Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Злоядо дете

  • 144
  • 2
Здравейте мили майки, присъединих се към тази тема "злояди деца", защото от година се боря с моята дъщеря, която е на 1година и осем месеца. Те е 9.7 кг. при ръст 80 см . Приема не повече от 100гр.
храна на всеки прием. Храним се три пъти дневно-като при възрастните. Доскоро обичаше много хляб и тестени изделия, но сега отказа и тях. Не обича сладки неща още от бебе. Не пие сокове, не приема инстантни каши. Манджи много рядко харесва. Понякога похапва супи, в които има фиденце, но без застройки. На закуска приема предимно попара, качамак, грис-без прясно млеко.
На обяд започва с нишестен крем какао-любимият и, но похапва и натурален пшеничен крем нишесте. Записах я от три месеца към общинската детска кухня, но от там почти нищо не иска. Смених 5 вида частни детски кухни, от които малко похапва от супичките на Беборани.
Виждам много сериозен проблем с приемането на детските сиропи против температура, като Панадол, Ефералган, Нурофен и дори Антибиотичните сиропи, когато е болна. Всичко това, защото са доста подсладени, а тя не харесва сладките неща. Витамини на сиропи не пие по същата причина. Не се спира на едно място по време на хранене, а само тича, премята играчки и книжки. Много е нервна, бута с ръка лъжичката и винаги на всичко казва НЕ.  Незнам какво да правя с такъв тип дете. Дайте ми съвет
Майка ми и също се оказва безпомощтна в усилията да го нахрани. Това се превърна в сериозен проблем. Безпокоя се сериозно за здравето на детето си. Моля ви помогнете ми. Споделете ако имате подобен проблем.
Виж целия пост
# 1
Аз мисля, че е добре детето, сравнявайки го с моето по онова време. И моето дете не обичаше сладки неща, но наистина. А защо обедите започвате с кремчета? След крем какао естествено, че няма да иска да яде нищо друго и ще е нервно.
Виж целия пост
# 2
На обяд давам крем когато нямам успех с нищо от другите предложени храни.
Обикновено кремът тя сама си го иска и понякога е толкова упорита и настоятелна, че нищо друго не иска да опита. Според мен проблемът е на емоционална почва, защото съм забелязала, че когато давам макарони тип "звездички"със сирене и обяснявам, че това е звездичка и тя ще плаче много ако не и обърнем внимание тя за кратко се активизира и се храни. После отново губи интерес, започва да се върти, да тича, да ме бута с дасната си ръка, да не отваря уста. Просто е мъка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия