Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ВИЕНА тема 12

  • 33 326
  • 670
# 465
2G е ваксиниран или преболедувал.
От това което аз чета на сайта, дете над 12 г., ако не е 2G, може да се освободи от карантина с тест едва на петия ден.
Виж целия пост
# 466
2G е ваксиниран или преболедувал.
От това което аз чета на сайта, дете над 12 г., ако не е 2G, може да се освободи от карантина с тест едва на петия ден.
Да така пише на нашия сайт, но на австрийската полиция на сайта има отделни мерки за тийнове и там има някакви нинджа пас, според които 12-16 годишни могат да влизат с тест и на място пак да правят. Това е интересната мярка, но не знам валидна ли е в момента.
Виж целия пост
# 467
Нинджа пас беше нещо за учениците там. В училище ги тестват и имат печати вътре. Като туристи не знам дали го дават...
И аз се интересувам с 2 дози ваксина - колко време важат? Септември се ваксинирах...
Виж целия пост
# 468
Здравейте, планирам пътуване до Виена с Райанеър в края на март. Полетът е късен, пристигането е около 22 и 30ч.Намерих апартамент в района на жп гарата. Бихте ли ме ориентирали как да организирам придвижването ни. В сайта на влакчето, което прави връзката с Виена пише, че ще работи от пролетта, без друга информация. Благодаря!
Виж целия пост
# 469
САТ уж ще започне да работи от пролетта, следи им сайта. Може да се придвижиш с другото влакче, S 7.
Виж целия пост
# 470
Ако не сте сама и може да споделите разход - такси за 50-60 евро, ако се намери (денем са искали 40-50 евро)? Но пък ако сте нощна птица и не ми пречи, си е един вид разходка с S7 , приятно дори.
Виж целия пост
# 471
За такси дневно от летището до трети бецирк, букинг с отстъпка ми оферира 43 евро. Качих се на шнелбана за 2 евро, пътувах 5-10 минути повече до Вин митте,  в сравнение с САТ. Много ползвам такси в други държави, но специално за Виена с тези хубави влакчета не си заслужава.
Виж целия пост
# 472
Съгласна съм..но аз си гледам от моята гледна точка. В 21ч вече съм неадекватна. 🤣Пътувам с деца. Ако е до 20ч не ми пречи- влакчето и 4.4 евро до апартамента ни.
Виж целия пост
# 473
ОК, с малки деца е различно. С възрастни хора също. Влакчето беше 1.7 или 1.9 евро за възрастен в посока, при купена часова карта за зона 100. Голяма е разликата с такси, а и във Виена съм ползвала такси доста пъти от/до летището, но май психологическата ми граница се счупи след 35 евро в посока.
Виж целия пост
# 474
2.2 плюс 2.2 , или два билета за метрото. Едното за влакчето и после още едно да се прекачиш, не беше ли така? Ние си ходим с кола последните години, откакто живеем там(вече си дойдохме в Бг за постоянно).
Да, сам 35 евро - не е изгодно. Но 4ма късно вечер , защо да не платят, пък и не всеки познава Виена или е така ориентиран, дори да я познава.😅
Виж целия пост
# 475
Здравейте, ще пътувам на 20.02 от Англия към Виена. Много се оплитам с изискванията за ваксинации за тинейджъри. Имам 14 годишен син, който не е ваксиниран. Имаше положителен  PCR  тест в края на ноември и това би трябвало да се приеме, но не мога да намеря документ, с който да го докажа. Явно ще прави тестове през ден, благодаря за информацията за безплатни - ще помогне на бюджета.
Виж целия пост
# 476
Писиар теста нямаше ли един номер, който вкарваш в сайта his.bg и те ти генерират сертификат, че си преболедувал?

Аз се интересувам, дали някой знае, колко назад във времето може да си преболедувал, за да те пуснат и да не си под карантина? Предполагам, че не кой знае колко...
Виж целия пост
# 477
В сайта на МВНР има всички изисквания за влизане по държави.
Аз ще пътувам на 24.02. След като си купя карта за градски транспорт И билети за шнелбана онлайн след зона 100 по 1.90 евро в посока, ще постна тук. При пътуването през ноември м.г. не го направих. Има такава възможност и тя е по-удобна от автоматите на летището.
Виж целия пост
# 478
Как върви задължителната ваксинация? Държави с висок процент ваксинирани махат зеления сертификат, а в Австрия ваксинация до откат.
Виж целия пост
# 479
Благодаря, мама Саня, ще проверя там.
Аз съм пътувала по този начин с S7 - удобно е, но по 100 часа се въртя на автоматите за билети, много са ми сложни, щото не е да си купиш цяло билетче, ами да доплащаш. Помня, че изпуснах едното влакче, докато се мъдря.
Ваксинацията си остана задължителна. Неваксинираните само до хранителния магазин общо взето и аптеката. Сега ще започнат и глобите сигурно.  За туристите явно няма да има специални разхлабени мерки. ;р
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия