Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Счетоводител в нужда се познава 16

  • 10 046
  • 342
# 300
Здравейте, не знам колко ми е счетоводен въпросът, но се надявам да намеря помощ тук. Отчетена е продажба на гориво/ от бензиностанция/, а такава реално няма. Но информацията е отишла в НАП и съответно се дължи ДДС. Как да се коригира тази грешка по-най-коректен начин? Опитах да чета в Наредба Н-18, но честно казано не ми стана ясно.
Виж целия пост
# 301
Трябва да се обадите на фирмата, която поддържа еспф-то на колонката. Те пускат протокол до нап-а за техническия проблем, защото щом няма продажба,а само бележка, горивото е в резервоара, голямо ли е количеството по бележка
Виж целия пост
# 302
Не, горивото е заредено, но на наша кола и се води за вътрешно потребление, а не е продажба.  А от мигване на тока се е отразило на външен клиент. Няма касова бележка, не е в брой, а по банка.
Виж целия пост
# 303
Попитайте, поддръжката, най- добре е така, че ще се търси при засечка количеството
Виж целия пост
# 304
Здравейте,възобновявам дейност и попълвам декларацията в момента,но бих искала да попитам кое от двете да избера,при условие,че ще се осигурявам само здравно и пенсионно .

Заявявам, че ще се осигурявам за:
*инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт
*за всички осигурени социални рискове без трудова злополука и професионална болест и безработица
Виж целия пост
# 305
Най-просто казано, ако заявиш второто ще имаш право на болнични.
За по-ниския процент осигуровки посочваш първото.
Виж целия пост
# 306
Здравейте,

По закона за извънредно положение получавах последните два месеца и половина само 1/2 от сумата по трудов договор. Съкратена съм поради съкращаване на щата от първи юни. Искам да попитам, за изплащане на обезщетение за неспазване на срока за предизвестие на база 1/2 заплата ли се изчислява? Не би ли трябвало да е на база  на посочения в трудовия договор размер на заплатата? И след един месец, ако не си намеря работа до тогава, пак ли на половин заплата ще ми изплатят обезщетение?
Виж целия пост
# 307
I. Видове обезщетения, които се изплащат при прекратяване на трудовото правоотношение

1. Обезщетение по чл. 220 от Кодекса на труда (за неспазено предизвестие)
http://trudipravo.bg/component/content/article?id=299:mat25
Виж целия пост
# 308
Здравейте, ако работодателя кандидатства по мярка 60/40 и е  установил  намалено на 4 часа работно време то какво възнаграждение дължи.Отработеното което е 1/2 заплата или дохода за м. януари?!
Виж целия пост
# 309
Здравейте, ако работодателя кандидатства по мярка 60/40 и е  установил  намалено на 4 часа работно време то какво възнаграждение дължи.Отработеното което е 1/2 заплата или дохода за м. януари?!
От ПМС 55 - чл.1, ал.9 (Нова - ДВ, бр. 37 от 2020 г., в сила от 21.04.2020 г.) Работодателят, получил компенсация по ал. 3, изплаща пълния размер на трудовото възнаграждение, определено като за работа при пълно работно време, на лицата по ал. 5 и внася дължимите осигурителни вноски за съответния месец.
Виж целия пост
# 310
Има промяна в чл.1 Работодателя изплаща на лицата по ал.5 трудово възнаграждение в размер, не по-малък от размера на осигурителния доход за януари 2020 г. и внася дължимите осигурителни вноски за съответния месец.
Ние не сме взели дохода на база януари и в такъв случай следва корекция на декл. 1
Виж целия пост
# 311
Здравейте, да попитам дали някой е кандидатствал по гранта 10хил. лв за фирмите, интересува ме публикуваните документи трябва да ги попълня и сканирам в какъв формат, и да ги прикача в сайта на ИСУН. Благодаря
Виж целия пост
# 312
Здравейте!
Фирма ще продава по Интернет, като стоките ще ги изпраща по Еконт с ППП. Съответно няма да има касов апарат.
От Еконт са казали, че щом е с ППП парите от продажбите ще се изплащат 2 или 3 пъти в месеца в брой - отива управителя на фирмата в офис на Еконт и получава парите в брой.
Има ли нещо притеснително в случая? Не трябва ли Еконт да превеждат парите по банковата сметка на фирмата?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 313
Здравейте 😊 Самоосигуряващо лице съм,фирмата е ЕООД. Счетоводителката ми поиска 30лв за изготвяне на годишният отчет,които платих отделно от месечната таксата. Въпроса ми е,честа практика ли е това 🤔 Знам,че се заплаща услугата,но при положение,че и плащам месечна такса...
Другият ми въпрос е, свързан с таксата за годишният отчет,която се плаща към агенцията по вписванията. Счетоводителката ми издаде платежно за такса 40лв да платя преди да внеса годишният отчет.. Такава ли е действително 🤔
Супер недоволна съм от своята счетоводителка,често  ме подвежда и бърка и за това се обръщам към Вас. Благодаря предварително 😊
Виж целия пост
# 314
Anna93
Нямате ли договор, там трябва да пише тази месечна такса за какво я плащаш. Не съм чувала колегите да взимат отделно за попълване на ГДД или изготвяне на ГФО. Не си доволна, но продължаваш да и плащаш...пазарът е голям, не виждам защо не я смениш.

Тарифа...
Чл. 16б. (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г., в сила от 15.03.2013 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2014
г., в сила от 14.02.2014 г., доп.- ДВ, бр.99 от 2017 г., в сила от 01.01.2018 г.) По заявление за
обявяване на актове в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел
се събира такса в размер 40 лв.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2014 г., в сила от 14.02.2014 г., доп. - ДВ, бр. 99 от 2017 г., в сила
от 01.01.2018 г.) По заявление за обявяване на актове в търговския регистър и регистъра на
юридическите лица с нестопанска цел, подадено по електронен път, се събира такса в размер 20
лв.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия