Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 40

  • 34 572
  • 740
# 735
Скрит текст:
По тая логика всеки може да стане инвеститор. Едно време по време на социализма е имало форма на кооператив, при който се събират 8-9 семесйтва и строят на земята на един от тях.

Е, точно в тази форма от социализЪма вече не може - членовете за ЖСК-тата (жилищно-строителна кооперация) вече са отменени. Сигурна съм, че има юридически начин това да стане, просто няма да е онова от социализъма. И по-добре, че с тези ЖСК-та беше далавера и юридически можеха да се направят големи магарии.

Но по принцип за орташката работа знаеш какво говорят. То би било точно орташка работа - приятели и познати, които тръгват да правят заедно някакъв бизнес. Изпокарват се и нито вече са приятели, нито бизнесът е потръгнал.
И то би могло да стане само, ако някой от тях има парцел за строеж. Да се опиташ да се конкурираш с инвеститори за парцел е мисия невъзможна, според мен.
Доколкото знам, сега само със строителна фирма може да се строи. А жск-блоковете са най-качественото строителство, понеже хората са си го правили за тях си.
Само че има съществена разлика между инвеститор и строител Wink

По соц.-а се правеше, защото нямаше възможност като сега да си дадеш парцела срещу обезщетение или да го продадеш (това можеше , но с много ограничения). Но беше наистина рецепта за скарване на роднини и приятели.

Не съм проучвала сега как е, но не мисля, че има законова пречка да се съберат приятели/роднини и да купят парцел, или да строят на парцел на единия. Проблемите са другаде. Ние преди доста време обсъждахме това с един приятел, но той, разбира се, предпочете да си даде парцела на инвеститор срещу обезщетение. Инвеститорът го измами и имаше много неприятности, съдиха се,  не знам какво се случи накрая. Но като цяло, мандаринка е права, че никоя "задруга на пръстена" не може да се конкурира по условия с външен инвеститор.
Виж целия пост
# 736
ЖСК-то, където аз купих, наистина има страхотни разпределения. Освен това стаите са доволно големи.
Е, имаше кривини по прозорците, които поправяхме като сменяхме дограмата. В смисъл - не беше идеално, но доста добре.
На 8 етажа е нашето.
Виж целия пост
# 737
Нашето е на 3 етажа със собственост на земята и двор, където паркират поне 5  коли като гледам, а могат да влезат и 6.Едно време преди години играеха деца отпред и пенсионерите от кооперацията се събираха всеки ден да клюкарят, сега е паркинг за живущите.
Виж целия пост
# 738
Този въпросния е ЕПК и ми беше чудно защо е само на 7 етажа, като по принцип те са доста високи.
Аз живея в такъв на 7 до 9 етажа на различните входове, строен като ЖСК. Може да е имало ограничения в етажността за района, може и членовете на ЖСК-то да не са имали желание за много етажи.
Виж целия пост
# 739
Здравейте обсъждали ли сте сградата на комфорт в трошево на ул Радост 8 се води май ? Мнения ?
Виж целия пост
# 740
НОВА ТЕМА: https://www.bg-mamma.com/?topic=1182720
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия