Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да оголим пишлето на бебето

  • 1 528
  • 24
Здравейте Simple Smile
Родители сме от 5 месеца на нашия син Борис.
От както се е родил чета за пишлето му и така не можах да намеря как точно става, прословутото оголване. В повечето теми се коментира за или против оголването....
От както се е родил всяка вечер се опитваме да му заголим пишлето , но не се получава или аз не знам как. Какъв е начина ? Защото  дупката на кожата през която пишка е супер малка а главичката е доста по голяма и аз не смея на натисна по силно. В повечето случаи пишлето потъва на вътре или когато е в ерекция това е единствения начин в който мога да държа пишлето както трябва , но ме хваща страх да не му направя нещо. Моля кажете как става ?
Виж целия пост
# 1
Аз съм против забелването и не забелвам, но като водих сина си при нефролог за профилактичния преглед, който мубсе полага на 6м лекарката ми обясни и показа. Когато го къпете в банята накрая преди да го изкарате хващате с едната ръка нежно пишлето към тялото, с другата ръка съвсем леко придърпвате кожичката назад колкото позволява, не дърпате силно или рязко и не повече от това което позволява. В началото ще можете много малко да забелите, но с времето кожата ще се отпуска.

Пак казвам, за мен лично това е ненужно и не го правя. Ако токова ви е страх изчакайте си прегледа другия месец и директно питайте нефролога.
Виж целия пост
# 2
И защо настоявате да му го заголвате? 🤔
Виж целия пост
# 3
Единствено от хигиенна гледна точка. Ако не се прави отрано (опит с втория ми син), на 2-3 г. се налага болезнено забелване в Урологията на Пирогов (опит с първия ми син), след като бялата смегмичка е възпалила главичката и е станала на коричка. Много лекари "свършват" тази работа с оголването още в родилния дом.
Виж целия пост
# 4
Ние се разминахме на косъм от операция на една година заради НЕ заголване. И то точно Защото и аз мислех че не трябва , подведена от глупости написани в нета, че сама ще се заголи. Най добре след баня веднага леко дърпате надолу кожичката малко по малко всеки ден , дори и по два пъти на ден, докато не се появи главичката. Но трябва да стане в ерекция за да ви е по лесно дърпането. И постепенно ще се покаже главичката. В никакъв случай не напъвайте.
Виж целия пост
# 5
Аз не съм правила на сина ми, майка ми не е правила на брат ми, баба ми не е казвала изобщо такива неща и т.н. След като традиционно няма такова нещо, явно не се е налагало, имам предвид исторически би се наложило, ако ставаха проблеми с това. Питай педиатъра си, за мен е глупаво да се прави. Вече ако има здравословен проблем, разбирам, но предполагам, че в 99% от случаите няма такава необходимост.
Аз питах мъжа ми за нашия син, той каза "не" - и "не" си остана.
Виж целия пост
# 6
Традиционно? “Традиционно” от хиляди години от хигиенна гледна точка направо са обрязвали. Никакво основание не е “традицията” per se.
Виж целия пост
# 7
Много леко след баня се дръпва надолу няколко пъти.Без резки движения,натиск и насилие.
С големия и ние изкарахме кошмара с незабелването,когато беше на 4.Цепеше се през вечер,събуждаше се с писъци,беше го страх да уринира.
Виж целия пост
# 8
Благодаря на всички за отговорите като стане на 6 ще отидем на лекар и така
Виж целия пост
# 9
Идете на лекар, педиатърът знае как да го свърши.
Виж целия пост
# 10
Въпросът със забелването е спорен. На някои места в чужбина само и единствено лекар може да проверява състоянието и да прецени дали има нужда от интервенция или не. В инструкциите от родилното е подчертано да не се издърпва кожичката!!! И при трите ми момчета не съм правила нищо и тримата са без проблеми. И моят съвет е да се консултирате с педиатъра.
Виж целия пост
# 11
По съвет на педиатъра го направихме постепенно в периода 2-3 месеца. Всяка вечер още по време на къпането леко издърпване на кожичката назад, докато една вечер стигнахме до долу. Сега всяка вечер повтаряме процедурата и нямаме проблеми.
Виж целия пост
# 12
Не педиатър, а уролог трябва да види детето. За да сте най-спокойни. При някои момченца кожата наистина е по-дълга от обичайното и се налага забелване, при други - не. Не бих разчитала на педиатър, защото те не са специалисти в това и понякога могат да причинят силна болка със силно издърпване, което не е необходимо.
Виж целия пост
# 13
Попитайте д-р Оги, тук във форума. Проф. Бранков - детски хирург. Да ви обясни защо не бива да подлагате бебето на такива процедури.
Виж целия пост
# 14
Първият син на братовчедка ми, тогава млада майка на 19 години не беше пипан дори при баня. В резултат се получава възпаление и на около година принудително  и болезнено оголване на главичката. Детето беше травмирано за години напред. Второто момче, вече десет години по-късно и с опита от първото го почистваха при баня (леко забелваха) и нямаше проблеми.
Тъй като при моя син главичката не се показваше заради ципа, педиатърката, при която го водих изрично ме предупреди да не насилвам, за да не стане беля, а само леко да придърпвам, за да поддържам хигиената. На 3,5 години го заведох при началника на отделението по урология, който каза, че много съм чакала и само няма да стане. Извика ни в отделението и по хирургичен път отстрани ципата, за да може да се освободи главичката. По време на манипулацията малкият беше спокоен и си говореха и се шегуваха със сестрата.
Съветът ми е да заведете детето на уролог, който да провери защо не се получават нещата у дома.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия