Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Премахване на нежелано окосмяване при 13 годишно дете?

  • 1 816
  • 20
Здравейте! Дъщеря ми е на 13. Има нормално окосмяване по тялото. Но си е навила на пръста, че трябва да се махнат космите от краката и над горната устна. Чета разни работи в интернет, но бихте ли ме посъветвали как да процедирам. Най-лесно да хванем жилета и лепенки за мустаци, но дали е най-удачно? Или да я заведа на кола маска? За момента ме интересуват краката и зоната над горната устна. Други окосмени области няма. Лазерна епилация?
Виж целия пост
# 1
Над устната – конец. За краката... Както решите – самобръсначка, коламаска, епилатор... Зависи от космите.
Лазерна епилация на 13-годишно дете никой нормален козметолог няма да направи. Ако някой се навие – бягайте надалеч.
Виж целия пост
# 2
Какъв конец?? Извинете за невежеството.
Виж целия пост
# 3
Заведете я на козметик да и ги почистят с конец, има клипчета как се прави. Аз лично от лентичките се обривам, а и с конец е по-безболезнено (поне при мен). За краката, крем депилатоар
Виж целия пост
# 4
https://www.facebook.com/142394773083227/videos/167412193914818/
Например.
Виж целия пост
# 5
Сигурна ли си, че горната устна не може да почака още известно време?
Лазерната епилация е най- добрият метод, но не и за деца. В студиото, където ходя, ми казаха минимум две години от първата менструация. Голямата ми дъщеря е на 15, скоро ще стана 2 години от първия цикъл, но все пак решихме да изчакаме още година поне.
Виж целия пост
# 6
Аз бих ви посъветвала или козметик за кола маска или епилатор и купете. Моята дъщеря е на 14, хванах я да се бръсне, седнах обясних и всичко и заедно и купих епилатор. За устната, за мен е малка, козметичката каза да не пипаме там, руси са. При вас не знам как е, но идете да видите какво ще ви кажат.
Виж целия пост
# 7
Над горната устна ако е мъхче няма смисъл да се пипа, защото ще стане по-зле, но ако са черни косъмчета, аз бих пуснала едни хормонални изследвания за всеки случай.
Виж целия пост
# 8
Окосмяването над горната й устна не е кой знае какво, но повечето й съученички си ги махат и тя настоява. Аз също съм против. Ще я заведа на козметик - може пък с чуждото мнение да се съобрази.
Виж целия пост
# 9
Окосмяването над горната й устна не е кой знае какво, но повечето й съученички си ги махат и тя настоява. Аз също съм против. Ще я заведа на козметик - може пък с чуждото мнение да се съобрази.
Това е проблема децата гледат едно от друго, аз затова я заведох на козметик и жената много винамтелно и обясни да не пипа там засега. Иначе свикна с епилатора и засега съм спокойна.
Чисти и веждите, /ходи при същото момиче/, ръце и крака, обаче не е готова за триъгълника.
Като се замисля по наше време не беше така, но нещата се променят и ние по добре да ги подкрепим, отколкото да се крият от нас.
Виж целия пост
# 10
АБе за подкрепата съм съгласна, но на 13 години няма да им разреша да махат косми от ръцете си! Колко да е окосмено на 13, че да се налага това. Имайте предвид, че аз съм от надарените в това отношение и знам какво е цял живот а се боря с косми на всевъзможни неща.
На 15-годишната разрешавам да маха на крака и мишници. Какви триъгълници, какви ръце, какво лице! Засега дори бедрата не е пипала. Веждите, разбира се, за там не споря.
Другата е на 10. Там поне още 2-3 години няма да се предприема нищо.
Виж целия пост
# 11
Тарталета не сте права, моята  дъщеря е с черни косми и се виждаше много. А тя се срамуваше, всичките и съученички в нея са гледали, и накрая като не дадох си е купила само самообръсначка и готово. Дали е по добре да се крие и дали стана по добре - не. Затова и казах -добре, поне да е по правилният начин, но това е моето мнение, не го налагам на никого.
Виж целия пост
# 12
Наистина, щом другите деца я гледат накриво, няма как, трябва да направите посещение при козметичка, поне според мен. Помня като бях ученичка, как момичетата се смееха на наша съученичка, имаше косми по краката, беше гадно и това я изолираше по неприятен начин.
Виж целия пост
# 13
Здравейте,
Аз съм на 23г. и като бял ден помня деня, в който майка ми ме заведе на козметик - бях на почти 12г. - беше лятото - 5-ти срещу 6-ти клас. Вече имах цикъл - от голямо значение, колкото и някои жени да не го разбират. Е, както помня този ден, така и съм и благодарна - до ден днешен! Това за мен е най-доброто решение независимо за коя област, а след като порасне още нека сама да опита с фотоепилатор или лазер. Тогава ходех само за половинка крака и подмишници - да, болеше ужасно много! Можете да опитате да й вземете лидокаин спрей - не съм сигурна точно колко ще й помогне за болката, но поне малко на психическата настройка ще помогне Simple Smile След това ме беше срам и страх от болката за триъгълника, но след като сама си причиних няколко пъти чудото със самобръсначката много бързо си изтичах сама при козметичката Grinning до някъде е и до нейна нагласа - определено не на всеки му понася тази болка, но мисля, че ако успеете да й обясните, че след няколко процедури болката ще намалее и да си намери момента, в който е по-удачно да ходи ( преди или след цикъл ) - проблема няма да е толкова голям. За горната устна - твърдо НЕ на конеца - от личен опит. Конеца НЕ вади косъма от корен, конеца го КЪСА и последствията се сещате какви са - отново зависи от окосмяването, но смея да твърдя, че има и по-космати жени от мен и аз определено се прецаках с конеца за горната устна - още опрявам пораженията. С лентата са 2 дръпвания и космите не са толкова много, че да я боли безумно. Извинявам се за дългия пост, но помня какъв кошмар беше за мен и знам сега колко ми е хубаво след кола маска - включително вече от година разполагам вкъщи с нагреватели, ленти и всички приспособления и сама се обезкосмявам с кола маска навсякъде, с изключение на интима.
Поздрави и успех! Simple Smile Дано да съм помогнала!
Виж целия пост
# 14
Малко допълнение, което забравих ! - КОЗМЕТИЧКАТА играе МНОГО важна роля! Нагласа, предразполагане, внимателна работа, малки ленти, нежна кола маска и т.н. и т.н. Нагледала съм се и съм попадала на такива скубещи вещици, че ако само веднъж попадне там ( в началния период ) повече никога няма да иска да стъпи и да си помисли за кола маска.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия