Азиатска козметика и грим 16

  • 48 247
  • 770
Добре дошли в новата тема.
Важно:
Поради индивидуалната специфика на всяка кожа добър вариант е да се поръчат мостри, с които да се установи дали има или не нежелана реакция на кожата.

Изчаква се само преди и след ползването на киселини и понякога след серум с витамин С. Останалите продукти се нанасят веднага един след друг с потупване или притискане
  Всички тоници и first продукти се нанасят с ръце (в краен случай с тънките азиатски тампони) максимално бързо след измиването, за да не се пресуши кожата. Ако все пак не желаета да нанасяте с ръце прелейте в шише с пулверизатор или ползвайте mist toner-и.
•   При използването на продукти с киселина лицето трябва да е абсолютно сухо преди нанасянето и да се изчака 15-30 минути след това.
•   Серумите с витамин Ц се съхраняват в хладилник, защото много бързо се окисляват. Може да се удължи живота им ако шишето допълнително се увие в алуминиево фолио.
•   Серумите с вит.Ц с висока концентрация се ползват само по няколко капки, като за чувствителна кожа се нанася след тоник и в началото може да се добавя към обичайния ви серум. Може да се ползват целогодишно със слънцезащита.
•   Всички продукти, които са с пипетка се нанасят с капане направо на лицето, за да не се хаби продукт
•   Нанасянето на продуктите се извършва с леки потупващи движения и/или притискане  по посока на лимфотока. По този начин се засилва кръвонасищането на дермата и се усвоява по-добре. Не се препоръчва размазване, защото при ползването на доста продукти засилва лепкавия слой.
•   Продуктите с високо съдържание на охлювен муцин са много ефективни, но за суха кожа не са достатъчно хидратиращи. Необходимо е да се съчетаят с крем и/или нощна маска.
Всички тоници  се нанасят с ръка с потупване .


БАЗОВИ ПРАВИЛА ЗА УПОТРЕБАТА НА СЕРУМИ С Вит.Ц:
Скрит текст:
*Нанася се на суха кожа (водата го отблъсква и не може да се захване на молекулно ниво).
*Ползва се като първа грижа след измиването или след first trеatment продукт.
*Може да се нанася на цялото лице включително под очите,клепачи, устни, шия, деколте.
*След като попие се продължава със стъпките от грижата-тоник, есенция, и тн.
*Препоръчва се да се ползва сутрин.
*Задължително се използва със слънцезащита висок фактор.
*Не се съчетава с ползване на киселини.
*Съхранява се в хладилник и се използва до 3 месеца, защото се окислява много бързо. Колкото по-дълго стои отворен, толкова повече намалява ефективността му.

Информация за пазаруване от различни сайтовe:
Скрит текст:
Важат всички ограничения за пазаруване от страни извън европейския съюз - до 30лева стойност на продуктите си я получаваш в пощата, от 30 лв до 150 евро дължиш ДДС плюс такси, над 150 евро и мито. Дали ще мине между капките някоя поръчка зависи от шанса и няма гаранция, каквото и да правиш.

Корейците са изключително коректни при недоставен или повреден продукт, както и при загубена пратка, но е препоръчително винаги да избираш опция за доставка с проследяване (проблемът с липсващи пратки е по-скоро в нашите пощи). Препоръчително е плащането да става с Paypal за по-голяма сигурност.

Някои сайтове са с много ниски цени и висока доставка, други с високи цени и опция за безплатна доставка. Редовно има кампании и намаления на групи артикули или марки.  Почти всички магазини имат някаква бонусна система, кодове за намаления при първа поръчка, реферални отстъпки и тн.

B Yessstyle (безплатна доставка над 35долара) трупаш точки (с покупка, ревюта, изтегляне на моб.приложение) и от бронзов можеш да станеш златен член, което ти носи постоянни допълнителни 10% отстъпка плюс 4 ваучера с отстъпка от 10долара при пазаруване над 80долара мисля. Има първоначална отстъпка "нов клиент"  10%. Имат и реферална система, при която можеш да ползваш и да споделяш персонален код, който носи кредит/отстъпка ина двете страни (ако ти трябва можеш да си избереш някой от нашите, които сме споделяли). От скоро обявиха, че възстановяват митнически такси под формата на кредит.

В Jolse (безплатна стандартна доставка) трупаш с всяка покупка процент от стойността й като кредит в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.30$ кредит, ако е със снимка $0.50. Така натрупаната сума може да се използва при покупка над 20долара. Има първоначална отстъпка "нов клиент" 3$.

Roserose (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) нямат кредит,но всеки месец имат код за 10 % допълнителна отстъпка от ненамалените продукти (RRS201903 за март). Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент".

Cosmetic love (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) -с регистрация, всяка покупка и покана на приятел трупаш Rewards points. При 1000 точки получаваш код за 3 долара отстъпка. Има първоначална процентна  отстъпка "нов клиент".

Stylekorean (доста завишени цени,ако не са на намаление, фиксирана доставка спямо теглото)- трупаш с всяка покупка процент от стойността й като store points в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.20$ кредит, ако е със снимка $0.50. . Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент" .

Важно за EGF:
Скрит текст:
-Много е чувствителен към pH-то и не трябва да се ползва с киселини/вит.С. Като цяло пептидите не се спогаждат с киселини, само матриксила (palmitoyl-pentapeptide 3/4) e по-стабилeн и може да се ползва с вит.С.
-Препоръчително е да се нанася се на влажна кожа за разлика от пептидните серуми..
-МНОГО ВАЖНО! Продукти с голяма концентрация на EGF не се използват постоянно -прилагат се на курс един месец, след което пауза 3 месеца, или се използват като еднократна терапия тип маска веднъж на 5-7 дни. При прекалена употреба може да се стигне до негативен ефект  заради свръх производство на колаген.
-Не е за профилактика- това е интензивна анти-ейдж терапия и трябва да се прилага след 35-40 годишна възраст
-Продукти с EGF не се нанасят на рани или при каквато и да е форма на увредена кожа, след процедури, пилинги и тн.
-Кои продукти са с EGF- обикновено си е част от името, защото на него се залага в маркетинговата стратегия  EGF/5GF/FGF...и др, или в състава гледате sh-/rh-Oligopeptide-1,2,3..; sh-/rh-Polypeptide-1,2,3..; FGF/KGF/VEGF/TGF и всякакви абревиатури съдържащи GF (growth factor)

Пептидите for Dummies:
Скрит текст:
Първо няма възможен отговор на въпрос от типа „пептидите добри ли са или лоши, полезни или вредни?“, защото има огромно разнообразие от тях и изпълняват различни функции в организма. Най-общо казано, те са къси вериги от аминокиселини, градивни елементи на протеините. Вериги от под 50 аминокиселини се наричат пептиди, а над 50 – протеини.
Протеините са изключително важни за организма,  в зависимост от структурата си са различни и изпълняват различни функции- някои са структурни (като кератин и колаген), някои са ензими, някои са антитела, някои са пратеници, а други помагат за транспортирането на други молекули.
Най-малката структурна единица на пептидите/протеините е аминокиселината. Аминокиселината (АК) е въглерод, който е свързан към амин, карбоксилна киселина и друга група, която варира.
Например глицинът е най-простата аминокиселина. Това е въглерод + амин (NH2) +карбоксилна киселина (COOH) + водород
Има няколко стандартни АК (аrginine, lysine, aspartic acid, glutamic acid, glutamine, asparagine, histidine, serine, threonine, tyrosine, cysteine, tryptophan, methionine, alanine, isoleucine и др.), те могат да се свързват в различни комбинации и в различно количество чрез пептидна връзка (карбоксилната киселина на едната АК се свързва с амина на друга АК), като така образуват пептид. Пептидната връзка си я представете като при магнит – плюса привлича минуса, т.е. ако имате много малки групи цветни магнити, те ще могат да се навържат един към друг в различни комбинации до безкрайност. Нещо такова е и с пептидите.
Пептидите най-често се наричат по броя АК, които ги образуват: дипептид = 2 АК, трипептид =3 АК и тн. Олигопептид най-често се използва за такъв съставен от до 20 АК, а полипептид –с над 20 АК.
Пептид с над 50 АК се нарича протеин, т.е. всички протеини са полипептиди. (но не всички полипептиди са протеини, например инсулинът е верига от 51АК, но се води протеинов/пептиден хормон )

Това е теорията, сега към практиката
Пептидите са прекрасен компонент в козметиката, защото най-малкото благодарение на тях организмът получава сигнал да синтезира колаген, т.е здрава и еластична кожа, ниска загуба на епидермална влага. Доказано е, че външното (топично) прилагане на колагенови продукти не води до резултат в дълбочина. Единствения начин това да се случи е като самия организъм се стимулира да го произвежда.
Освен че подобряват регенерацията и еластичността, контролират синтеза на меланин (пигментация), повишават антиоксидантната защита и бариерните функции (акне).
Пептидните препарати трябва да се прилагат на курсове, като минималния срок е месец, максималния около 3 месеца. В общия случай се ползват на сухо лице и не се съчетават с киселини и вит.С , защото са доста крехки и са чувствителни към Ph-то. Оптималното съдържание на пептиди в козметиката е 15-30% (?), ако е по-малко то те по-скоро изпълняват функция на проводници/транспортьори  за останалите компоненти ( например за хиалуроновата киселина).

Биват различни видове и изпълняват различни функции, но в козметиката най-интересни са тези с анти-ейдж приложение/ботокс подобно действие:
-Аrgireline (Acetyl Hexapeptide - 3 или Acetyl Hexapeptide –8 )
Синтетичен пептид аналог на ботокс (блокира мускулите). Има силни влагозадържащи свойства.  Да не се бърка с Arginine, който е аминокиселина (извеждане на азота, психотропни свойства/щастие)

-syn -ake – (INCI name (active) : Glycerin, Aqua, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate)
Патентован синтетичен пептид насочен към заглаждане на мимическите бръчките (вкл. назолабиалните/бръчки на смеха)  В зависимост от концентрацията може да се нанася локално или на цяло лице. Блокира мускулите.

- Matrixyl (palmitoyl-pentapeptide 3 или palmitoyl pentapeptide-4 преди 2006г.)
Matrixyl e патентован от френската лаборатория Sederma, подобрява синтеза на колаген и еластан, противобръчков, работи добре за околоочния контур, лице и шия. Прилага се успешно при лечение на акне (бариерни функции, заглаждане на белези). Алтернатива на вит.С и ретинол. Работна концентрация е 10%. Може да се прилага с киселини/вит.С. Matrixyl + Аrgireline + syn -ake е топ комбинация .

- Decorinyl- ( INCI: Water ,Lecithin, Tripeptide-10 Citrulline, Carbomer, Triethanolamine , Caprylyl Glycol ) Тетрапептид, който осигурява образуването на висококачествен колаген на кожата.
Това е мимичен пептид, който регулира фибрилогенезата (сложен процес на няколко етапа на синтез на колаген), контролира размера и диаметъра на колагеновите фибрили (важно за гладкостта) и повишава еластичността на кожата. Използва се за състави, предназначени за зряла кожа, но може да се използва и в по-млада възраст за подобряване на еластичността и здравината на кожата.

-Медни пептиди (copper tripeptide-1)
Стимулират синтеза на колаген и подобрява състоянието на кръвоносната система. Изключително ефективни при регенерация и антиейдж, за заличаване на белези и стрии, имуномодулатор. НЕ изравнява релеф, защото стимулира синтеза на колаген
За макс. ефект е необходимо редуване с киселини -най-добре вечер киселини, а сутрин пептид меди, защото заедно се неутрализират.

Ето и пример:
Скрит текст:
Bor-tox 5 peptide ingredients:
Hydrolyzed Collagen, Water, Butylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, 1,2-Hexanediol, Polyacrylamide, Lactobacillus/Pumpkin Ferment Extract, Lactobacillus/Soybean Ferment Extract, C13-14 Isoparaffin, Polysorbate 20, Arginine, Lactobacillus/Pomegranate Ferment Extract, Lactobacillus/ Horseradish Root Extract Ferment Filtrate, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Yeast Grape Ferment Extract, Carbomer, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Bifida Ferment Filtrate, Laureth-7, Bifida Ferment Lysate, Disodium EDTA, Adenosine, Edelweiss Callus Culture Extract, Fragrance, Hydrolyzed Elastin,Anemarrhena Asphodeloides Root Extract(20ppm), Chaga Extract, Elaies Guineensis (Palm) Kernel Oil, Copper Tripeptide-1(10 ppb), Acetyl Hexapeptide-8(5 ppb), Oligopeptide-32(5 ppb), Oligopeptide-29(1 ppb), Palmitoyl Pentapeptide-4(1ppb)

Това, което аз виждам в състава на серума, освен многото ферменти, осн.активна съставка е Volufilinе (Hydrogenated Polyisobutene +Anemarrhena Asphodeloides Root Extract), заради която е и почти моменталния ефект от ампулата, плюс прекрасната комбинация Matrixyl+Аrgireline, и малко медни пептиди за цвят.

Аmple:N peptide shot
Ниацинамид + Matrixyl+Аrgireline на предни позиции, както и бета-глюкан вместо хиалурон.

Списък на корейските марки по ценови клас:
http://chicosmummy.blogspot.com/2014/12/korean-cosmetic-brand-list.html?m=1

Онлайн магазини:
https://www.yesstyle.com/en/women.html
http://beautynetkorea.com
https://www.roseroseshop.com/
https://jolse.com/index.html
https://cosmetic-love.com
https://www.stylekorean.com

Сайтове за проверка състава на продукти:
http://www.cosdna.com/eng/
https://www.skincarisma.com/

Дневна/Вечерна рутина:
Скрит текст:

10 steps korean skin care
Скрит текст:

Дайте информация относно:
1. Вашата кожа- възраст, тип /суха, смесен, мазна, чувствителна, .../
-основни нужди /пъпки,бръчки, хиперпигментация като уточнявате каква е причината за  хиперпигментацията...
2.Дали и от кога изолзвате многостъпкова рутина.
- каква козметика ползвате /корейска, комбинация корейска и европейска , европейска.../
3.Подробно описание на сутрешна и вечерна рутина по стъпки и продукти, които ползвате.
-как нанасяте продуктите /начина по който нанасяте продуктите върху кожата/
4.Задължително да се пишат оригиналните имена на продуктите, за които искате да получите информация, при възможност снимка на продукта в скрит текст.

До всички нови потребители на темата:
Преди да зададете въпрос прочетете тази страница!Това е тема за корейска/азиатска козметика, моля въпроси относно митници, митнически такси и подобни да се отправят към темата за митници, това е линк към нея:[/b]
https://www.bg-mamma.com/?topic=1051311
Линк към 15 тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1161260

Забавлявайте се, разкрасявайте се и питайте след като сте прочели тази страница!

Вместо запис:
Открихте ли вече своя нов холи грейл/пореден любим продукт за 2020?
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема Kissing Heart  Код за 5% отстъпка в Ибей валиден до 17 февруари, може да се използва до 9 пъти  PBEAUTY5
Виж целия пост
# 2
Здравейте дами!
Благодаря за новата тема!
Кожата ми е нормална към смесена в Т зоната. Като цяло съм доволна от повечето продукти, които ползвам, но все още не открих такъв достатъчно добър за околоочния контур. Ползвам там три продукта в момента, като единия не е корейски, но никак не съм доволна от нито един, контура седи сух. Ето ги и тях:
PURITO - Centella Green Level Eye Cream
[MEDI-PEEL] Mezzo Filla Eye Serum
некорейски - guerlain super aqua eye serum

Преди съм ползвала и този, от който също не видях особен резултат:
Benton - Fermentation Eye Cream

Та въпроса ми е коя е вашата тежка артилерия околоочни корейски продукти, които с чиста съвест можете да препоръчате?
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата тема. Flowers Hibiscus

Все още нямам холи грейл, но не спирам да го/ги търся.Bowtie
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата 👍
Пит, защо не пробваш мострички от The History of Whoo или O Hui. Не съм ползвала техни околоочни, но като цяло кремовете им ми се струват по-богати.
Виж целия пост
# 5
Получих отговор от джолсе защо не мога да пиша ревюта. Ревюта се позволяват само на продукти с редовна цена, тоест MD и 1+1 не важат. Засърбяха ме ръчичките да ги питам защо продукти от time deal се считат за редовна цена, при положение че пак са намалени, или пък защо успях да напиша ревюта на всички продукти от черен петък. Ама викам да не издребнявам...

По въпроса в началния пост, нов холигрейл нямам, но от седмица ползвам нов продукт в рутината, за който съм страшно на тръни - COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser. Води се за проблемна и акнеична кожа. Взех го на сляпо, доверявайки се на марката, после реших да проверя състава и ми се изправиха косите. Съдържа три комедогенни съставки и е с пх 9. Изчетох сума ти ревюта на хора, които са се изпъпчили ужасно и го взех от пощата със свито сърце. Засега нямам никакви реакции, но всяка сутрин пуля очи в огледалото за поражения. Дано не се получат...Cold Sweat
Иначе като продукт е хубав, минимално количество образува гъста пяна, не премива. Има лека миризма на центела, нищо общо с Good Morning Gel Cleanser.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата 👍
Пит, защо не пробваш мострички от The History of Whoo или O Hui. Не съм ползвала техни околоочни, но като цяло кремовете им ми се струват по-богати.

Мострички от The History of Whoo бях поръчала двайсетина бройки, останали са ми две-три. Май не съм редовна с тях, но ми се ще и някой който е доволен от конкретен продукт(и) да се обади.
Виж целия пост
# 7
Та въпроса ми е коя е вашата тежка артилерия околоочни корейски продукти, които с чиста съвест можете да препоръчате?
Преди време след един мой поетичен вопъл доста хора си купиха The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate, май не допадна на всички, но за мен все още е незаменим.
В момента имам и съм доволна в студовете и от О Hui The First Geniture Eye cream, както и от Hera Signia Eye Treatment. Имам и Sulwhasoo Timetreasure Renovating Eye Cream EX, но не го усещам толкова "богат" като First Geniture, по-скоро като Hera Signia. И за да съм вярна на себе си имам и няколко западни крема за очи и си ги редувам.
Всички споменати ги има като тестери, абсолютно не препоръчвам да се купува каквото и да е от този ценови клас без да са измазани поне 10-20-30 тестера или поне 1-2-3 травъл сета!
         
Простете ми за претрупания пост, ама много са естетически издържани, проклетите, направо наслада за очите или eye candy, както му викат тук! Grinning
Виж целия пост
# 8
Блатодаря за новата тема.Heart
Пристигна ми пакетче от J в пощата с реална сума 13 долара.
Като гледам какво се случва в Азия изобщо нямам мерак за пазаруване.
Виж целия пост
# 9
Благодаря за новата тема!🌷

В момента използвам два околоочни крема.През деня съм с The history of whoo Qi & Jin ,жълтото кремче.Покрива изцяло нуждите на контура ми през зимата,попива бързо,заглажда,не дразни.Много икономичен,започнах го през септември,а още не е презполовен!
Не успя да измести от първото място при мен обаче Shiseido Benefiance Wrinkle resist ,той оставя едно сочно усещане,което при Whoo липсва!
Вечер съм с Benton fermentation eye cream,плътен,трудно се размазва,но прави чудеса с околоочния контур!Запълва фините линии,както никой друг крем.Използвам трета опаковка и мисля,че на него се дължи доброто състояние на тази зона при мен.
Пробвах 2-3 дена Sulwhasoo essential rejuvenating eye cream,но ми е крайно недостатъчен за това време.Като лосион е,икономичен,попива бързо,не дразни.Имам едно мини от 3,5 мл и го прибрах за пролет/лято.
Сега чакам след много хвалби Dear,Klairs Fundamental nourishing eye butter.Очаквам да е по- богат!
https://www.yesstyle.com/en/dear-klairs-fundamental-nourishing-e … ml/pid.1077985351

Със суха,чувствителна кожа съм.
Виж целия пост
# 10
Reddish Brown,  Благодаря!

Нямам холи грейл, вълшебна пръчица ми трябва да свали едни 20 години от очите. Удържам някак положението, но тези издайници бръчките все изскачат.
В някаква степен може би пачовете за очи, сутрин, студени от хладилника успяват да пооправят краткотрайно положението.
Виж целия пост
# 11
Благодаря за темата.
Очаквам серума с прасенцето и един крем с вит. Ц. Оглеждам се и аз за околоочен.
Като цяло откакто използвам продукти препоръчани ми тук, кожата ми придоби много по-здрав вид, почти нямам пъпки, обаче в зоната около носа (там където е зоната с разширени пори) кожата ми стана червена. На какво може да се дължи?
Виж целия пост
# 12
Reddish Brown, благодаря Flowers Tulip

Пит, за моето прехласване по околоочния на сум37, вече знаеш. Тъкмо днес си поръчах втори комплект, заедно с миста и другите дреболии. Все така ми е на челна позиция, преди да се появи обаче имах друга любов - на Labiotte лотусовия (приятна консистенция, хидратиращ,  бързопипиващ). Много харесах от тестери и ето този https://www.ebay.com/itm/202412733098 ама пусто скъп и ми се свиди.
За да си удължа удоволствието от сум37, направих пауза и вмъкнах един 3мл травъл тестер на Sulwhasoo (Concentrated Ginseng Renewing Eye Cream). Не е лош, намирисва на билки, същите положителни качества има, като стария ми фаворит Лабиот, но сърцето ми е при сум-чето.
Но това няма да ме спре да пробвам една камара други, ето снийк пийк кво ще коментирам евентуално някой ден Yum


alvelina, моето предположение е, че кожата ти там е по-чувствителна и някоя от активните съставки вероятно те дразни. А може и да не е някоя от активните, ами нещо съвсем невинно на пръв поглед. Също може и проблем с изкуствените миризми да имаш. Всичко може да е, само от теб зависи да го откриеш.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за новата тема!!! И аз все още нямам холи грейл
Виж целия пост
# 14
Здравейте, бихте ли ми препоръчали ББ крем Blush, с лека покривност, добра слънцезащита и хидратация
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия