Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №4

  • 36 820
  • 806
# 375
Натт, не искам да съдя или да намирам кусури но.
Старите хладилници, които имат хубави врати (не са изметнати), добри уплътнения (запазени) и запазен компресор горят около 7-10 лв ток. Така, че този може би е бил към края на живота си.
Виж целия пост
# 376
На над 30 годишен хладилник няма как да са запазени уплътненията, в перфектно състояние. Отделно, че беше много грозен, и с малка камера горе. И не е необходимо да се включвате след всеки пост и да коментирате мненията на потребителя !
Виж целия пост
# 377
Защо да не може? На моя Зил са перфектни. Прилепват плътно. А са на 45 години. Че са грозни, не всички бяха. Сега е голям хит да се реставрират.
Не разбирам какво ви е засегнало. Не казвам, че във вас е грешката. Просто ако хладилника е в добро състояние разхода е около 10 лв.
Системата с A с N-та плюсове отпадна.  Сега има от А до G. Cигурно е приравнен на клас В
Виж целия пост
# 378
Когато е купуван хладилника преди 2 години определянето на енергийният клас беше по старата система с +. А за консумация от 7-10лв на стар хладилник не сте прав. Имаме жилище в което никой не живее, хладилник с фризер над 25 годишен харчи 15лв след последното увеличение на тока. Добре, че най накрая ММ се съгласи да го хвърлим. Сега от 2-3 месеца сметката за ток там е 1.84лв.
Виж целия пост
# 379
Еми добре. Моя Зил харчи толкова. "Вашите са си ваши"
Виж целия пост
# 380
Абсолютно, но защо се изказвате така категорично, все едно всички харчат по толкова? По този начин подвеждате потребителите!
Виж целия пост
# 381
Не бе Натт. Извинявай ако е изглеждало така. В идеални обстоятелства такъв е разхода.
Виж целия пост
# 382
Отворих подробно фактурата от 36 лв за хладилник и фризер -115 kWh дневна и 59kWh нощна.Общо 174kWh само за двата уреда.
За миналия месец ние имаме 300 kWh,като това включва 4 перални на седмица с пране над 1 h на програма,съдомиялна 5 пъти в седмицата,готвене на котлон  и фурна 5 дни в седмицата,микровълнова,кафе машина  същите дни,65 инча телевизор по 60 часа седмично,бойлер 200л.,който не се изключва,вграден хладилник с фризер,рекуператор нон стоп(28 w/h),хлебопекарна 3-4 пъти седмично,осветление.Прахосмукачка,зарядни и т.н.Всички уреди са много икономични, затова погледнете на фона на цялото потребление как само два неикономични  уреда могат да имат консумация над 50%от друго семейство,в което целодневно има хора +ел бойлер 200л.
Виж целия пост
# 383
105,08 лв.
Новото е ,че имаме сушилня отскоро.
Виж целия пост
# 384
120 лв.
Периодът обхваща студената част на октомври и част от ДО на детето. В детската стая климатикът почти непрекъснато е работел, другите два климатика на смени (единия предимно денем, другия нощем), бойлер всяка нощ, че и денем, готвене на ток, перални по 6-7 на седмица, хлебопекарна чат-пат. Сякаш е нормална сметката, предвид студеното начало на октомври и повишената цена на тока.
Виж целия пост
# 385
Аз като включа климатик на първи студен ден,изключвам чак на първи топъл.
Когато ни няма само регулирам температурата на по-ниска.
Виж целия пост
# 386
Аз като включа климатик на първи студен ден,изключвам чак на първи топъл.
Когато ни няма само регулирам температурата на по-ниска.
То освен, че е по-икономично е и по правилно за климатика
Виж целия пост
# 387
Отчетен период: 9.10.-8.11., отопление локално парно, на елекрическо котле в къща, три спални+всекидневна (отоплението пуснато в началото на Октомври и ще бъде спряно напролет), бойлер, който не изключваме, хладилник с фризер и останалите стандартни домакински уреди-бяла и черна техника. Двама възрастни с три деца, едното от които вече пълнолетно (това е от съществено значение за употребата на бойлера и брой перални Wink - 131лв. Доволно!
Виж целия пост
# 388
Излезе ми фактурата за октомври и ноември. За 3 климатика, 2 бойлера, пералня, сушилня и съдомиална всеки ден, отделно през деня 4ти климатик в отделно помещение и 2 хладилника имам 166 лв.
Виж целия пост
# 389
Сякаш е нормална сметката, предвид студеното начало на октомври и повишената цена на тока.
Домашният ток няма ли от 1.1 да повишават? В момента не знам да има увеличение за битови абонати?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия