Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Храна за малко кученце

  • 215
  • 9
Здравейте. Искам да попитам, някой знае ли колко храна се дава на малко кученце? Имам предвид в грамаж, например: от два до четири месеца дневната дажба трябва да е един колко си грама. Над шест месеца един колко си и т.н. От два часа чета сайтове за домашни любимци и се ядосвам че всички са крали един от друг и пишат едни и същи безсмислици, което говори че разбират от любимци колкото Кольо шлосера от гръдна хирургия.
Виж целия пост
# 1
Ами нямаш ли мерителна чашка. Аз на моите с мерителната чашка им давам. Като е мъничко около шепичка и малко повече. Но това зависи от всяко куче.
Кангалите ми като бяха малко това не ги устройваше давах им по пълна чашка. Обаче им следях развитието и кг.
Според мен е специфично
Виж целия пост
# 2
Ама породата няма ли значение?
Виж целия пост
# 3
Това се опитвам да разбера. Предполагам че има значение породата, както има значение и активността на кучето, вида храна и куп други фактори но разликата едва ли ще е повече от 50 грама дневно щом говорим за малко кученце. Това което търся е таблица с дневна дажба на ден на кученце спрямо килограмите
Виж целия пост
# 4
В идеалния вариант купуваш харана за конкретната порода куче, след консултация с ветеринар. Или тази, с която първоначално е захранено ако имаш иформация какво е яло до сега.
На гърба на опаковката пише колко грама според възраста и големината на кучето в кг. За всяка марка храна е различно. На моето куче за една храна е 600 грама на ден, за друга е 850.
Виж целия пост
# 5
Осинових улично кученце. Сега е на два месеца някъде. Порода няма. Нямам идея колко голямо ще стане. Обезпаразитих го, ваксинирах го. Всеки ден правим разходки. Ветеринаря каза да го храня с храна за подрастващи кучета нищо повече. Купих му гранули за подрастващи, както и консерви за подрастващи. Кученцето си хапва и е много доволно. В повечето сайтове в нета пише че малките кученца трябва да се хранят по 3-4 пъти на ден. Дневната им доза да се раздели на 4. Но никой не пише колко трябва да е дневната доза. Това е което търся. Искам да разбера дали давам малко или давам много за да коригирам храната ако е нужно.
Виж целия пост
# 6
На опаковката с храна е написана дажбата в зависимост от размера куче и какво съдържа храната. За едно и също куче 3 различни вида храна ще имат различен дневен грамаж. Боклуци от рода на роял канин или неща от Кауфланд ще изискват много повече количествено от една по-скъпа, но по-качествена храна.  Отделно зависи от размера куче и неговата порода. Защото едно малко куче от тези треперещите плъхове ще има нужда от по-малко от колкото едно бебе хъски. Едното ще се е уморило от две обикаляния на домашното растение, другото може да тича 4 часа без да спира. Съответно и дажбата им трябва да бъде различна.

Ако си взимате от насипна храна, помолете да прочетете на големия чувал какво пише отзад за дневните грамажи. Никой няма да ви откаже, и така ще може да коригирате ако сега дажбата не е правилна.

Ето едни примерни съвети за хранене от една по-скъпа марка храна. Взех произволна храна за подрастващи кучета от техните варианти, и това излиза като съвет. Но отново - това е премиум клас храна, от нея е нужно по-малко от колкото една евтина храна без бранд, защото премиум храните са доста по-изчистени от към празни царевични пълнежи и съдържат много повече протеин и месо.

Виж целия пост
# 7
Много благодаря. Точно тази таблица търсех. От нея става ясно че за моето двумесечно кученце,  дневната дажба трябва да е около 150 гр. + - 20гр. С други думи както го храня 4 пъти на ден означава че порцията трябва да е  под 50гр. 
Благодаря още веднъж
Виж целия пост
# 8
Повтарям пак удебелено това НЕ е таблицата която търсите. НЕ Е. Трябва да видите тази таблица на пакета с храната която купувате вие. Там цифрите са други. Прочетете ми цялото мнение, а не само картинката. Ще се потретя - Тази таблица не се отнася правилно за вашето куче - това е пример за премиум марка храна, която съдържа съвсем други неща от храната която купувате вие.
Виж целия пост
# 9
Разбирам какво искате да ми кажете. Аз не приемам таблицата буквално. Търсех нещо ориентировъчно. Отделно от това аз също обръщам внимание на таблиците върху храните, които купувам на кученцето. Както и да е. Радвам се да споделя че кученцето си е много добре, расте бързо, тича, хапе. Поздрави
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия