Кои са най-често използваните от вас подправки?

  • 2 984
  • 44
# 15
Аз си ги засаждам от семенца, които купувам от супермаркета Peace
Наистина е голям кеф! Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Експериментирам, прихванала съм го от майка ми. Шкафът е пълен с подправки, около 30 вида са.
Виж целия пост
# 17
Черен, червен и бял пипер, чубрица, джоджен, магданоз, целина, копър, дафинов лист, розмарин, кимион, джинджифил, къри, лим. киселина, натр. глутамат, чесън на гранули, сминдух на стръкове, сминдух млян, самардала, мерудия (така й казват старите хора, не й зная истинското име), маково семе, сусам, една подправка за китайска кухня и разни други смеси, като шарена сол и др....
Имам и майорана, естрагон, индийско орехче и др. подправки, които не използвам, че моите вкъщи не ги одобряват.
Търся си лимонов пипер, но не съм си намерила още.
Виж целия пост
# 18
лимонов пипер продават по рибарските магазини, но в по-добре заредените. А и там дори доста бързо свършва, и аз рядко го намирам.
Виж целия пост
# 19
И аз готвя с много подправки най -често употребявам -магданоз,джоджен,копър,босилек,черен пипер,риган
,мащерка ,джинджифил,чубрица,чесън,даф. лист Peace
Виж целия пост
# 20
освен традиционния копър, за мусака от зелен фасул каква подправка бихте ми препоръчали?
(без месо ще е )
Виж целия пост
# 21
освен традиционния копър, за мусака от зелен фасул каква подправка бихте ми препоръчали?
(без месо ще е )
На зелен фасул слагам най-4есто джоджен. Също така и с къри съм пробвала, сполу4ливо е.
Виж целия пост
# 22
Най-често използвам индийско къри, куркума, шафран, черен и бял пипер, чубрица и джоджен. Не съм любител на зелените подправки - нищо на света не може да ме накара да хапна нещо с копър, магданоз ненавиждам, но при особени случаи и невъзможност за измъкване консумирам ястия с него. Харесвам бахара, понякога дафиновия лист, червения пипер - доста рядко. Сол не консумирам, слагам малко заради половинката, но той така или иначе си соли допълнително.
Много обичам босилек - задължително на салата с домати и сирене фета. Чесън на прах - за картофки на фурна. Многооо кимион за червени меса. Сминдух също - на всичко. Риган за риба, също задължително.
Преди хич не си падах по подправките, но последните години осъзнавам какво съм изпускала. Обичам нетрадиционните и различни странни вариации  и комбинации.
Виж целия пост
# 23
Преди хич не си падах по подправките, но последните години осъзнавам какво съм изпускала. Обичам нетрадиционните и различни странни вариации  и комбинации.

И аз отскоро експериментирам, макар и рядко. Наистина съм изпускала много досега. Затова и се заформи този спор, заради който пуснах темата. Аз твърдя, че хората експериментират, а двама срещу мен са сигурни, че малко хора се впускат в експерименти. Така, като гледам отговорите, май аз не съм правата.
Виж целия пост
# 24
магданоз, черен пипер, риган, чесън
Виж целия пост
# 25
май най-често използвам черен пипер и магданоз.в къщи много не експериментирам,но на заведение или,ако някой друг сготви -с удоволствие...

И аз така Peace
Виж целия пост
# 26
лимонов пипер продават по рибарските магазини, но в по-добре заредените. А и там дори доста бързо свършва, и аз рядко го намирам.
В магазините "Европа" го има, както и една друга хубава комбинация - чеснов пипер.
Виж целия пост
# 27
Сол, червен пипер и чубрица. И аз и мъжа ми сме по експериментите Wink, шкафа ни е пълен с подправки поне 20 вида.
Виж целия пост
# 28
магданоз
чубрица
джоджен
червен пипер
преди и чер пипер, сега заради малката почти не ползвам
Виж целия пост
# 29
босилек
червен пипер
мащерка
чубрица
куркума
джинджифил и индийско орехче също ползвам, но по-рядко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия