Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност и антитела

  • 511
  • 7
Здравейте,

Бременна съм в 8 седмица , първа бременност и имам нужда от съвет.
На 29 съм и От почти 10 години насам имам повишени антинуклеарни антитела Тази година резултатите ми са 1:110 Антифосфолипидните ми тела са в норма. Имам установен синдром на Рейно. Нямам диагноза за лупус. Мненията на лекарите са противоречиви. Казват , че е рисковано, но не знам до каква степен абортът е добра алтернатива, защото никой не гарантира по- безопасна бременност в бъдеще. Има ли някой сходен опит? И сега когато съм  вече бременна какви мерки мога да взема , за да се предпазя от рисковете , които са така плашещи (отключване на лупус, мъртво раждане, прееклампсия, бъбречни усложнения, увреждане на детето)
Ще съм благодарна ако някой може да сподели опит и мнение!
Виж целия пост
# 1
Здравей, аз съм в подобно на твоето положение. Моите антитела са 1:320 дори...
Това,което знам от лекари е, че е добре да не се излагаш на слънце без слънцезащитен крем,  да приемаш вит. Д, б12, да не се излагаш на ултравиолетова светлина, да избягваш стреса. Спри глутен, захар, по възможност и млечните.
Виж целия пост
# 2
Благодаря! Ще пробвам. А по отношение на бременноста, имаш ли представа или опит какви са рисковете ?
Виж целия пост
# 3
Нямам представа.Знам,че бременността би могла да е предпоставка за автоимунни болести,особено ако човек е предразположен.Аз бих те посъветвала да направиш консултация с  имунолог.
Знам, че тези антитела могат да се открият и при здрави хора. Защо ги свързваш с лупус?
Виж целия пост
# 4
Тъй като някои ревматолози казват, че може да се отключи Лупус при излагане на рискови фактори. Имах консултация с имунолог и за сега само знам, че бременноста е рискова и трябва серйозно да се следи.
Виж целия пост
# 5
Не се притеснявай, следи се и по-малко се стресирай,защото май стреса е най-големият фактор за отключване.  Иначе аз съм изследвала още доста други неща за лупус. Само антитела нищо не означават. Така ми е казвал моят лекар.Също така знам,че по време на бременност е възможно резултата да е неточен.
Виж целия пост
# 6
Здравейте, мъжът ми има автоимунно заболяване и приема Преднизолон кортико 5 мг. по 2 хапчета и Имуран 50 мг. по 3 хапчета. Едните лекари казват изобщо да не правим опити за деца, защото можело да има увреждане, аномалии и т.н. Ходихме за второ мнение и там ни казаха тъкмо обратното, че дори аз да съм била приемала тези лекарства е нямало да има проблем. Гинеколожката също твърди, че няма да има проблем. Има ли някой с подобен случай и как сте процедирали ?
Виж целия пост
# 7
здравейте Мамчета, аз съм Тате Simple Smile Черка ми е в Дания, бременна във втория месец. Имат куче/хъски ,Айра/ и две котета, капризни/Скуиши и Хонда/Въпроса ми е: трябва ли да се отърве от домашните любимци/живеят вътре в къщата/ .Или да продължи да си ги гледа?Чел съм,че котките много ревнували от бебетата.Заставали на главичката им и им пречели да дишат...И така докато ги задушат,ако няма кой да ги инспектира.  Очаквам мнения  и благодарско на тея Мамчета дето се отзоват. Самотен тате съм и съм в Бг.черка ми има мама, но не знам какви са им отношенията
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия