Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дарения

  • 2 946
  • 5
Здравейте,искам да споделя едно мое решение и мечта, като човек който е израстнал в бедност и малко или много постигнал нещо за да живее добре, имам хъс и желание да направя дарителски сайт в който ще се съберат пари за различни видове дарения. Хората ще имат достъп визуално до сметката в която се сабират парите и всеки ще може да предлага каде и как да се даряват събраните средства.....Аз мисля че един от проблемите на България са пенсионерите и бездомните животни......Вижданията са ми следните,да се търсят хорица от безлюдните селца и градове да им се помага.Другото което лично аз искам да направя е най-големия приют за бездомни животни.В който да се отглеждат,хранят и дори възпитават до колкото е възможно.....не искам хората да си мислят роди се поредния крадец напротив обратната ще се направи така че всеки един да може да вижда каде и как са похарчени дарените пари.....събиранията мисля да станат посредством смс на стойност 1.00 лев което не смятам че е много за който и да е било...това е засега...реших да го напиша и да видя мнението на другите.....колко от вас го приемат и колко от вас са против....Благодаря предварително!!!
Виж целия пост
# 1
Честно, аз не бих дарила, точно поради липса на доверие. Дарявам на кампании, които са на институции, например когато се събират пари за децата на загинали полицаи. Що се отнася до приют, това е много, много, ама много скъпо.
Виж целия пост
# 2
Ами, в приютите животните не живеят щастливо до края на живота си, десет и повече години. В наличните кучешки приюти в България кучетата бедстват и много от тях умират скоро, след като ги настанят в приюта. На Запад, след определен срок и липса на осиновяване евтаназията животните.

За котки неслучайно в България няма официални приюти. Грижим се за около 30 котки, толкова станаха с течение на времето от подхвърлени котета, въпреки че кастрираме своевременно, че даже и преждевременно, и имаме нула забременели котки за две години. Те не могат да живеят на големи групи. Някои от котките буквално мразят някои от другите и биха ги ранили сериозно, ако ги оставим с достъп една до друга, затова ги държим винаги разделени. Отделно, прекалено многото котки причиняват огромен стрес на по-чувствителните от тях. Освен това зразите са изключително много при голямо количество котки на едно място. Има вируси като коронавируса, вируса на панлевкопенията и пр., с които всяка втора котка се среща през живота си, понеже се предават всякак - чрез общи съдове за вода и храна, общи тоалетни или места навън, където ходят, чрез слюнката при почистване едно друго на животните и т.н. На повечето животни нищо им няма, но пострадали на някакъв етап от живота си от глад, студ, наранявания и други болести животни, с отслабена имунна система и живеещи в стрес, са много податливи и изходът е летален за почти 100% от развилите заразата. СПИН, левкемия и подобни заболявания - не трябва да има контакт болното животно със здрави такива. Не знаеш дали няма да се одраскат едно друго и пр. Паразитни заболявания също са проблем. Не е разумно да пуснеш ново животно, необезпаразитено и непреминало някакъв карантинен период за изчистване от паразитите при здрави животни без паразити.

Ако са над определен брой, за да ги изолираш от агресори, от болести и пр., котките просто трябва да ги държиш в клетка, а това не е живот.
Виж целия пост
# 3
...колко от вас го приемат и колко от вас са против..
Против съм по вече написаните преди мен причини. Освен това не знам дали осъзнаваш за какви сериозни средства става дума. Огромни разходи, които няма как да се покрият с такива дарения и трябва ти да поемеш. Имаш ли предвидени средства? Животните ще са там и без значение какви са даренията за месеца, няма как да не ядат, да не се плаща на хората, които се грижат за тях, на ветеринар и т.н. Ще трябва да ги покриваш ти.
Дори най-развитите държави не могат да си позволят поддръжаето на такъв тип приют и прибягват ди евтаназия, затова ми се струва, че въобще не си проучил подробностите за идеята си.
Виж целия пост
# 4
Включете се по-добре към някоя съществуваща група във фейсбук и помагайте доброволно на вече съществуващ приют за животни. Опитайте да привлечете още доброволци. 
Аз бих искала да помагам веднъж седмично с децата, за да се учат, че не са сами на планетата, но след като малката навърши 2-3 годинки. Бих се включила, ако някой организира групово занимание за деца в приют.
Виж целия пост
# 5
Честно, аз не бих дарила, точно поради липса на доверие. Дарявам на кампании, които са на институции, например когато се събират пари за децата на загинали полицаи. Що се отнася до приют, това е много, много, ама много скъпо.

По темата за даренията и #Цената на #Левчето

В началото на моето писание за Цената на Левчето искам да кажа, че Фантастико е уважавана от мен компания, чиято работа и развитие следя още от 1991 г. Впечатлен съм от развитието на компанията и мога да кажа, че обслужването е на световно ниво.
Именно защото искам тази тенденция да продължи няма да премълча случилото се днес.
Пак казвам, бил съм свидетел на много фалове за 29 г. съществуване на на компанията, от такива като … “извинете имате ли 92 ст. , че не мога да Ви върна” до това асистент касиерите (да имаше такива в магазините на #Фантастико), които елегантно скътаваха по нещо по- скъпо и вместо да го сложи в пликчето, елегантно го скътаваха под брошурите и после вероятно го деляха с касиерите и останалите от смяната.

 Днес обаче доверието в марката #Фантастико (казвам марката, защото под тази марка оперират няколко компании) беше поставено на изпитание.
Факт е, че във фантастико полагат големи усилия за качественото обслужване на клиентите и именно заради старанието на многото хора работещи там не мога да подмина днешната случка.

На 6 Ноември 2020, малко преди 22 ч. Вечерта чаках  на опашката на каса #5 в магазина на ул. Коперник №27 в гр. София.. Вниманието ми бе раздвоено между яката реклама на #Tefal с # MilaRobert и чакащите пред мен  четири човека и поведението на #касиера. Тук отварям една скоба, че за днес това ми бе третото посещение на Фантастико за деня поради факта, че работя съвсем близо до това Фантастико и често се случва да пазаруваме от там не само за обяд, но и по няколко пъти на ден.

Честа практика във Фантастико е да събират дарения за най-различни каузи и всеки от клиентите преценява дали да подкрепи дадена кауза.

Така се случи и днес  - при предишните ми две посещения касиерките учтиво ме помолиха да направя дарение по 1 левче за фондация #SOSДетскиСелища и аз казах да, те благодариха и добавиха Левчето към сметката.

Не така обаче се случи вечерта към 22ч. Касиерката, г-жа Малина Андреева Томова директно казваще на клиентите “Ще добавя едно Левче към сметката за дарение…” не всички клиенти разбираха какво казва под маската, но момчето преди мен каза НЕ, не желая, но въпреки всичко тя добави единият Лев. Когато дойде моят ред, г-жа Малина Андреева Томова ми каза същото - Ще добавя едно Левче … аз казах Не, благодаря, вече направих две дарения днес, Тя отвърна: Добре, ще го добавя към сметката.
Бях потресен от наглостта с която го направи. Оставих г-жа Томова, касиер във Фантастико на ул. Коперник №27 да добави Левчето към сметката, което се вижда от снимката.

Сега бих искал да разбера каква е Цената на Левчето:

Имат ли касиерките таргети от компанията за събиране на дарения?
Мотивирани ли са от външни за Фантастико компании да събират дарения на всяка цена?
Даренията доброволни ли са или са на всяка цена?
Има ли контрол върху методите с които се събират дарения?

Предполагам,се също като мен, много потребители уважават веригата Фантастико и биха искали да видят реакцията на компанията към този случай с г-жа Томова, които провалят усилието на стотици служители, с начина на събиране на дарение граничещи с измама.

Предполачам, че Фантастико ще положи старания да върне доверието ни в даренията, които събират и в #ЦенатаНаЛевчето.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия