Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Граждански и църковен брак

  • 737
  • 7
Здравейте. С годеникът ми не желаем да правим голяма сватба, с музики и дандания. Искаме само да сключим граждански брак и църковен брак, след което един ресторант да се почерпим. Но като цяло мисля да поканим най-близките - родителите, баби, дядовци, лели и някой приятел, разбира се и кумувете. Събираме се общо около 35-40 човека. Вие как мислите има ли нужда от толкова хора, или ще е по- добре просто в тесен семеен кръг само с родителите и кумувете. Мисля, че ако не поканим баби и дядовци- някак си ги пренебрегваме..  Ще се радвам да изразите мнение, ако някой наскоро е правил нещо подобно. Приемам всякакви мнения. И да попитам, освен чашите и халките за гражданския брак, нещо друго ще трябва ли? За ресторанта ще са нужни ли украси като за сватба или просто отиваме и се черпим..?
Виж целия пост
# 1
Ваше е решението. Може да каните когото желаете.
Наскоро се жениха наши много близки роднини и никого не поканиха. После майката и бащата направиха черпене в ресторант за тези, които иначе те биха поканили. Честно казано, макар че не ми е работа да се засягам, се засегнах.

Просто трябва вие да решите какво желаете и да приемете, че може да има обидени, без това да влияе на решението ви - или пък да повлияе, ваш е изборът. Това е вашият ден.

Украсата в ресторанта пак е ваше решение. Идете, вижте какво предлагат и си преценете за какво си струва да се изхвърляте.
Виж целия пост
# 2
Правете сватбата, както си искате. Ако искате само граждански брак, пак можете да поканите близки, после да им направите коктейл - без излишни украси, диджеи и т.н. И винаги ще има обидени, да не ви пука. Не можете да поканите всеки, когото познавате. За гражданското ви трябват халки, чаши, шампанско, медицински, че можете да встъпите в брак. На нас ни искаха и копие от личните карти на кумовете и от нашите.
Виж целия пост
# 3
За мен би било обидно, ако не се  поканят баби и дядовци. Гледали са ви от бебета, пък сега много ще утежнят положението, точно те.
Виж целия пост
# 4
Лично мое мнение е, но бабите и дядовците се радват най-много на тези моменти. Поканете кого си прецените, това си е вашият ден. При нас за гражданския ритуал искаха: чаши с шампанско, халки и пита с мед,но може би  на различните места е различно, затова най-добре да питате в ритуална та зала и храма какво ще е необходимо. Относно украсата, зависи отново какво ще искате.
Виж целия пост
# 5
Точно такава сватба направихме ние-с 50 души,основно близките ни и 7-те колеги китайци на ММ.Беше много хубава и ако мога пак да избирам отново бих искала същата.И наистина 3-те ни баби и дядото бяха най-щастливи,дядото даже ни даде половината пари за сватбата,жест който винаги ще помня.Музика не исках като ме извеждат,ди джея беше познат на кума ни,водещата колежка на всеки,главният сервитьор съученик на ММ,та се постараха наистина да ни е хубаво.
Виж целия пост
# 6
На нашата сватба имаше 38 души гости. Ресторант за баби, майки и сие и вечерно парти/коктейл за приятелите.
За гражданския ритуал имахме чаши, друго не помня.
Виж целия пост
# 7
И на нашата сватба бяхме толкова.Имаше си всичко като за нормална сватба.Гостите ни много се забавляваха.За гражданското ни искаха пръстени и чаши с шампанско.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия