Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кръщене

  • 2 820
  • 5
Здравейте ! Нова съм тук и имам няколко въпроса относно кръщенето .
Искаме Юли месец да направим кръщене на двете ни дъщери . Търсих по темата тук в Бгмама , но последния пост е от 2015 година . Та миже ли някой да ми каже какво искат да се носи , колко са таксите и всичко около една подготовка за кръщене. И дали кма други мами като нас от чужбина  да са организирали кръщене и да споделите . Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Обикновено в църквата искат вино, олио, сапун, кърпа за попа, кърпа за бебето, питка и мед. Хубаво е да имате пликче или кутийка за косичката, която се реже и по желание сребърно кръстче за освещаване. На място се взимат свещи. До колкото знам, има традиция след кръщенето кръщелникът да се облечен в нови бели дрехи, но това не е задължително. Таксите са различни в различните църкви. Трябва да изберете дата, да проверите дали не е забранено тогава да се правят кръщавки, да запазите час в църквата, която искате, защото някои са с препълнен график. Обикновено питат дали искате да доплатите за хор.
Скоро бях на кръщене, имаше някаква организация от агенция, бяха дали куп украсени шишенца и кутийки за необходимите неща, имаше украса и в ресторанта с кът за снимки, отделно за подаръци.
Виж целия пост
# 2
Нужно ли е майката и бащата да представят своите кръщелни,когата кръщават детето си
Виж целия пост
# 3
Кръстникът трябва да е кръстен. Носи се неговото свидетелство. Но питайте в църквата, която сте избрали.
Виж целия пост
# 4
Ние също мислим да кръстим нашата дъщеря или през лятото или септември когато е рождения ден.Живеем в България,нона 500км от мястотокъдето ще я кръщаваме.Ще се радвам да обменим идеи и съвети.
Виж целия пост
# 5
Здравейте! Можете ли да ми кажете какво по-точно се купува от кръстника? Дрешки, хавлийка... има ли друго?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия