Станция за заточване Parkside – за винаги надеждни остриета

  • 11 870
  • 363
# 345
Нямаме толкова инструменти в нашето домакинство, които да се нуждаят от специална поддръжка. ползваме майстори със заточени инструменти.
Домашните кухненски ножове и ножици заострям на домашно точило, върши работа. Евтините ножчета подменям. Скъпите си ги заточвам сама.
Виж целия пост
# 346
Добро почистване след употреба и при необходимост заточване със специални камъни с финиш 1000/6000
Виж целия пост
# 347
С точило за домакински ножове
Виж целия пост
# 348
Ножовете заточвам с точило.
Имам и шмиргел, понякога ми върши работа, но най-често прибягвам до майстор.
Виж целия пост
# 349
Ножовете мъжа ми заточва с точила. А За инструментите му нямам представа. Стоят си в куфарчета да са прибрани и да не се цапат.
Виж целия пост
# 350
С подръчни средства, мъжът има отговорността Simple Smile А и редовно се оборудвам с нови ножове на Ernesto Wink
Виж целия пост
# 351
Заточваме у дома ножове и ножици с малък воден камък, който накисваме с вода няколко минути преди употреба.. Заточваме ги по малко, но по-често, защото иначе стават прекалено остри и режат пръсти Smirk
Виж целия пост
# 352
С подръчни средства, за съжаление 😀 - дъното на някоя порцеланова чиния. 😂
Идея си нямаш колко е полезен този чалъм. Керамиката се използва много в системите за заточване на ножове. За финно оформяне на скоса без да се прекалява до там, че да изгуби ряз. И съвсем достатъчно за кухнята, освен ако не си някой маниак като мен, за който острота значи рязане на салфетки. Wink
Виж целия пост
# 353
Кухненските ножове ги точа от време на време с японски камъни за точене с различна грапавина на камъка. Обикновенно грубо със 300/800 грапавина . И финна със 1000/6000 финност.
Виж целия пост
# 354
Кухненските ножове ги точа от време на време с японски камъни за точене с различна грапавина на камъка. Обикновенно грубо със 300/800 грапавина . И финна със 1000/6000 финност.
Официално съм впечатлен. Имам ловен нож, който не знам от каква стомана е правен, но не отзема. Камъните въобще не му правят нищо. Те не са и кой знае какви. Купени от железариите. Само ако натисна по-силно тогава. Но ножът яде камъка. Можеш ли да ми препоръчаш свестни камъни? Само да отбележа, че за мен остротата значи гладко бръснене без да дере или скубе.
Виж целия пост
# 355
Почистване, заточване и смазване.
Виж целия пост
# 356
Кухненските ножове ги точа от време на време с японски камъни за точене с различна грапавина на камъка. Обикновенно грубо със 300/800 грапавина . И финна със 1000/6000 финност.
Официално съм впечатлен. Имам ловен нож, който не знам от каква стомана е правен, но не отзема. Камъните въобще не му правят нищо. Те не са и кой знае какви. Купени от железариите. Само ако натисна по-силно тогава. Но ножът яде камъка. Можеш ли да ми препоръчаш свестни камъни? Само да отбележа, че за мен остротата значи гладко бръснене без да дере или скубе.
И аз съм впечатлен. Сигурно си единствената жена в България, която ползва японски камъни.
Виж целия пост
# 357
Мъжът ми поддържа всички инструменти за рязане (ножици, ножове, мъжки инструменти) остри, като ги заточва с точило.
Виж целия пост
# 358
Добро почистване и смазване, при необходимост.
Виж целия пост
# 359
Използваме масат за заточване!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия