НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

  • 54 774
  • 764
# 30
Тук гледам не ползвате нахут, с нисък гликемичен товар е. С него си правя палачинки, блат за сандвич или мъфини, ако ми се прияде нещо подобно. Накисвам го за 24 часа и после го ползвам за палачинка най-лесно - 80 гр. накиснат пасирам с два белтъка и на тигана, гарнирам със сирене или котидж.
Виж целия пост
# 31
Аз меля на момента ядки в кафе мелачката, не купувам готови брашна, защото рядко ползвам и се развалят. “Тутманик” правя от ленено, млян сусам, малко хуск млян, бадеми мляни, квото имам меля и бъркам все става:)
Вчера правих много дълъг фаст над 36 часа се получиха, чувствах се страхитно след него, източих 1,600 кг вода! Сутринта ми идеше да литна, коремът ми беше залепнал за гърба:) Имах енергия и психически се чувствах чудесно.
Напарвих 6 км джогинг и после час и половина Ащанга йога. Чак в 14 часа ядох. Риба и салата.
Аз имам стратегия хване ли ме безпричинен, емоционален глад, веднага правя фаст- 24 или 36 часа зависи, само на вода и чай. Веднага спирам да плюскам ей така от тъпотия.
Ако не искам пълен глад правя на яйца ден два.
Когато знам че съм на фаст някакси психически се настройвам и не притичвам до хладилника.
3000 калории са адкси много, освен ако не е са някой профи спортист...
Малко воля и ограничение трябва, като се почувства “глад” 30
Мин след толкова обилно хранене, то се пие чай и беж навън на разходка или някакво друго ангажиращо съзнанието действие, ако щеш домакинска работа, игра с детето, медитация.
Обикновено до 30 минути отминава “гладът” пиша го в кавички, защото след много стабилно хранене просто няма как да е физически глад.
Аз за 40 часа на вода се почувствах два пъти гладна, към 16 часа и към 21. Пих по чаша чай от   джинджифил и ми размина.
Днес в 14 часа даже не бях гладна, можех да карам още, но не исках.
За убияане на желание за сладко се пие Хром.
Виж целия пост
# 32
Вчера беше стахотен ден потвърждавам! Направих 10 ястребеца на Боровец, в момента ме болят прасците зверски, но е приятно. Ядох в 15:30ч половин котлет сьомга и обилно зелена салата с авокадо, краставица, за цвят малко домат и чушка червена, продправена със зехтин, яб оцет, пармезан. До тогава нищо, 1 чай мента с резенче лимон на финална къщичка. Уви вечерта почувствах леко глад (по принцип не вечерям, пия един  домашен бульон) и реших да пробвам 90 сек. хлебче. Изненада ме колко много бухна, излезе чак от чашата. Нали съм голяма готвачка изненадите за мен в кухнята са на всяка крачка, но се получи мамка му, ако и печено в микровълнова. Хапнахме на бара двамата с ММ 1 доза общо от това хлебче отгоре със салам с орехи, убийствено вкусно.
Тази сутрин кафе, без "мляко"! Ето го, седи си още пред мен, не му върви на горкото като го няма "млякото". Около 12:30 обяд половин котлет сьомга и същата салата - така сме великите готвачи...разнообразие, ти да видиш. Уви към 16:00 почувствах, че ще ми е малко и взех една шепа ядки. Още съм в офиса, но не планувам вечеря. Ще пия домашен бульон, който уви разваля фаста.
Виж целия пост
# 33
Вчера беше стахотен ден потвърждавам! Направих 10 ястребеца на Боровец, в момента ме болят прасците зверски, но е приятно. Ядох в 15:30ч половин котлет сьомга и обилно зелена салата с авокадо, краставица, за цвят малко домат и чушка червена, продправена със зехтин, яб оцет, пармезан. До тогава нищо, 1 чай мента с резенче лимон на финална къщичка. Уви вечерта почувствах леко глад (по принцип не вечерям, пия един  домашен бульон) и реших да пробвам 90 сек. хлебче. Изненада ме колко много бухна, излезе чак от чашата. Нали съм голяма готвачка изненадите за мен в кухнята са на всяка крачка, но се получи мамка му, ако и печено в микровълнова. Хапнахме на бара двамата с ММ 1 доза общо от това хлебче отгоре със салам с орехи, убийствено вкусно.
Тази сутрин кафе, без "мляко"! Ето го, седи си още пред мен, не му върви на горкото като го няма "млякото". Около 12:30 обяд половин котлет сьомга и същата салата - така сме великите готвачи...разнообразие, ти да видиш. Уви към 16:00 почувствах, че ще ми е малко и взех една шепа ядки. Още съм в офиса, но не планувам вечеря. Ще пия домашен бульон, който уви разваля фаста.
ММ благородно завижда... за десетте Ястребеца. 😀
Виж целия пост
# 34
Благодаря за темата!
Снощи пробвах 90 сек. хлебче. Гениално добро, благодаря и за него! Навремето като пробвах тахановия хляб никак не бях очарована, но това е чудно. Единствения проблем е, че това ми бяха последните 30 грама бадемово брашно, изостанали от памтивека. Преди съм го купувала от Лидл, но сега го няма. Намирате ли го от някъде другаде?
И един въпрос към natka за мляния сусам, млян ли го купуваш и от къде или ти си го мелиш?
Меля в блендер, то става за секунди. Има и сусамово брашно да се продава но то е без мазнината в сусама и не е същото, а и ми трябва рядко и предпочитам аз да си смеля сусама и да е прясно.
Виж целия пост
# 35
Бадемовото брашно прави ли алергии?
Вчера правих за първи път кашкавалено тесто с бадемово брашно и днес съм цялата обрината. Не съм яла друго, което да заподозра.
Виж целия пост
# 36
Тук гледам не ползвате нахут, с нисък гликемичен товар е. С него си правя палачинки, блат за сандвич или мъфини, ако ми се прияде нещо подобно. Накисвам го за 24 часа и после го ползвам за палачинка най-лесно - 80 гр. накиснат пасирам с два белтъка и на тигана, гарнирам със сирене или котидж.
Много хубава рецепта, но нахутът е с високи въглехидрати, повече дори от картофите. Мисля, че около 27 %.
Ще направя обаче нахутени палачинки на децата.
Виж целия пост
# 37
Бадемовото брашно прави ли алергии?
Вчера правих за първи път кашкавалено тесто с бадемово брашно и днес съм цялата обрината. Не съм яла друго, което да заподозра.
Принципно, алергична реакция може да се прояви към всичко, дори към неща, които не са правили проблем преди.
Виж целия пост
# 38
Нахута само го накисваш ли? А варене?
Или после в тигана той се досготвя?
Благодаря
Виж целия пост
# 39
Жаки, пак да кажа, че ти си машина! Как толкоз време без храничка...? Малииий! Аз ще се затрия Innocent А и все имам изкушения наоколо....

Аз веднъж купих кокосово брашно и още го подвъртам...в какво да го вложа? Пробвах веднъж с режимни гофрети, та едвам си спасих гофретника и...съм пас.

п.п.Ходих днес до ЛЛ да си пусна изследвания...отложи ме за април, понеже тогава щяла да може да ми пусне всичко и то разширено...и мастен профил и чернодробни и т.н...та съм в чакалнята! Simple Smile
Виж целия пост
# 40
mystic woman от кога си на режима?
Виж целия пост
# 41
mystic woman от кога си на режима?
не мога с точност да кажа...понеже ту почвам и карам дълго, ту прегреша...но определено имам желание и смятам да го следвам.
Виж целия пост
# 42
Мистик, наистина е въпрос на настройка, казвам си че ще направя фаст, знам че ще се чувствам и изглеждам прекрасно след глада. Че това е добре за мен, избирам ден, в който няма да излизам и да се изкушавам, обикновено неделя, когато почивам и от спорт. Когато фаствам гледам да чета за афтофагията, гледам клипчета, за да се надъхвам:)
Гледам филми, правя си процедури разни разкрасителни, ходя на масаж, чета, занимавам се с медитация и не мисля за храна. Семейството ми си знаят че на глад ли съм, се занимавам със себе си- не готвя, не излизам на завдения, не се яде пред мен.
Подкрепят ме и не ме дразнят:)
Наистина ми се отразява добре писхичсески, мисълта че правя нещо хубаво за тялото си.
Давам му време да се занимае с някакъви други неща, а не все да храносмила:)
Не е задължително да го правиш, но за мен е полезно и съвпада с цялостния ми начин на живот. Аз съм йога, тряба да ям по малко, че килата ми пречат и ме правят ленива.
 Гладът ме изчиства не само физически. Трудно е да го обясня.
Хубавото е че и днес кантрът ми е супер -върнах съвсем малко от свалените 1,600 кг.
53,5 съм което е много добре, защото аз съм много мускулеста и тежа.
Кокосово брашно освен на палачинки?
Виж целия пост
# 43
Мистик, моят гофретник си оцелява чудесно след режимни гофретки с кокосово брашно+стърготини. Blush Но ако няма какво да го правиш- слагай в каймата за кюфтета Stuck Out Tongue Winking Eye
Жаклин, и аз след фаст се чувствам не само физически, но и психически по- добре, по-спокойна и щастлива някак- леко  ми става и на душата Blush Само настройката за фаст на моменти ми се губи. Но правя когато ми идва отвътре и ми се отразява добре.
Виж целия пост
# 44
Vrabcho_, има въглехидрати, но трябва да се гледа и инсулиновият отговор от тях, той е по-важен. Затова казвам, че са с нисък глимичен товар и в едни такива малки дози е доста подходящо разнообразие, според мен.
rumka833, точно така, не се вари, дългото накисване върши страхотна работа.
Така не се налагат 2 термични обработки и не се вдига гликемичния товар, въглехидратите не влизат бързо в кръвта, кръвната захар не скача рязко и не се налага да се изсипва голямо количество инсулин, за да я свали. В комбинация с подходящо количество протеини и мазнини, няма пикове и спадове на КЗ и всички са доволони!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия