Станция за заточване Parkside – за винаги надеждни остриета

  • 11 915
  • 363
Поправете ни, ако грешим, но основното изискване към остриетата е… да са остри. И все пак твърде често се случва да се опитваме безрезултатно да разрежем нещо, докато накрая захвърлим безполезния инструмент с шумно изразена неприязън. Ако ви е дошло до гуша от подобни моменти и се нуждаете от бързо и лесно средство за заточване на остриета, свредла или длета, значи е време да потърсите трайно решение на проблема и да се сдобиете с машина за заточване.

Изключително подходящ вариант за домашната работилница е станцията за заточване Parkside. С нейна помощ можете да обработвате инструменти като ножове, ножици, спирални свредла, длета и много други. Станцията е много стабилна, тъй като в основата ѝ са разположени отвори за монтиране към работна маса. Мощността на мотора ѝ е 65 W, а ъгълът на шлифоване се регулира плавно от 15 до 50°. Станция Parkside работи с висококачествен диамантен шлифоващ диск с диаметър 49,5 mm.



Станцията за заточване разполага с няколко приставки, като всяка от тях е снабдена с практични поставки. Първата приставка е предназначена специално за ножове, ножици и остриета. Втората е за спирални свредла с диаметър от 3 до 10 mm. Третата разполага с магнитен фиксатор и е за секачи и длета с ширина от 6 до 51 mm. За повече удобство и по-голяма безопасност при употреба машината е снабдена с прозрачен предпазител за искри. В комплекта ще откриете и втори (резервен) висококачествен диамантен шлифоващ диск за смяна.



ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:
Консумирана мощност: 65 W
Обороти на празен ход: 6700 min⁻¹
Шлифоващ диск: Ø 49,5 mm
Дължина на мрежовия кабел: 2 m



Включете се в активацията!

Споделете ни до 27 февруари как поддържате инструментите си за рязане в добро състояние?
На 28 февруари ще изтеглим 7 души на томболен принцип, които ще спечелят ваучери за пазаруване в Лидл на стойност 50 лв.


Моля, запознайте се с Общите условия на активацията ТУК.
# 1
Мъжът ми редовно си смазва инструментите с масло и ги точи. А домакинските ножове ги точа и аз с малко точило, което държим в шкафа в кухнята.
Виж целия пост
# 2
не ги поддържам аз, а ММ. За мен инструмент за рязане е единствено домакинския ми нож, който остря с машинка когато се изтъпи.
ММ си има грижата за неговите инструменти, но няма такъв уред като показания на Parkside
Виж целия пост
# 3
С подръчни средства, за съжаление 😀 - дъното на някоя порцеланова чиния. 😂
Виж целия пост
# 4
Баща ми се грижи за това , мисля ,че първо винаги ги почиства след употреба , а когато му дойде времето и ги заточва.
Виж целия пост
# 5
У дома аз точа ножовете на ръчно точило. Като малка на село имахме брус за заточване и беше моя отговорност всички ножове, сатъри и коси да са наточени. Невероятен спомен
Виж целия пост
# 6
Почистване след употреба и когато се налага заточване.
Виж целия пост
# 7
Кухненските ножове ги точа от време на време с точило.
Виж целия пост
# 8
С подръчни средства, мъжът има отговорността. Relieved
Виж целия пост
# 9
Вкъщи този, който ги използва, той си се грижи за тях. Laughing Не съм запозната в детайли, но ги почиства, точи и пр.
Виж целия пост
# 10
Съпруга ми се грижи за инструментите си. Забелязвам, че винаги след употреба ги почиства. Често ги точи, смазва и купува резервни части.
С домакинските принадлежности се грижа аз. Ножовете остря с камък, с ножиците, който се изтъпят не се справям и купувам нови.
Виж целия пост
# 11
Моят баща се грижи за това. Има си и специален уред за тази цел.
Виж целия пост
# 12
С подръчни средства.
Виж целия пост
# 13
Имам си мини точило за домакинските ножове и с него колкото се справя, толкова.
Виж целия пост
# 14
Ръчните инструменти поддържаме в добро състояние като ги съхраняваме внимателно на места, където няма да се затъпяват сами при поставяне. Редовно ги почистваме у дома и наточваме със специализирани инструменти. Електрическите инструменти за рязане ги смазваме редовно и наточваме режещите части по правилния начин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия