сода?
Виж целия пост
# 101
Искам да направя турски питки по тази рецепта:

https://www.gotvim.net/13976

Дали ще се получат добре, защото са със сода?
А защо се съмняваш/питаш?! Нали в рецептата са се получили със содата.
Виж целия пост
# 102
Моля за изпитана рецепта за торта "Червено кадифе". Синът ми си поръча такава за РД. Ходих, купих едно парче от Неделята да я "изследвам", гледах клипове, рецепти разни, но някак си не мога да отсея коя да е и ще се доближава до оригинала. Аз лично не я харесах тази торта, но това е желанието на рожденика. Малко ми наподобява на една спаначена торта, която обаче е със заквасена сметана, а кадифето има маслено, сметанов и някакво крема сирене ли, не знам в крема.
Виж целия пост
# 103
Правя блата за Червено кадифе от блога на Люси. Кремът ми е с маскарпоне, кондензирано мляко, разтопен бял шоколад и бита сметана. Но! Блатът е уникален! Много, много вкусен. Имай едно на ум и изкарай блата на време и не прекалявай с какаото, за да запазиш ярко червения цвят. Блатът, ако е изпечен добре е една идея по- сочен.
Виж целия пост
# 104
Искам да попитам за Добруджанките/ Сиренки или питки..имат много имена, но рецептата е горе долу една и съща.
Едно време от детството ми ги помня като много пухкави и вкусни. Изпробвала съм много рецепти тъй като количествоата на съставките се различават, даже днес правих по една с яйце и не ми се получават мекички и пухкави. Тестото става лепкаво както пише в рецептите, но едно рошаво и не мога да оформя някак питки и после като се изпекат стават като таралежи отгоре, връхчетата се изпичат много и са твърди. А спазвам пропорциите в рецептите даже често се налага и още брашно да добавя, че съвсем лепи тестото. А понякога остават отвътре дори като теклави. Къде бъркам?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия