За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 188
  • 737
# 705
Сирип от нар взимам от женския пазар от турските/арабски магазинчета
Виж целия пост
# 706
Сирип от нар взимам от женския пазар от турските/арабски магазинчета
Точно, много е добър!
Виж целия пост
# 707
Моят е в такова шише, но не съм сигурна, че е с тази марка ( не съм вкъщи), а керамичната подложка е подобна, но с форма на пеперуда. Разрових се преди малко да прочета за сиропа, ми той имал много полезности! Благодаря, че ми пробудихте любопитството!

Виж целия пост
# 708
Моят е в такова шише, но не съм сигурна, че е с тази марка ( не съм вкъщи), а керамичната подложка е подобна, но с форма на пеперуда. Разрових се преди малко да прочета за сиропа, ми той имал много полезности! Благодаря, че ми пробудихте любопитството!
.......................
Билянка, чакай сега, подложката щом има дупка да се прокара въженце означава, че е за стена. Внимавай, тя не е за топли тенджери. За красота е. Такава имам , подобна донесох от Португалия, тя е декоративна.
Виж целия пост
# 709
Ок!Благодаря! Ще я закача, така или иначе много ми отива  на вратичките на шкафовете и на пердетата. Май ще взема още една, да не е самотна Smile
Виж целия пост
# 710
Взех телешко мляно месо от К .. освен за чили кон карне за друго не се сещам
Дайде идеи моля Simple Smile
Виж целия пост
# 711
Взех телешко мляно месо от К .. освен за чили кон карне за друго не се сещам
Дайде идеи моля Simple Smile
За бургери например или кофта кебап в тортила питка. Simple Smile
Виж целия пост
# 712
Също сос болонезе за спагети или лазаня, запечени макарони с кайма, супа топчета, запечени картофи с кайма и сметана/домати, ориз с кайма и зеленчуци, запечени картофено пюре по средата с кайма, картофени палачинки с кайма, принцеси с кайма, пълнени чушки с кайма, баница с кайма, кесадия с кайма... има тоолкова много рецепти с (телешка) кайма. Simple Smile
Виж целия пост
# 713
Имам еклери за пълнене.Искам да ги напълня със солена плънка,но са много чупливи.Какво да ги направя  за да мога да направя дупчица .
Не може ли да се изреже капаче отгоре, но не до края и с лъжичка да се напълнят, и затворят с капачето.
Аз винаги така ги правя.

Чупят се,много са крехки.

Пеп-чо ,имах,но при преместването го забутах някъде.Не ми се купува нов за едни еклери,а и стария все ще появи по някое време.
Виж целия пост
# 714
Брашно тип 650 става за пити, нали? Не съм догледала какво купувам и сега се чудя като тип 500 ли се ползва...
Виж целия пост
# 715
Брашно тип 650 става за пити, нали? Не съм догледала какво купувам и сега се чудя като тип 500 ли се ползва...
Става и още как, аз дори козунак съм правила с такова. Simple Smile Важното е белтъците да са добри, а в случая са (предполагам имаш Кастело тип 650).
Виж целия пост
# 716
Аз да попитам за изпитана рецепта за т. нар. "бъркана пица". Не съм скара на с местенето, но ми се иска нещо бързо.
Виж целия пост
# 717
Аз да попитам за изпитана рецепта за т. нар. "бъркана пица". Не съм скара на с местенето, но ми се иска нещо бързо.

Това тесто го правя като бъркано, т.е. забърквам в купа с лъжица, след това изсипвам в намаслена тава, с намаслена ръка го разстилам и оставям докато нарежа саламчета, шунки-мунки.....каквото там ще слагам, после във фурната и става бързо. Иначе от форума тая рецепта на maia4444 е за бъркана пица, и нея в един период правех често.,
Виж целия пост
# 718
Аз да попитам за изпитана рецепта за т. нар. "бъркана пица". Не съм скара на с местенето, но ми се иска нещо бързо.
Аз пък ти предлагам обичайната пица, но със самонабухващо брашно (няма месене, само объркване на продуктите) и да печеш в тиган, който за кратко да сложиш и във фурната, да запече отгоре плънката.
Друг бърз вариант е да имаш готови дози втасало тесто във фризера.
Виж целия пост
# 719
Брашно тип 650 става за пити, нали? Не съм догледала какво купувам и сега се чудя като тип 500 ли се ползва...
Става и още как, аз дори козунак съм правила с такова. Simple Smile Важното е белтъците да са добри, а в случая са (предполагам имаш Кастело тип 650).
Баш него, да, благодаря Heart
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия