Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво ви дразнят свекървите? – 118

  • 23 870
  • 750
Заповядайте в новата тема!

Линк към предишната – https://www.bg-mamma.com/?topic=1159616
Виж целия пост
# 1
Чак пък постоянно да разказвам истории със свекървенската гледна точка - разказах само една с провалената сввкърва-сватбарка. Да, по думи на майка ми, които съвпаднаха и с това, което снахата ми се похвали, че е сътворила Imp

Иначе да, оплаквам се от свекърва ми, щото дразни дори от разстояние Grin но все пак се опитвам да съм справедлива и отчитам, че не заслужава такова отношение от другия си син. Мъжът ми е говорил многократно с брат си да не товарят майката. Брата мисли, че са му длъжни, затова са родителите, сърди се и още повече агресира. Затова свека му има страх,а и наистина обича внуците си, отгледала ги е от бебета и е свързана с тях. Дори такъв суров човек като свека има слаба страна.
Това е и причината аз да не искам да им ходя на гости. Достатъчно съм напрегната с моите деца и домакинство, за да се пъна там с чужди деца и готвене за цяла комуна.

Свека все се заканва, че ще дойде при нас на гости, но не й стиска да остави другите на самотек. А и синът й не й позволява. Лятото беше отишла на село и след 3-4 ден синът й отиде и я натовари на колата обратно в града Simple Smile  тя не ми се оплаква на мен никога, нито пред други хора се оплаква , мъжът ми пее какво става Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Цоп.
Много е неприятно, когато влязат в един коловоз отношенията, няма излизане. С годините все повече ангажименти и отговорности имам и все по-малко цепя басма на този у онзи. В резултат някои роднини приеха намалялата ми толерантност и започнаха и те да се съобразяват, отношенията ни дори се подобриха. Други не го приеха и се наложиха по-крути мерки, ограничаване контактите до минимум. Малката ме разсейва и си забравих мисълта нататък 😂 Въпросът е че баба знае две и двеста и когато има проблем трябва да се вземем в ръце да го решим така, както ни харесва, вместо (само) да се оплакваме. И с това темата завършва 😂
Виж целия пост
# 3
Аз доскоро не можех да се оплача от моята. Но през последната година взе да ми кипва канчето.
Накратко - през лятото работя и я викаме да идва да гледа децата(близначки на 10 години) и да им готви по нещичко. За целта всяка седмица й оставяме пари (50лв), с които да пазари хранителни продукти. Ми какво да ви кажа? За цяла седмица сготви една супа топчета или някакво ядене там с грах( примерно) и това е. Хладилникът празееееен!!! Ни сиренце, ни кашкавал, абе трагедия! Друг път винаги след края на сезона й купувахме нещо за вкъщи като подарък - я бойлер, я луксозен полюлей, я телевизор. Последната  есен нищо не получи. И мисля през това лято да не се възползвам от услугите й. Предпочитам тези пари да ги давам на децата да си купуват каквото искат. Отделно и аз ще им готвя по нещо в почивката си и така ще изкараме лятото. А, и един път другият й син я води до вкъщи заедно с едното си дете, което ще остане на гости, вади да й дава пари и тя отказа да ги вземе. Това още повече ме вбеси! Поне пред мен да ги беше взела! Ама как ще му вземе на момчето- те имат ипотека,  по-малко дете... Общо взето ситуацията при нас е ''кравата да сучи от телето'', което много ме дразни и мисля да приключвам.
Виж целия пост
# 4
Не виждам как 50 лв. на седмица за храна на децата са "крава суче от теле".

Колко човека трябва да се хранят с тези 50 лв. за 7 дни? Пишеш, че идва при вас, явно не са за две деца на 10 г. и бабата.
Виж целия пост
# 5
Е да ама една супа топчета и още нещо не струват 50 лв. Явно просто на бабата не й се занимава.
Децата са вече големи и все по-малко ще се налага да я ползвате. Няма смисъл да си образуваш нерви.

/mena805 - не се виждат много добре снимките на профила, но детето ти много прилича на моето май Simple Smile/
Виж целия пост
# 6
Обясни малко по-подробно.. Вие след работа какво ядете? Тя трябва да се грижи за обяда, а вие за вечерята ли? Или ти и тм се храните навън?

Бабата си е прибрала останалите 40 и лева, а от другия син пари не взема.
Виж целия пост
# 7
EmmaT, ние с мъжа ми сме само на салати през лятото и не я занимаваме тя да ни ги купува.  Тези пари са само за децата и нея( ама тя яде колкото едно врабче по принцип). И като ви казвам една седмица имам предвид работна седмица - 5 дни. Т.е за 10 лв на ден да не можеш да купиш там малко кашкавал сирене, млека - основни неща. Ми не става! Отказвам да приема, че една супа топчета струва 50 лв. Освен това дори децата ми искат вечерта джобни за магазина,защото им било неудобно да искат от баба си. Imp
Виж целия пост
# 8
Като чуя възрастни хора да употребяват умалителни и ми призлява - сиренце, кашкавалче, парички. Просто говорете нормално.

И съжалявам, ама 50 лв на седмица за храна е пълна смешка. И като не ви харесва как ги гледа наемете си детегледачка или ползвайте детски градини.
Виж целия пост
# 9
Да... в понеделник готви супа топчета и я ядат по петък Grinning

Наистина, пробвайте да оставите 50 лв. на двете деца за пет дни - това са по 5 лв. на дете на ден за закуска, обед и вечеря. Да си купуват по един дюнер на ден и да си го разпределят на три хранения.
Виж целия пост
# 10
Когато говорим за две деца, които за цял ден могат да изядат две-три филии или сандвича не е много, а напълно нормално. И да - не мисля да я ангажирам повече.  Децата са вече и големи и ще се гледат сами.
За всички, които мислят, че с 50 лв нищо не може да се купи, изчислете стойността на една мусака например, която ще я ядат поне  два дни, после и някаква супа и то минали пет дни...
Виж целия пост
# 11
Дъщеря ми обядва всеки ден в заведение за 3 лв, закуската й е не повече от 2 лв. Това са 5лв на ден.
За 50 лв могат да се купят продукти и да има разнообразна храна.
Виж целия пост
# 12
То е ясно, че 50 лв са малко, но в случая и 100 да дадат, ще е същото, само ще скочи цената на супичката.
Виж целия пост
# 13
Значи вече нямаш проблем Grinning
Кравата повече няма да суче от телето.
Виж целия пост
# 14
Значи вече нямаш проблем Grinning
Кравата повече няма да суче от телето.

Точно така. Както казах в първата публикация накрая винаги й подарявахме по нещо в знак на благодарност. Но този път тя сама реши да си ги вземе, което ме подразни и приключваме с ангажиментите. Иначе постоянно ми повтаря как не трябвало да оставяме децата сами, тя пак щяла да дойде, а аз само й повтарям че няма нужда и вече са големи. Ще видим как ще отбивам атаката напролет без да й повиша тон.

И още нещо -майка ми в кръга на шегата ми каза ''Защо не давате и на мен, като ги гледам?'' . И наистина поне аз нямам в обкръжението баба, на която да й дават някой лев, че да не се охарчва по внучетата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия