Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как става смяна на талон на автомобил?

  • 2 348
  • 12
Здравейте!

Имам нужда от съдействие относно документи на кола и тяхната подмяна при смяна на собственик.
Купих си кола, която нотариално прехвърлим на мое име. Колата е със Софийска регистрация и до колкото знам, вече не е нужно да се сменят регистрационните номера при покупка-продажба. Въпроса е че аз не съм от София и нямам никакви лични документи със Софийски адрес. Мога ли да сменя талона в КАТ София или трябва да го направя от населеното място по лична карта? Какъв е срока за смяната на талона и какви документи са ми нужни?

Много благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
За сроковете не знам, но колата задължително е с адреса на собственика си. Т.е. или ти си сменяш адреса със софийски, или с колата отивате в населеното място по ЛК, трябва и смяна на номера при това положение, и смяна на талон там.
Виж целия пост
# 2
талон се сменя само по постоянен адрес на новия собственик, срок: 1 месец, носиш лична карта, старите талони, договора за покупка и гражданската отговорност
Виж целия пост
# 3
Срокът е два месеца. Знам, защото имам глоба, поради неспазването на този срок.
По адрес на новия собственик, в КАТ с лични документи, договор покупко-продажба, ГО.
Виж целия пост
# 4
не заблуждавай хората за срока, ето какво пише в наредбата
Чл. 15. (1) (Изм. - ДВ, бр. 8 от 2019 г.) Промяна в регистрацията се извършва при промяна в данните на МПС или собственика в срок до един месец от настъпването
иначе глобата за закъснение е 200 лева
Виж целия пост
# 5
На мен ми казаха 2 месеца. Никой не искам да заблуждавам. Това ми казаха и от КАТ, че поради нерегистрация 2 месеца ме глобяват.
Добре, един месец. Не ми се спори изобщо.

Сигурно е изменена.
Виж целия пост
# 6
Срокът е 1 месец, преди беше 20 дена. Регистрацията става по постоянен адрес на новия собственик. Вече не е задължително да се сменяват регистрационните табели, може по желание.
Виж целия пост
# 7
1 месец е срока, носите всички документи за покупката, ГО, и ще смените номерата защото сте с друга регистрация. Във вашето населено място по лична карта се прави. Знам, защото преди 2 месеца купих кола от Враца, смяна на талон, номера, минах за проверка и на номера на двигателя.
Виж целия пост
# 8
От декември не е задължителна смяната на номерата.
Виж целия пост
# 9
От декември не е задължителна смяната на номерата.
Е аз явно съм карък, ама ме накараха да ги сменя. Не е проблем това за мен де. Все чакаш на опашката дали с номер или не висенето е голямо
Виж целия пост
# 10
Здравейте, и мен ме интересува темата, само за смяна на талони става въпрос, дали е удължен срока от 1 месец поради извънредното положение.
Виж целия пост
# 11
Здравейте бих искала да попитам дали мога д а сменя само талони те без автомобила да е при мен?
Виж целия пост
# 12
Така става, без автомобила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия