Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Целувки по устата

  • 19 718
  • 221
# 15
И моя син като малък ме целуваше по устата, а сега вече едва ме целува по бузата и се бърше понякога като някой го нацелува. Слава богу от мен не се бърше още 😏
Нищо срамно, гнусно или извратено не виждам в това да целунеш детето си по устните. Ние възрастните си създаваме тези предразсъдъци, защото свързваме целувката по устата с нещо интимно между мъж и жена. По-малките дечица не правят разлика между буза и уста - за тях целувката по принцип носи положителна емоция където и да им е дадена - по ръчичката, устичката, коремчето, краченцето, вратлето, бузката или нослето. Вече когато понатрупат малко предразсъдъци с напредването на възрастта почва да ги хваща срам, да се дърпат и крият като ги целуват и да не искат да държат родителя за ръка.
Нищо травмиращо за психиката на детето няма в целуването му - напротив, това е един от начините то да се чувства обичано.
Много жестове между родител и дете се променят с възрастта. Например пухкавите бебешки крачета са толкова сладки за целуване, но не съм виждала майка да целува краката на своето дете тийнейджър колкото и сладко да е то 😆
Виж целия пост
# 16
Един път помня, че баба ми ме целуна по устата(виждам я много рядко).Щях да повърна.Остана ми травма и не съм го правила с децата си.
Първо от хигиенна гледна точка, после-давам пример- още от детската градина децата знаят, че целувката по устата е много интимен акт и до тийн възраст се гнусят като видят големите да го правят.После пък им става интересно и първата целувка по устата да е била с баща ти-гадничко.
Ваша работа си и, ние само си изразяваме мнението, не ни се сърдете.
Виж целия пост
# 17
Гадно е.
Виж целия пост
# 18
Според мен, е прието в някои семейства, в други не.
В нашето е абсолютно неприемливо, целуваме само по бузите.
Спомням си навремето имаше един филм за мистър Питкин, там той пак така невинно целуваше по устата едно малко момиченце, което май не му беше дъщеря. Филмът е английски, явно там тогава е било прието.
Всъшност само тогава съм виждала такова нещо.
Виж целия пост
# 19
Дъщеря ми от време на време ме изненадва с целувка по устата, много бърз и лек допир, аз винаги се смея и й казвам, че е плюнка. Наша си шега. Не намирам нищо извратено, случаите и без това са доста редки, тя расте и започва сама да определя граници между себе си и другите хора, включително и към мен. Обяснила съм, че целувките по устата са израз на по-близки отношения, не са нормални с всеки познат, разбра ме детето.
Виж целия пост
# 20
Никога целенасочено не съм ги и няма да ги целувам по устата синовете ми.В разгара на игра,гушкане и боричкане,да.За мен не не приемливо.От малки ги учим на различните видове обич и проявите им.С баща им се обичаме по един начин и се целуваме по устата.Тях обичаме по различен начин и ги целуваме по бузките.
Виж целия пост
# 21
Вирусите и бактериите не се умиляват от кръвни връзки. Аз лично не целувам детето си даже и по бузите - само челото, вратлето, отгоре по главичката...

Иначе не го намирам за извратено, даже изглежда мило. Но и мисля, че детето трябва да се научи, че целувката по устата има по-друг смисъл...
Виж целия пост
# 22
Устата ми не е развъдник на смъртоносни патогени, ако съм болна, най- нормалното нещо е да спазвам дистанция. Елементарно.
Виж целия пост
# 23
Не е нужно да са смъртоносни. Едни развалени зъби са достатъчно неприятен проблем. Да не говорим за мононуклеозата, например.

Знам, знам, Вие нямате нито един микроб.
Виж целия пост
# 24
Все още спазвам елементарна хигиена и редовни профилактични стоматологични прегледи. Бактериите и вирусите са навсякъде около вас, а по смартфона ви са дори повече, отколкото в устите ви. Не е нужно да се параноясва от един лек допир по устните.
Виж целия пост
# 25
Добре, че не се е случило в САЩ, Австралия или на подобно място - можеше да загазиш здраво. После иди се обяснявай с местните.
Това не е точно така. Преди години имах колеги майка и син американци, които не се притесняваха да се гушкат и целуват по устата пред нас. Момчето тогава беше на около 20 и учеше медицина. На мен ми беше странно първоначално, после разбрах че са много сплотено семейство. Ще чуеш доста различни мнения, но как да изразявате любовта си, си е ваш избор Two Hearts
Виж целия пост
# 26
Не съм целувала никога дъщеря си по устата, нито родителите ми са ме целували така. За мен е противно и перверзно.
Виж целия пост
# 27
За едни противно и первезно, за други не е. Все пак не си целуваме децата подтикнати от сексуален импулс.
Авторът на темата се е подразнил от коментарите на околните.
Виж целия пост
# 28
Не е нужно да са смъртоносни. Едни развалени зъби са достатъчно неприятен проблем. Да не говорим за мононуклеозата, например.

Знам, знам, Вие нямате нито един микроб.

Мононуклеозата се предава и без физически контакт, аз така се заразих навремето. Иначе смятам, че да целуваш детето си по устата е гнусно и отвратително. Ако майка ми се беше опитала да направи подобно нещо, сигурно щях да повърна.
Виж целия пост
# 29
Тук явно мнозинството си представят целувки с език, от ония яките, дето продължават минути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия