Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

  • 63 206
  • 737
# 630
Как правите коремът с маскарпоне?
Виж целия пост
# 631
И ние днес сме на американски палачинки. За обяд има панирани миди, кълцана салца и зелена салата.

Виж целия пост
# 632
Зелева чорба с праз и зехтин


Супа топчета


Пилешки сърца и воденички


Картофи


Кюфтета
Виж целия пост
# 633
Пилешка салата.




Виж целия пост
# 634
Дами, примъквам се към вас, тъй като от скоро ме е хванала кулинарната муза и събото - неделно винаги обичам да правя нещо по засукано ♥ За днес е спаначено руло с крема сирене ♥

Скрит текст:
Един пакет замразен спанак изсипах в тиган, за да го размръзна и да изкипи водата. Добавих му малко олио и оставих да изкипи добре. Разбих 4 яйца, 150 гр. настърган кашкавал и половин плочка сирене. Като се поохади спанака го добавих към яйчената смес и разбърках добре. Изсипах го в правоъгълната тава на фурната върху намаслена хартия за печене и пекох на 220 градуса докато се запече. Извадих го оставих да изстине. През това време разбих с вилица 2 пакатчета от 125 гр. крема сирене и три - четири лъжици кисело мляко с две скилидки чесън на дребно и малко сол. Като изстина намазах и завих. После в хладилника поне за половин час
А, снощи за пръв път омесих козунак ♥

Скрит текст:
За тестото
6 яйца
300гр захар
400 мл. Прясно мляко
160 мл. Олио + 3 с.л разтопена мас или 300 гр разтопена мас
1 кубче мая
1 – 1,200 брашно
2 бр. Ванилия
Кората от 1 лимон
1 капсула есенция ром

За намазване
2 жълтъка
1 с.л олио
2 с.л прясно мляко

За пълнежа и украса
Накиснати в алкохол стафиди – аз ги накиснах в ром
Орехи
Локум
Захоросани плодове

Приготвяне
Всички продукти да са топли! На стайна температура за няколко часа.
Маята се активира с половината затоплено мляко, 1 с.л. захар и 2 с.л брашно. Трябва да удовои обема си. При мен докато приготвя другите неща се утрои Grinning
Захарта разтворих в другата половина затоплено мляко до пълно разтваряне
Разбих леко яйцата. Не трябва да на са на пяна, тъй като това ще затрудни активирането на глутена при месенето. Към тях добавям лимоновата кора, ванилията и половината от мазнината. Смесвам яйцата постепенно на тъка струйка с млякото със захарта при непрестанно бъркане
Пресявам брашното в голяма дълбока купа. Правя кладанче и изсипвам шупналата мая. След нея добавям и яйчената смес. Започвам да бъркам с дървена лъжица докато почне да се получава тесто. Започвам да меся с ръце. По преценка добавям по малко брашно до получаване на на сравнително нелепкаща топка тесто. След това прехвърлям на набрашнен плот и почвам да меся, като пак добавям брашно, но гледам да не прекалявам, за да не стане твърдо тестото. Меся докато по тестото почнат да се показват мехурчета и то стане меко и еластично. Като се натисне с пръст трябва да си връща формата. Оформям на  топка и я намазвам с малко от мазнината. Връщам в дълбоката купа, която също е намслена. Завивам със стреч фолио и оставям на топло да втаса за около 1,30 до 2 часа зависи колко е топло в стаята. Готово е когато иска да излезе от купата Grinning След това намаслявам плота и вадя тестото. Добавям малко от мазнината и за почвам да меся като дърпам и разтягам тестото. След разтягане го превивам и така докато попие мазнината. После пак добавям малко и пак меся. Трябва да попие цялата мазнина, която е останала. Меся и дърпам докато не почнат да се получават конци в тестото. После оформям на топка и пак намазма с мазнина и оставям в купата пак да втаса за около час, час и малко. Пак трябва да иска да избяга Stuck Out Tongue След това вадя тестото и добавям изцедени и подсушени стафиди и оформям шест топки, които размесвам на фитили и спилитам на две плитки. Слагам на хартия за печене в тавата на фурната и оставям за около 15 – 20 мин. През това време загрявам фурната на 220 градуса. Слагам да се пекат на тази температура за 10 мин и след това намалявам на 190 за около час. Във фурната може да се добави съд с вода на дъното на фурната, за да са по меки козуначетата, но аз забравих  Ако започнат бързо да се зачервяват, завивам с хартия за печене или фолио.
Виж целия пост
# 635
Добре дошла, Георгиева!
Чудни нещица си показала!

От мен гъста доматена супа:

Скрит текст:



Вкусна се получи, подправих с риган, мащерка, магданоз, черен пипер, червен пипер, сол и малко захар. Щом Джастев дето недолюбва супите си хапна една пълна купичка, значи наистина се е получила. Grinning
Виж целия пост
# 636
От сутринта- палачинки "три чаши" (по тази рецепта https://www.zajenata.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0% … DRaNtNiAlJpYe_qKI)

Ми, палачинки... нищо различно...



И ягодова лимонада с мед- страхотна

Виж целия пост
# 637
Халва за утре по рецептата на Марчева
Виж целия пост
# 638
Още снощи завъртях халвата, късничко беше, изведнъж се сетих, че имам и такава рецепта. Вафлени кори винаги имам на разположение, от Берьозка са, хубави са

Само за информация имам и още една рецепта за Нуга халва с шоколад и ядки, също е хубава, показвам за избор

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_249.html
Виж целия пост
# 639
Събота и неделя само измислям какво да правя Stuck Out Tongue Току - що я разрязах - торта "Кюмбет Паста"

Скрит текст:
Тава е рецептата, само сухата сметана я замениш с течна https://www.youtube.com/watch?v=4oELKNaU-PU
Виж целия пост
# 640
Пилешката мусака директно от тавата.

Виж целия пост
# 641
Нещо съвсем нетипично от кето рецептите, макар че може да се модифицира и като обикновен крем карамел.


https://creativ3food.blogspot.com/2020/02/blog-post_29.html?m=1
Виж целия пост
# 642
Салата

Пържоли с гъбен сос

Сладкиш с лимонов крем
Виж целия пост
# 643
Телешки бургери с кисели краставички, барбекю сосче,.карамелизиран лук и чедър. Пикантни картофки и биричка, разбира се!

Виж целия пост
# 644
При мен днес едни пушени свински уши


И пиле по ловджийски
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия